Na verkeersongeval: bijkomende autopsie op lichaam Christiana De Coninck (78) uit Knokke-Heist

Zaterdagavond 24 februari bezweek Christiana De Coninck (78) uit Knokke-Heist in het UZ Gent aan haar verwondingen en overleed ze. Eerder die avond was ze betrokken geraakt bij een verkeersongeval aan de Oostveldstraat in Eeklo, waar ze op bezoek was bij familie. Normaal zou het lichaam van Christiana woensdag 28 februari overgedragen worden aan de familie, maar het parket kon door een bijkomende autopsie het lichaam nog niet vrijgeven. De familie is nu op zoek naar extra getuigen, die het ongeval zouden gezien hebben.

Zaterdagavond omstreeks 18 uur raakte Christiana De Coninck, een 78-jarige vrouw woonachtig in Knokke betrokken bij een verkeersongeval in Eeklo. Het ongeval gebeurde op het kruispunt van de Stationsstraat en de Oostveldstraat. Christiana stak de Oostveldstraat over en werd daarbij aangereden door een auto. Ze raakte levensgevaarlijk gewond en overleed later die avond in het UZ Gent aan haar verwondingen.

Onderzoek loopt nog

Het parket van Oost-Vlaanderen stelde een verkeersdeskundige aan om het ongeval te onderzoeken. De bestuurder was niet onder de invloed, maar de exacte omstandigheden zijn nog niet duidelijk. “Het onderzoek loopt nog en de deskundige heeft nog bijkomende informatie nodig over de omstandigheden. Daarom werd er een autopsie aangevraagd en een wetsarts aangesteld om die uit te voeren. Uit dat extra onderzoek kunnen bepaalde zaken naar bovenkomen, die meer duidelijkheid kunnen geven over het ongeval. Pas na de autopsie kan het lichaam vrijgegeven worden aan de familie”, klinkt het bij de communicatiedienst van parket Oost-Vlaanderen.

“Aangezien we vandaag geen laatste groet kunnen brengen en alles vastloopt, is het zelfs niet zeker of de begrafenis zal kunnen doorgaan”

Normaal zou het lichaam van Christiana al vrijgegeven worden aan de familie op woensdag 28 februari om een laatste groet te kunnen uitbrengen. Maar door dat bijkomende onderzoek is dat nog niet zo. Daarom doet de familie op sociale media nu nog een oproep naar extra getuigenissen. Ze vragen aan iedereen, die het ongeval heeft zien gebeuren of eventueel beelden heeft van die plek via bewakingscamera’s om zich te melden of deze te bezorgen aan de politie. “Aangezien we vandaag geen laatste groet kunnen brengen en alles vastloopt, is het zelfs niet zeker of de begrafenis kan doorgaan. Help ons het rouwproces te kunnen voorzetten en om op een zo goed als normaal mogelijke manier afscheid te kunnen nemen.”

The post Na verkeersongeval: bijkomende autopsie op lichaam Christiana De Coninck (78) uit Knokke-Heist is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

79-jarige gepensioneerde landbouwer uit Izegem moet 6.000 euro boete betalen voor het verbranden van afval

Een 79-jarige gepensioneerde landbouwer uit Izegem moet 6.000 euro boete betalen omdat hij twee keer betrapt werd terwijl hij afval verbrandde op zijn domein. De man zei zelf dat hij het te duur vond om naar het containerpark te gaan.
The post 79-jarige gepensioneerde landbouwer uit Izegem moet 6.000 euro boete betalen voor het verbranden van afval appeared first

Lees meer »

“Als ik écht een aanwezige vader wil zijn, moet ik stoppen met ‘Familie’”: combinatie carrière en gezin niet evident voor Roel Vanderstukken

Roel Vanderstukken (47) heeft er een loodzwaar jaar opzitten. Niet alleen had hij opnames voor ‘Familie’, er waren ook de voorstellingen van ‘The Broken Circle Breakdown’ én de overname van het restaurant Frans & Yvonne in Kontich. Een langverwachte droom, maar wel eentje die veel vraagt van Roel en z’n gezin, vertelt hij in ‘Primo’. “Mijn vrouw Anne-Sophie had haar

Lees meer »

Lychee Garden opent de deuren in voormalig pand van ’t Vosken in Roeselare: “Geen traditioneel Chinees restaurant”

Vrijdagavond opent Lychee Garden de deuren langs de Meensesteenweg 578 in Roeselare. Sheng Long en Lidan Ju (allebei 46) vestigen zich met hun Chinees restaurant op een bekende locatie in Roeselare, namelijk het voormalige pand van restaurant ’t Vosken.
The post Lychee Garden opent de deuren in voormalig pand van ’t Vosken in Roeselare: “Geen traditioneel Chinees restaurant” appeared

Lees meer »

In de cel stopt gespecialiseerde therapie voor mensen als Benoit D.: waarom is dat zo en wat betekent het voor de kans op herval?

Onmiddellijk naar de gevangenis, dus geen gespecialiseerde therapie meer: dat zijn de feiten voor Benoit D.. Hij werd veroordeeld tot 8 jaar gevangenisstraf voor de verkrachting van 2 minderjarigen en het bezit en verspreiding van beelden van seksueel misbruik. Waarom is er geen gespecialiseerde therapie in Belgische gevangenissen voor zedendelinquenten? En heeft de tijd in de gevangenis een invloed op

Lees meer »

Overheid in Peru beschouwt transgender personen voortaan als “geestesziek”

In Peru is een presidentieel decreet ondertekend waarin transgender personen als ‘geestesziek’ worden beschouwd. Met het decreet wil de overheid deze mensen de juiste medische hulp garanderen. Transgender personen in het Latijns-Amerikaanse land hebben immers geen toegang tot de gezondheidszorg, omdat ze problemen hebben met hun identiteitsdocumenten. Tegenstanders vrezen dat het decreet de tijd terugdraait.

Lees meer »