Barcelona maakt zich op: Sagrada Familia moet in 2026 klaar zijn

De basiliek Sagrada Familia, het meesterwerk dat Antoni Gaudí tijdens zijn leven niet kon afwerken, nadert haar voltooiing. In 2026 moet ze klaar zijn, op de honderdste sterfdag van de architect.

 

Meer krantenkoppen in België

Hooglede is met De Pavaneweg een nieuwe trage weg rijker

Hooglede is officieel een nieuwe trage weg rijker. De Pavaneweg verbindt de bestaande trage weg tussen de Hogestraat en de Kleine Noordstraat met een rondweg rond de vijver van De Vossenberg.
The post Hooglede is met De Pavaneweg een nieuwe trage weg rijker appeared first on KW.be.

Lees meer »

Onze reporter op ‘concert van de eeuw’ in Parijs, samen met Vlaamse Swifties: “Wel slikken als er 1.600 euro van je bankrekening gaat”

Taylor Swift is zowat de grootste popster van de planeet en dat heeft onze reporter Esther De Leebeeck geweten. Als fan – ‘Swiftie’ in het jargon – was ze dan ook extatisch om de Europese aftrap van haar ‘Eras Tour’ mee te maken in Parijs gisteravond. En met haar vele andere Vlaamse Swifties. “Al jaren heb ik een Taylor Swift-spaarrekening”,

Lees meer »

Hasseltse rechtbank verklaart meer dan 20.000 euro verbeurd omdat koppel doodzieke puppy’s verkoopt

De rechtbank in Hasselt heeft 20.250 euro van een ex-koppel verbeurd laten verklaren, omdat ze handel dreven in ernstig zieke pomeriaanpups. Ze lieten de dieren overkomen vanuit Bulgarije en verkochten ze tussen januari en november 2021. Dat gebeurde zonder de juiste erkenning. De 51-jarige vrouw krijgt een werkstraf van 50 uur. Haar 49-jarige ex-partner krijgt een boete van 8.000 euro.

Lees meer »

Nieuwe pontons zijn goedvoor 106 nieuwe ligplaatsen

VVW-Westhoek Nieuwpoort vierde een dubbel feest, met de feestelijke opening van de nieuwe pontons F en G – samen goed voor 106 nieuwe ligplaatsen – en de officiële start van het nieuwe vaarseizoen 2024.
The post Nieuwe pontons zijn goedvoor 106 nieuwe ligplaatsen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Rusland flirt met de taliban: “Dit liep al eens heel erg fout”

Rusland had al dubieuze vrienden. Maar nu knoopt het ook banden aan met de taliban. Een terreurgroep die Afghanistan al bijna drie jaar bestuurt, maar wiens regering nog door niemand wordt erkend. “De vijand van mijn vijand is mijn vriend”, denkt Moskou blijkbaar. Maar wat hoopt het precies te bereiken en hoe ver wil het gaan? De vrees bestaat zelfs

Lees meer »

De kostprijs van de verkiezingsbeloftes: wat betekent dat voor jou? Zeven concrete vragen en antwoorden

Het Federaal Planbureau dook in de programma’s van onze partijen en berekende wat de verschillende plannen zouden opbrengen én kosten. En wat dat voor jou – als werknemer, zelfstandige, gepensioneerde… – persoonlijk kan betekenen. Van zij die de begroting in toom willen houden tot zij die liever gul uitdelen. Soms zijn de conclusies verrassend, andere klinken bekend in de oren.

Lees meer »

Kringwinkel Ieper verhuist sorteerafdeling en accepteerd witgoed

Kringwinkel West verhuisde haar sorteerafdeling naar een ruimere locatie aan de Brugseweg in Ieper. Deze verandering stelt Kringwinkel West in staat om haar aanbod te diversifiëren en te versterken.
The post Kringwinkel Ieper verhuist sorteerafdeling en accepteerd witgoed appeared first on KW.be.

Lees meer »

Rekkemse Vredesboom ontmoetingsplaats van vrede

In Rekkem vond de jaarlijkse plechtigheid plaats aan de Vredesboom bij de parking aan de Barthelschool. De organisatie was weer in handen van de Werkgroep Rekkem Toen.
The post Rekkemse Vredesboom ontmoetingsplaats van vrede appeared first on KW.be.

Lees meer »