Jong Geweld | Yasmine Mili (MORO): ‘We moesten ons negen maanden van de markt terugtrekken’

01:00 De Tijd brengt onder de vlag WAW! nieuws over starters en groeibedrijven. In de rubriek Jong Geweld laten we beloftevolle ondernemers aan het woord over hun parcours. Vandaag: Yasmine Mili (30), de me… 

Meer krantenkoppen in België

Palestijns gezin in Kuurne bezorgd om familie in Gaza: “We voelen ons machteloos”

Afgelopen zaterdag werden bezoekers van Oxfam Wereldwinkel De Drie Wijzen verwend met proeverijen ter gelegenheid van Wereld Fair Trade Dag, die dit jaar in het teken stond van Palestijnse gerechten. Je kon er proeven van couscous en soep, bereid door een Palestijnse kok. Onder de aanwezigen bevonden zich ook Mohammad Abdelbari en zijn dochter Leen (10), die drie jaar geleden

Lees meer »

Grote operatie van ordediensten in Nieuw-Caledonië

De Franse ordediensten hebben zondag meer dan 600 gendarmes ingezet om “de controle over de 60 km lange weg tussen hoofdstad Nouméa en de luchthaven volledig terug te krijgen”. Dat heeft de Franse minister van Binnenlandse Zaken aangekondigd op X. Op zes dagen tijd vielen zes doden bij protesten tegen een kieshervorming.

Lees meer »

Britse High Court buigt zich vandaag over uitlevering Julian Assange

Het High Court in Londen buigt zich maandag over een mogelijk laatste poging van Wikileaks-oprichter Julian Assange om zijn uitlevering naar de Verenigde Staten te blokkeren. Met de procedure hoopt hij een herziening te verkrijgen van de beslissing van toenmalig Brits minister van Binnenlandse Zaken Priti Patel, die in 2022 instemde met zijn uitlevering.

Lees meer »

Piet Chielens wint Ieperse de Goliath-trofee voor cultuurverdienste

De 45ste Goliath-trofee wordt uitgereikt aan Piet Chielens. “De literaire verdiensten van Piet Chielens zijn aanzienlijk, zijn gedrevenheid voor muziek merkwaardig”, zegt Gilbert Ossieur, voorzitter van de Stedelijke Cultuurraad.
The post Piet Chielens wint Ieperse de Goliath-trofee voor cultuurverdienste appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vissersopstand van 1887 in reeks op Radio Noordzee

Vanaf pinkstermaandag besteedt Radio Noordzee aandacht aan de Vissersopstand. Auteur Doris Klausing neemt de luisteraar mee naar 1887 in een 17-delige radioreeks.
The post Vissersopstand van 1887 in reeks op Radio Noordzee appeared first on KW.be.

Lees meer »

Drie Moorselenaars in het zog van de renners: “De Mannekes van de Giro”

Tijdens de rustdag van de ronde van Italië werd het een hartelijk weerzien tussen matrassenmannen Wim Vanneste en Philiep Derthoo en verzorger Steven D’Helft. Moorsele boven in de Giro! De belevenissen van Wim en Philiep kan je volgen in hun blogspot.
The post Drie Moorselenaars in het zog van de renners: “De Mannekes van de Giro” appeared first on

Lees meer »

Ward hangt voetbalschoenen aan de haak

Ward Onderbeke is een stille, doodbrave jongen. Eens op het terrein scoort hij meermaals met de ogen dicht. Hoeveel rozen in zijn hele carrière? Hij heeft er geen idee van. Zijn mooiste moment? Er waren er zoveel, maar ook mindere. Zulke antwoorden typeren de goalgetter: hij relativeert zowel tegenslagen als euforie.
The post Ward hangt voetbalschoenen aan de haak

Lees meer »

Frida Kahlo Museum ontkent kleding en juwelen te hebben uitgeleend aan Madonna

Het Frida Kahlo museum in Mexico ontkent dat het kleding en juwelen van kunstenares Frida Kahlo heeft uitgeleend aan de Amerikaanse popster Madonna. De bekende zangeres deelde op Instagram beelden waarop ze kleren van Kahlo lijkt te dragen. “Het was magisch voor mij om haar kleding en sieraden te passen, haar dagboeken en brieven te lezen en foto’s te bekijken

Lees meer »

Indiepopband Bearfeet lanceert binnenkort tweede album: “Onze reis naar Bali bood inspiratie voor nieuwe muziek”

Bearfeet is het muzikale project van Hanne Pluvier en Toon Develtere. Samen vormen ze al zeven jaar het kloppend hart van deze indiepopband. “Momenteel zijn we bezig aan ons tweede album. We maakten daarvoor een inspiratiereis naar Bali.”
The post Indiepopband Bearfeet lanceert binnenkort tweede album: “Onze reis naar Bali bood inspiratie voor nieuwe muziek” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Tienduizenden mensen nemen afscheid van Iraanse president Raisi met eerste processie

In Iran is de afscheidsplechtigheid gestart voor president Ibrahim Raisi, die om het leven kwam bij een helikoptercrash. Tienduizenden mensen hebben zich voor een eerste optocht verzameld in de noordwestelijke stad Tabriz. De Iraanse geestelijke leider ayatollah Khamenei heeft in totaal 5 dagen van nationale rouw aangekondigd. Op 28 juni kunnen de Iraniërs een nieuwe president kiezen, melden de staatsmedia.

Lees meer »