Topman onderwijsinspectie waarschuwt voor politieke druk: “Rapporten worden niet vrijgegeven of aangepast”

De onafhankelijkheid van de Vlaamse onderwijsinspectie staat onder druk. Dat zegt topman Lieven Viaene, die vandaag afscheid neemt van zijn functie. Volgens hem werden de laatste jaren rapporten aangepast of zelfs niet gepubliceerd door minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA). De minister heeft het over "natrappen": "de lat moest hoger, ook van de inspectie". 

Meer krantenkoppen in België

466 nieuwe inwoners maken kennis met Middelkerke

In 2023 schreef Middelkerke 1.423 nieuwe inwoners bij in het bevolkingsregister. 466 daarvan kwamen naar de verwelkomingsdag in Silt. Ruim drie kwartier voor de start stonden de eerste nieuwe Middelkerkenaars al in de rij te popelen. In zijn verwelkoming verwees burgemeester Jean-Marie Dedecker naar het uitgebreide dienstenaanbod en de toekomstige projecten zoals de vernieuwing van
The post 466 nieuwe

Lees meer »

Uw financiële situatie vergelijken met die van uw buur? Het kan voortaan via Spendtracker

Vrouwen gaan het vaakst naar de bakker. West-Vlamingen betalen jaarlijks 135 euro meer aan boetes dan Limburgers. En vorig jaar gaven 45-plussers gemiddeld 1.220 euro uit aan vakanties. De gratis onlinetool SpendTracker biedt zeer gedetailleerd inzage in ons uitgavenpatroon en kijkt daarvoor rechtstreeks in de bankverrichtingen van ruim 22.000 Belgen. Hoe gaat dat in z’n werk? Kunnen ook uw bankgegevens

Lees meer »

Europese leiders veroordelen aanslag tegen Fico: “Laffe aanval”

Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen veroordeelt de “verachtelijke aanval” op de Slovaakse premier Robert Fico. “Zulke geweldplegingen hebben geen plaats in onze samenleving en ondermijnen de democratie, ons waardevolste goed”, schrijft ze in een boodschap op X, het vroegere Twitter. Europese Raadsvoorzitter Charles Michel zegt gechoqueerd te zijn.

Lees meer »

Massale opkomst voor Heilig Bloedprocessie onder stralende zon

In Brugge stapt de Heilig Bloedprocessie opnieuw door de straten van de binnenstad. Mede door de aangename lentezon kwam er een massa volk opdagen voor ‘Brugges Mooiste Dag’. De ruim tweeduizend vrijwilligers, waaronder achttienhonderd figuranten zorgden opnieuw voor een indrukwekkend spektakel.
The post Massale opkomst voor Heilig Bloedprocessie onder stralende zon appeared first on KW.be.

Lees meer »