Rusland zet verboden chemische wapens in om Oekraïense soldaten uit hun loopgraven te lokken

De VS beschuldigen Rusland ervan chemische wapens in te zetten in Oekraïne. Het gaat onder meer om chloorpicrine, dat ook in de Eerste Wereldoorlog gebruikt werd. De Russen proberen er de Oekraïense soldaten mee uit hun loopgraven te drijven.

 

Meer krantenkoppen in België

Peuter (2) mogelijk aangerand in asielcentrum van Lanaken

Het parket van Limburg en de lokale politiezone Lanaken-Maasmechelen onderzoeken mogelijke zedenfeiten met een 2-jarig kind in het asielcentrum van Lanaken. Het slachtoffer en haar moeder zijn maandag overgebracht naar het Zorgcentrum na Seksueel Geweld in Genk. Een meerderjarige bewoner van het asielcentrum is verhoord, maar weer vrijgelaten bij gebrek aan voldoende bewijs. Het onderzoek loopt voort.

Lees meer »

Legio XI CPF is gastheer op dertiende Romeins Weekend

Op zondag 19 en maandag 20 mei, tijdens het pinksterweekend, ontvangt de stad opnieuw duizenden bezoekers voor het Romeins Weekend, intussen aan zijn dertiende editie toe. Thema is deze keer laat-Romeinse leger.
The post Legio XI CPF is gastheer op dertiende Romeins Weekend appeared first on KW.be.

Lees meer »

Korte maar hevige regenbui zet twee straten blank in Kuurne

Een korte maar hevige regenbui die vanuit Frankrijk onze regio doorkruiste heeft er zondagavond voor gezorgd dat zowel in de Leiestraat als de Weidenstraat in Kuurne het rioleringsnetwerk het overtollige regenwater niet meer kon slikken en de straten blank kwamen te staan.
The post Korte maar hevige regenbui zet twee straten blank in Kuurne appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ex-verpleegkundigen voor rechter na ‘grap’ met aerosoltherapie op achterste van bewoner, ook oud-directeur vervolgd voor schuldig verzuim

Vijftien maanden nadat drie oud-medewerkers van woonzorgcentrum De Zathe in Nieuwpoort door de raadkamer werden doorverwezen, staat het drietal vandaag eindelijk voor een zetel van drie rechters in de rechtbank van Veurne. Het gaat om een toenmalige verpleegster en hoofdverpleegkundige: zij pasten ‘voor de grap’ aerosoltherapie toe op het achterste van een dementerende man. Ze worden vervolgd voor mensonterende behandeling.

Lees meer »

Bepaalde eiwitten in het bloed kunnen aantonen of iemand kanker zal krijgen, maar “geen mirakeloplossing”

Bepaalde eiwitten in het bloed kunnen lang voordat kanker wordt vastgesteld, aantonen of een patiënt het risico loopt om de ziekte te ontwikkelen. Dat blijkt uit een studie van de universiteit van Oxford die gepubliceerd werd in vakblad Nature. Kankerspecialist Filip Lardon (UAntwerpen) nuanceert: “Een doorbraak in het lab is nog niet meteen een doorbraak voor patiënten”.

Lees meer »

3 actiegroepen vechten vergunning voor zwemvijver Neerpede aan bij Raad van State: “Dit project wordt ons zonder inspraak opgelegd”

Drie actiegroepen uit Neerpede, bij Anderlecht, vragen aan de Raad van State de vernietiging van de bouwvergunning voor een zwemvijver. Het project zal volgens hen de wijk en het milieu te zwaar belasten. Ze vinden ook dat de Brusselse overheid het project heeft opgedrongen, zonder overleg. Het zou best opnieuw vanaf nul worden overgedaan, stellen de lokale actiegroepen.

Lees meer »

“Verkracht omdat ik lesbisch ben”: LGBTQ+-personen in Zuid-Afrika schetsen harde realiteit ondanks progressieve grondwet

Zuid-Afrika, een queer paradijs. Of dat is toch wat er gezegd wordt. Zuid-Afrika is dan ook het enige land op het Afrikaanse continent waar LGBTQ+-personen gelijke rechten hebben en kunnen trouwen. Maar het contrast tussen de grondwet en de dagelijkse realiteit is groot: queer personen vechten er elke dag voor hun leven. Ze riskeren fysieke agressie, verkrachting of moord. Documentairemakers

Lees meer »

Maria (39) spreekt voor het eerst na aanslag met rioolrooster op haar man: “Ik schreeuwde, maar hij hoorde me niet meer”

“Ze hebben hem vermoord. Opzettelijk. En mij hebben ze in één klap ook vernietigd.” Aan het woord is Maria Godja (39), de verloofde van de trucker die vrijdagnacht stierf nadat jongeren een riooldeksel van op een brug in zijn cabine slingerden. Zij zat als passagier naast hem en doet voor het eerst haar verhaal. Over haar verloofde Gheorghe. En over

Lees meer »