Klasreünie van laatstejaars economie 1968-1969 Sint-Jozefscollege Tielt

De klasgenoten van het laatste jaar van de afdeling economie van 1968-1969 van het Sint-Jozefscollege zijn vorige zondag nog eens bijeengekomen, in het restaurant Crommenwal. Dat was geleden van 2019.

“Toen waren we vijftig jaar afgezwaaid van het college, en waren alle 24 klasgenoten nog in leven. Intussen hebben we helaas afscheid moeten nemen van Marc Verstraete, Herman Verstaen en Guido Gelaude”, zei Roland Van Cauwenberghe. “Bij die 24 was er zowaar één Amerikaan: Steven Lamy. Hij kwam hier één jaar studeren, in het kader van een programma van uitwisseling van studenten dat toen de naam droeg van AFS (American Field Services).”

Destijds was het college enkel toegankelijk voor jongens. De meisjes moesten toen naar het Instituut H. Familie op het Hulstplein. Pas in het begin van de jaren 2000 werd er gemengd onderwijs ingevoerd en kwam De Bron tot stand.

“Bij onze reünie waren we met 26 aanwezigen, partners inbegrepen”, aldus nog Roland Van Cauwenberghe. “We vonden het tof dat we de echtgenote van onze overleden collega Herman Verstaen mochten verwelkomen.”

Marc Wyckhuys, Eddy Vervalle, Jozef Verkest, Philip Vergauwe, Jacques Vandenhende, Roland Van Cauwenberghe, Luc Maes, José Houtteman, Chris Gordier, Luc Devlieghe, Roland Depuydt, Roland Delafonteyne en Luc Christiaens waren aanwezig. Iedereen was enthousiast om te keuvelen over vroeger en nu, en kijkt al uit naar een volgend initiatief om nog eens samen te komen. Johan Scherpereel, Luc Depypere, Gabriël Musschoot, Patrick Lambert, Julien Vergote, José Vandewalle, Guido Verhelst en Steven Lamy waren afwezig. (gf)

The post Klasreünie van laatstejaars economie 1968-1969 Sint-Jozefscollege Tielt is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Conflict met Joost Klein had nooit mogen escaleren”: Vlaamse cameraman vertelt hoe het er achter schermen aan toegaat op Songfestival

“Voor dit incident met Joost Klein meteen naar de politie stappen? Dat had wellicht kunnen worden vermeden.” De Vlaming Jan Demulder, die meer dan tien jaar dezelfde job deed als de Zweedse cameravrouw tijdens het Eurovisiesongfestival, begrijpt niet hoe het incident zo uit de hand kon lopen. Hij vertelt ons exclusief hoe hectisch het er achter het podium aan toegaat.

Lees meer »

Vanaf maandag kunnen studenten blokken in gewezen fietsenwinkel Dcycles in Geluwe

Samen studeren in een gewezen fietsenwinkel. Deze unieke ervaring is vanaf komende maandag mogelijk in Dcycles in de drukke Menenstraat in Geluwe. “Omdat het Atelier in het GC Gilwe pas vanaf 12 juni beschikbaar is, werd er gezocht naar een oplossing en mogen we het leegstaand pand van Dieter Vercaemer gebruiken”, zegt schepen van jeugd Bercy Slegers (CD&V).
The

Lees meer »

Kuurne plaatst ezel op rotonde aan Brugsesteeenweg en Rijksweg

De houten ezel, gemaakt door Jason Vandekerckhove ter ere van het 900-jarig bestaan van Kuurne, kreeg woensdagnamiddag een prominente plaats op de rotonde die de Brugsesteenweg met de Rijksweg verbindt.
The post Kuurne plaatst ezel op rotonde aan Brugsesteeenweg en Rijksweg appeared first on KW.be.

Lees meer »

Koerierdienst van het Wit-Gele Kruis West-Vlaanderen rijdt voortaan elektrisch

De koerierdienst van het Wit-Gele Kruis West-Vlaanderen rijdt voortaan elektrisch rond in heel de provincie West-Vlaanderen. Robbe Deschagt zal met een Volkswagen ID.Buzz de provincie doorkruisen om de twaalf Wit-Gele Kruis afdelingen te bevoorraden en zijn 1.450 collega’s te voorzien van het nodige verpleegmateriaal en andere benodigdheden.
The post Koerierdienst van het Wit-Gele Kruis West-Vlaanderen rijdt voortaan elektrisch appeared

Lees meer »