Terwijl autoritaire landen elkaar steeds meer vinden, dreigt de westerse lijm te lossen

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Woonzorgcentrum De Zonnewende in feestmodus

In de komende weken valt er in het woonzorgcentrum De Zonnewende opnieuw heel wat te beleven. Zo is er op zondag 2 juni het jaarlijkse tuinfeest onder de naam Zonnefest. Met de opbrengst wil men de activiteiten die doorgaan in De Zonnewende live uitzenden op het televisiescherm van elke bewoner.
The post Woonzorgcentrum De Zonnewende in feestmodus appeared first

Lees meer »

Avelgemnaars vanaf 24 juni welkom in het Huis aan de Schelde

Een nieuw hoofdstuk voor de gemeentelijke dienstverlening in Avelgem. Vanaf 24 juni zitten de diensten van het gemeentehuis en sociaal huis onder één dak: het Huis aan de Schelde. Op 31 augustus kunnen de Avelgemnaars tijdens een opendeurdag kennis maken met dit centraal ontmoetingspunt.
The post Avelgemnaars vanaf 24 juni welkom in het Huis aan de Schelde appeared first

Lees meer »

Assisen Spuikommoord – Beklaagde krijgt laatste woord: “Ik heb echt spijt”

Op het assisenproces tegen Khaldoon Al-Baghdadi (42) hebben het hof en de volksjury zich teruggetrokken voor de beraadslaging over de schuldvragen. In zijn laatste woord drukte de beschuldigde zijn spijt uit. De verdediging betwistte niet dat de Iraakse Oostendenaar op 9 maart 2020 de roofmoord op zijn buurvrouw Emmy Geboers (67) pleegde.
The post Assisen Spuikommoord – Beklaagde krijgt

Lees meer »

Zangeres Katrien Verfaillie zoekt de tekst van strofe 17 in Bulskamp

Zaterdagavond 1 juni zong Katrien Verfaillie opnieuw haar coronaliedje ‘Kunnik Nemi Na Joen Komn…’ in de goed gevulde Sint-Bertinuskerk in Bulskamp bij Veurne. Momenteel staan er 50 dorpen of steden op haar verlanglijst.
The post Zangeres Katrien Verfaillie zoekt de tekst van strofe 17 in Bulskamp appeared first on KW.be.

Lees meer »

Koninklijke fotograaf vond het huwelijk van Harry en Meghan “verschrikkelijk”: “Toen ik foto’s wilde maken, keken ze de andere kant op”

Exact zes jaar geleden gaven prins Harry (39) en Meghan Markle (42) elkaar het jawoord. Koninklijk fotograaf Arthur Edwards legde deze dag vast op camera en onthult nu hoe het er toen achter de schermen aan toeging. “Het was de ergste koninklijke bruiloft die ik ooit heb meegemaakt”, klinkt het in een interview met ‘The Sun’.

Lees meer »

Als Eendracht Aalst naar eerste provinciale degradeert, verliest clubbestuur het Pierre Cornelisstadion: “Dan is het over en out en komt de stad aan zet”

Indien het werkelijk tot een degradatie naar eerste provinciale komt indien Eendracht Aalst haar licentie voor tweede amateur verliest, dan verliest de club in één klap ook het gebruik van het Pierre Cornelisstadion en jeugdcomplex Zandberg, beide eigendom van de stad. “Dan wordt namelijk de overeenkomst met de club ontbonden”, klinkt het bij schepen van Sport Matthias De Ridder (N-VA).

Lees meer »

Duinenpracht officieel geopend: mooie, nieuwe ontmoetingsplek in De Panne

Afgelopen vrijdag 24 mei werd Duinenpr8 officieel geopend in aanwezigheid van het lokaal bestuur, de betrokken teams, partners en de leden van het wijkcomité Wijk d’Achte. Het is een mooie, nieuwe ontmoetingsplek in De Panne.
The post Duinenpracht officieel geopend: mooie, nieuwe ontmoetingsplek in De Panne appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE GAZA. 21 doden bij nieuwe Israëlische aanvallen in Rafah – Politie drijft manifestatie aan Israëlische ambassade in Ukkel uiteen

Israëlische tanks hebben het centrum van Rafah bereikt. Dat zeggen getuigen dinsdag tegen persbureau ‘Reuters’. De Israëlische troepen zouden gezien zijn bij de Al Awsamoskee, een centraal punt in de stad. De brand in een vluchtelingenkamp waarbij zondag volgens lokale autoriteiten 45 Palestijnen om het leven kwamen, kan niet alleen veroorzaakt zijn door de munitie waarmee Israël een nabijgelegen doelwit

Lees meer »

Een frisse wind

De Tieltse schrijfster Ann De Craemer geeft tweewekelijks een inkijk in haar leven.
The post Een frisse wind appeared first on KW.be.

Lees meer »