Zal de dood van Navalny leiden tot revolutie? “Dat zou niet noodzakelijk goed nieuws zijn”

Drie dagen na zijn begrafenis staan nog steeds honderden Russen in de rij om hun laatste groet te brengen aan de Russische oppositieleider Aleksej Navalny. Het twee meter hoge houten orthodoxe kruis op de Borisov-begraafplaats in Moskou is bijna volledig bedolven onder rode, witte en gele rozen. Is dit het prille begin van een revolutie tegen Poetin, of is de gewone Rus toch nog gezagsgetrouw? Vijf vragen aan Rusland-expert Joris Van Bladel. 

Meer krantenkoppen in België

Magistraat die in opspraak kwam na ontslag minister Van Quickenborne treft geen schuld

De magistraat die in opspraak kwam na de terreuraanslag in Brussel vorig jaar, omdat een belangrijk dossier niet werd aangepakt, heeft geen fouten gemaakt. Dat stelt een intern tuchtonderzoek waarover Het Nieuwsblad bericht. Het "vergeten" dossier leidde tot het ontslag van toenmalig minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD). "Iedereen moet in de spiegel kijken", reageert die nu.

Lees meer »

De boeken van de week: Rushdie over fatale messteek, postume roman van Márquez en Romeo en Julia-verhaal over België 

Salman Rushdie getuigt over de aanslag op zijn leven in een nieuw boek. De zonen van Gabriel García Márquez geven postuum de roman uit die hun vader liever niet gepubliceerd zag. Journalist Christophe Deborsu debuteert met een Belgisch liefdesverhaal. Kate Abramson ontleedt gaslighting en Gie Goris schrijft over wereldmacht India. Dit zijn de boeken die VRT NWS deze week tipt.

Lees meer »

Werken stadspark Egide Defever gaan van start

De werken aan het gloednieuwe stadspark Egide Defever gaan weer een versnelling hoger. Een aannemer is bezig met de aanleg van wandelpaden. Maar daar blijft het niet bij.
The post Werken stadspark Egide Defever gaan van start appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Op minder dan 2 maanden steeg het kapitaal naar bijna 7 miljoen”: prins Joachim ontpopt zich als ‘koning der investeerders’

Joachim de Belgique, zo heet de managing partner van het nieuwe Brusselse financiële bedrijf Innesto. Volgens ‘Story’ gaat de jongste zoon van prinses Astrid (61) – en haar enige kind dat in België woont – zijn vader Lorenz (68) achterna als bankier. Dat doet de prins (32) meteen met schijnbaar groot succes én met zijn zus Luisa Maria (28) in

Lees meer »

Proefperiode gestart van nieuwe zorgapp ‘Alivia’: “Alle communicatie verloopt veel efficiënter”

Frans Vandeputte (88) en zijn vrouw Lena uit Avelgem behoren tot de 20 West-Vlaamse proefpersonen die de nieuwe zorgapp ‘Alivia’ mogen uittesten. Door middel van een algemene zorgplanning zorgt de app ervoor dat alle communicatie over een zorgbehoevende voor alle zorgverleners gemakkelijk ter beschikking is.
The post Proefperiode gestart van nieuwe zorgapp ‘Alivia’: “Alle communicatie verloopt veel efficiënter” appeared first

Lees meer »

Jaar cel en schadevergoeding voor dief die dure elektrische fietsen steelt in centrum van Kortrijk

Een 48-jarige fietsendief is veroordeeld tot een jaar cel, waarvan de helft met uitstel, en 1.200 euro boete. Op korte tijd stal hij vier fietsen in het centrum van Kortrijk. Het ging vooral om dure, elektrische fietsen. De schadevergoeding die hij moet ophoesten, is dan ook niet min.
The post Jaar cel en schadevergoeding voor dief die dure elektrische fietsen

Lees meer »

Godsdienstleraar vrijgesproken voor misbruik nichtje (9): “Geen objectieve bewijzen”

Een 59-jarige man uit Kortrijk is vrijgesproken voor seksueel misbruik van zijn 9-jarig nichtje. Volgens het meisje vergreep haar oom zich zowel in het Zuid-Franse Beausoleil als bij hem thuis in Kortrijk aan haar. De man is godsdienstleraar in het Franstalige onderwijs. De rechter achtte het niet bewezen.
The post Godsdienstleraar vrijgesproken voor misbruik nichtje (9): “Geen objectieve bewijzen” appeared

Lees meer »