Brandweer rukt uit nadat 50-tal varkens in mestput vallen

Een 50-tal varkens van een landbouwer in Torhout waren zaterdagmiddag in nood. De dieren waren op het erf in een mestput beland. De landbouwer kreeg de dieren niet op eigen houtje uit de put, waarna de brandweer en het speciale dierenreddingsteam ter plaatse werden gevraagd.

 

Meer krantenkoppen in België

Maleisisch international zwaargewond na aanval met bijtend zuur, zijn topvoetballers er mikpunt van brutaal geweld?

Maleisië verkeert in shock na een brutale aanval op voetbalinternational Faisal Halim (26). De aanvaller werd zondag tijdens een winkelbezoek net buiten hoofdstad Kuala Lumpur overgoten met zwavelzuur en ligt met zware brandwonden in het ziekenhuis. Hoewel de motieven van de daders nog niet bekend zijn, is er mogelijk meer aan de hand. Want eerder deze week raakte Akhyar Rashid,

Lees meer »

Voorziene budget voor premie elektrische wagens is al op

Het voorziene budget voor de premies voor elektrische wagens die minister Lydia Peeters in september aankondigde, volstaat niet. Dat blijkt uit info die Vlaams Parlementslid Sofie Mertens opvroeg. Midden april waren er al bijna 5.000 aanvragen gebeurd, als die allemaal goedgekeurd worden, is de voorziene 26 miljoen euro budget op. Mertens vraagt daarom een oplossing van de minister: "Het is

Lees meer »

War Graves Week bij Commonwealth War Graves Commission van 11 tot en met 19 mei

De Commonwealth War Graves Commission (CWGC) brengt haar jaarlijkse “War Graves Week” (de Week van de Oorlogsgraven) naar Ieper en biedt gratis rondleidingen aan op verschillende van haar monumenten en begraafplaatsen tussen 11 en 19 mei.
The post War Graves Week bij Commonwealth War Graves Commission van 11 tot en met 19 mei appeared first on KW.be.

Lees meer »

HERBELEEF. Indrukwekkend eerbetoon aan Nicole & Hugo en deze tien gaan door naar finale van Songfestival

De resultaten zijn binnen. Europa heeft gekozen welke landen zaterdag tegen elkaar strijden in de finale van het 68ste Eurovisiesongfestival . Onze inzending Mustii moet nog wachten tot donderdag, net als de Nederlandse kandidaat Joost Klein. Maar goed: ook vandaag ontbrak het niet aan spektakel. Wie mocht door, en wie moest roemloos naar huis? U leest het hier.

Lees meer »

Nieuw ‘narrenkotje’ gehesen op het belfort van Ieper: “Daarin zal de nar zich veiliger voelen”

Kleurrijke vlaggen aan de Lakenhallen kondigen de heilige week voor de Kattenstoet aan. Voor het eerst hijsen dakwerkers Wout Saint-Germain (51) en Pedro Cappelaere (58) ook een nieuw ‘narrenkotje’ op het belfort. “Daarin zal de nar zich veiliger voelen wanneer hij katjes in de menigte gooit.”
The post Nieuw ‘narrenkotje’ gehesen op het belfort van Ieper: “Daarin zal de

Lees meer »

Station van Lier en twee andere zo vervallen dat ze onder toezicht zijn geplaatst: “Als er stukken dakgoot naar beneden vallen is het wel onveilig, ja”

Drie Vlaamse stations zijn onder toezicht geplaatst door het agentschap Onroerend Erfgoed omdat ze zo vervallen zijn. In Tienen dreigt er instortingsgevaar, waardoor de burgemeester een ingebrekestelling met dwangsom heeft opgelegd. En ook in Lier komt het bezetsel naar beneden. “We sturen inspecteurs naar 59 andere beschermde Vlaamse stations.”

Lees meer »

FC Gullegem wint Beker van West-Vlaanderen voor Duiveltjes

De jeugdwerking van Cercle Brugge organiseerde binnen het vzw-bestuur voor de vijftiende keer de Beker van West-Vlaanderen voor Duiveltjes. Op Hemelvaartdag kende het jeugdtornooi, waar heel wat ploegen uit onze provincie aan deelnamen, de apotheose.
The post FC Gullegem wint Beker van West-Vlaanderen voor Duiveltjes appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE. Frankrijk maakt indruk met krachtige ballade op Songfestival, na vakbondsactie VRT: België als 12e aan de beurt

D-day voor België en Nederland op het Eurovisiesongfestival. Zowel onze inzending Mustii als de Nederlandse kandidaat Joost Klein verdedigen vandaag hun landseer tijdens de tweede halve finale van het Songfestival. Volgens de bookmakers maken ze beiden een goede kans om door te stoten. Volg hier live de uitzending, die al even onderbroken werd door een vakbondsactie bij de VRT, om

Lees meer »