Gemeenschapsonderwijs Go!: “Lerarentekort nu dubbel zo groot als bij start schooljaar”

Het lerarentekort is nog verder toegenomen en is nu dubbel zo groot als bij de start van het schooljaar. Dat stelt het Gemeenschapsonderwijs GO! vast na een bevraging bij 523 scholen. “Hele schoolteams draaien extra uren om de gaten te vullen, maar zitten daardoor op hun tandvlees”, waarschuwt afgevaardigd bestuurder Koen Pelleriaux.

 

Meer krantenkoppen in België

Breiclub De Breimadeliefjes blaast tien kaarsjes uit: “Ik geef nog wekelijks workshops voor een 30-tal liefhebbers”

Breiclub De Breimadeliefjes uit dienstencentrum De Leest bestaat 10 jaar. “Nog altijd kan ik wekelijks rekenen op een 30-tal breiliefhebbers aan wie ik al die jaren workshops geef”, zegt Christine Strobbe.
The post Breiclub De Breimadeliefjes blaast tien kaarsjes uit: “Ik geef nog wekelijks workshops voor een 30-tal liefhebbers” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Alcohol drinken zonder betalen? Dan fluit je als cafébaas naar je centen: “Stop met tafelschuimers vrij spel te geven, het is diefstal”

Bizarre kronkel in de wetgeving. Wie op café enkel alcoholische drankjes zonder betalen nuttigt, kan nadien niet door een rechter tot betalen veroordeeld worden. Dat blijkt nu berucht tafelschuimer Bart V. blijft toeslaan, nu in Kortrijk. Cafébazen vinden het absurd, net zoals federaal parlementair en Kortrijks burgemeester Vincent Van Quickenborne (Open Vld, Team Burgemeester). “Ik bereid zo snel mogelijk een

Lees meer »

Al zeker 78 doden bij overstromingen in Brazilië

Bij de zware overstromingen in het zuiden van Brazilië zijn tot nu toe al zeker 78 burgers om het leven gekomen. Ook zijn er na de dagenlange regen 175 gewonden en meer dan 100 vermisten, zegt de burgerbescherming van het Zuid-Amerikaanse land zondagavond.

Lees meer »