LIVE BEGRAFENIS NAVALNY. Dienst Navalny met open kist, toeschouwers scanderen Navalny’s naam en “we zijn niet bang”

Aleksej Navalny (47) – de Russische opposant die twee weken geleden in een strafkolonie overleed – wordt vandaag begraven. De uitvaart vindt rond 12 uur Belgische tijd plaats in een kerk in het stadsdeel Marino in Moskou. Ongeveer twee uur later wordt de Poetin-criticus begraven op de Borisovski-begraafplaats. Volg alle gebeurtenissen hier. 

Meer krantenkoppen in België

Plannen nieuwe Kruispoortbrug in Brugge zijn klaar: brug wordt opgeschoven, kruispunten conflictvrij

De nieuwe Kruispoortbrug in Brugge wordt bijna 100 meter opgeschoven, waardoor ze recht aansluit op de Maalse Steenweg. Het wordt een tafelbrug, waar ook schepen sneller onderdoor kunnen varen. Er komen ook 2 nieuwe kruispunten, voor een vlotter en veiliger verkeer. Over de nieuwe brug zullen enkel auto’s mogen rijden, de noordelijke Kruispoortbrug wordt enkel toegankelijk voor fietsers en voetgangers.

Lees meer »

In de cel stopt gespecialiseerde therapie voor mensen als Benoit D.: waarom is dat zo en wat betekent het voor de kans op herval?

Onmiddellijk naar de gevangenis, dus geen gespecialiseerde therapie meer: dat zijn de feiten voor Benoit D.. Hij werd veroordeeld tot 8 jaar gevangenisstraf voor de verkrachting van 2 minderjarigen en het bezit en verspreiding van beelden van seksueel misbruik. Waarom is er geen gespecialiseerde therapie in Belgische gevangenissen voor zedendelinquenten? En heeft de tijd in de gevangenis een invloed op

Lees meer »

KIJK. File aan klif op bekende klimroute in China: bezoekers hangen meer dan een uur vast aan steile rotswand

Tientallen klimmers hebben meer dan een uur vastgezeten op een hoogteparcours aan de Yandang Mountain in de Chinese provincie Zhejiang. De hallucinante beelden werden gedeeld op sociale media. Hierop is te zien dat de klimmers aan een steile klif moeten blijven hangen, gewoon omdat er te veel volk aanwezig is op de klimroute. Door de Chinese meivakantie waren er verschillende

Lees meer »

Debusschere Vastgoed staat voor persoonlijk verhaal: “Ik ga voor een individuele en vertrouwelijke aanpak”

Stijn Debusschere nam met zijn vastgoedkantoor in september 2023 zijn intrek in de Sint-Petrus en Paulusstraat 5 in Rumbeke. Met twaalf jaar ervaring in de ruime regio Roeselare-Kortrijk-Waregem, was het voor de Oekenaar een logische stap om zich in eigen streek te vestigen.
The post Debusschere Vastgoed staat voor persoonlijk verhaal: “Ik ga voor een individuele en vertrouwelijke aanpak”

Lees meer »

Lokerse Feesten en Rijversfestival zien Joost Klein-effect: “Ticketverkoop schiet de hoogte in”

De ticketverkoop van de festivals Lokerse Feesten en Rijversfestival ligt de laatste dagen fors hoger dan normaal. De organisaties wijzen naar de populariteit van de Nederlandse zanger Joost Klein. Hij staat zowel bij de Lokerse Feesten als bij Rijversfestival geprogrammeerd. "Door alles wat er dit weekend rond hem te doen was, lijken meer mensen nieuwsgierig om hem in het echt

Lees meer »

Klaar met Mandela

Dertig jaar democratie heeft de Zuid-Afrikanen meer ontgoocheling dan wat anders gebracht. De komende verkiezingen dreigen een afstraffing te worden voor het ANC van wijlen Nelson Mandela.

Lees meer »

Veel doden bij busongeluk Florida

Bij een busongeluk in de Amerikaanse staat Florida zijn zeker acht doden gevallen. Ongeveer veertig personen raakten gewond. De bus vervoerde landarbeiders, meldden Amerikaanse media.

Lees meer »

Brugse politie klist ‘gaatjesboorder’ die bestelwagens viseert

Na intensief speurwerk slaagde de Brugse politie erin om op relatief korte termijn een dief te vatten die zowel in Brugge als Kortrijk inbrak in meerdere bestelwagens. Hij ging daarbij telkens op dezelfde manier te werk. In elke bestelwagen die hij viseerde, boorde hij een gaatje nabij het slot en ging daarna meermaals met kostbaar werkmateriaal aan de haal. De

Lees meer »