21-jarige man moet 5 jaar naar cel voor verkrachting van celgenoot in gevangenis van Brugge

De 21-jarige man die in de gevangenis van Brugge een celgenoot meerdere keren verkrachtte en sloeg, moet 5 jaar naar de gevangenis. In 2021 kon de man 2 weken lang zijn gang gaan, toen hij en het slachtoffer samen in medische isolatie zaten na een positieve coronatest. De beklaagde wordt ook 5 jaar uit zijn burgerrechten ontzet. Hij wordt nu opgespoord. 

Meer krantenkoppen in België

Eindelijk terrasjesweer! Tot 25 graden tijdens het verlengd weekend

Eindelijk. Dit verlengd weekend is het lente. Wat zeggen we? Zomer! Tot 25 graden voorspelt het KMI voor zondag. Weer om ijsjes te eten, op terrassen te zitten en de barbecue aan te steken. En om in de file te staan. Donderdag werd Pairi Daiza het slachtoffer van zijn eigen grote succes. Op een bepaald moment was het meer dan

Lees meer »

Nog één keer een boksgala voor amateurs in zaal Iso

Vrijdag 17 mei organiseren Marnix en Wouter Dujardin voor de zesde keer een liefhebbersboksgala in zaal Iso in Izegem. “Onze laatste meeting in zaal Iso die nog dit jaar afgebroken wordt”, zeggen organisatoren Marnix en Wouter Dujardin. “Er staan een veertiental kampen op het programma en we beginnen eraan om 20 uur.”
The post Nog één keer een boksgala

Lees meer »

Brussel tien dagen lang in regenboogkleuren gehuld voor Pridefestival

De Brussels Pride heeft zijn programma voor de editie van dit jaar bekendgemaakt. De Pride zelf vindt plaats op zaterdag 18 mei, maar de dagen voordien wordt in de hoofdstad de Brussels Pride Week georganiseerd. Verschillende gebouwen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest zullen verlicht en versierd worden in de kleuren van de regenboogvlag.

Lees meer »

“Een verborgen juweel aan de Belgische kust”: The Sunday Times lovend over Oostende

Zo’n 1 miljoen Britten sloegen vorig weekend hun krant open en zagen een publicatie van een lovende stadsgids in The Sunday Times over Oostende. Hier werden de charme en attracties van Oostende uitgebreid belicht. Het artikel, getiteld “48 hours in Ostend”, gepubliceerd op The Times en verschenen in The Sunday Times, prijst de rijke geschiedenis, culturele diversiteit en levendige sfeer

Lees meer »

Frédéric en Debora zetten ‘t Friethuis verder

Frédéric Julien (35) en Debora Van den Bussche (34) zullen in Alveringem frituur ’t Friethuis verder zetten. De zoektocht van huidig zaakvoerster Maika Rieckaert naar gemotiveerde overnemers kent dus een happy end. “Wij zullen met dezelfde leveranciers werken en dezelfde producten aanbieden”, zegt Frédéric die straks het gezicht van de frituur wordt.
The post Frédéric en Debora zetten ‘t

Lees meer »

Quiz – Hoe goed ken jij Lendelede?

Heeft Lendelede geen geheimen voor jou? Ben je op de hoogte van het reilen en zeilen in de politiek? Volg je Alec Segaert op de voet of ben je goed thuis in de parochies? Waag dan je kans in deze Lendeleedse gemeentequiz. Veel succes!
The post Quiz – Hoe goed ken jij Lendelede? appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Oekraïne zegt terreuraanslag door Russische militaire inlichtingendienst verijdeld te hebben in Kiev

De Oekraïense veiligheidsdienst SBU zegt een terroristische aanslag in Kiev verijdeld te hebben. Die zou beraamd zijn door de Russische militaire inlichtingendienst GROe en stond gepland voor 9 mei. Bij een Oekraïense raketaanval is daarnaast een olieraffinaderij in Rovenky (Loehansk) in vlammen opgegaan. Volgens het hoofd van de bezette regio werden ook huizen in de buurt getroffen. Daarbij vielen volgens

Lees meer »

Klacht tegen Microsoft bij Spaanse mededingingswaakhond

De Spaanse vereniging van startups, Asociación Española de Startups, heeft bij de Spaanse mededingingsautoriteit CNMC een klacht ingediend tegen het Amerikaanse technologieconcern Microsoft wegens gedrag dat ingaat tegen de concurrentieregels. Dat meldt persbureau Bloomberg.

Lees meer »