Na verkeersongeval: bijkomende autopsie op lichaam Christiana De Coninck (78) uit Knokke-Heist

Zaterdagavond 24 februari bezweek Christiana De Coninck (78) uit Knokke-Heist in het UZ Gent aan haar verwondingen en overleed ze. Eerder die avond was ze betrokken geraakt bij een verkeersongeval aan de Oostveldstraat in Eeklo, waar ze op bezoek was bij familie. Normaal zou het lichaam van Christiana woensdag 28 februari overgedragen worden aan de familie, maar het parket kon door een bijkomende autopsie het lichaam nog niet vrijgeven. De familie is nu op zoek naar extra getuigen, die het ongeval zouden gezien hebben.

Zaterdagavond omstreeks 18 uur raakte Christiana De Coninck, een 78-jarige vrouw woonachtig in Knokke betrokken bij een verkeersongeval in Eeklo. Het ongeval gebeurde op het kruispunt van de Stationsstraat en de Oostveldstraat. Christiana stak de Oostveldstraat over en werd daarbij aangereden door een auto. Ze raakte levensgevaarlijk gewond en overleed later die avond in het UZ Gent aan haar verwondingen.

Onderzoek loopt nog

Het parket van Oost-Vlaanderen stelde een verkeersdeskundige aan om het ongeval te onderzoeken. De bestuurder was niet onder de invloed, maar de exacte omstandigheden zijn nog niet duidelijk. “Het onderzoek loopt nog en de deskundige heeft nog bijkomende informatie nodig over de omstandigheden. Daarom werd er een autopsie aangevraagd en een wetsarts aangesteld om die uit te voeren. Uit dat extra onderzoek kunnen bepaalde zaken naar bovenkomen, die meer duidelijkheid kunnen geven over het ongeval. Pas na de autopsie kan het lichaam vrijgegeven worden aan de familie”, klinkt het bij de communicatiedienst van parket Oost-Vlaanderen.

“Aangezien we vandaag geen laatste groet kunnen brengen en alles vastloopt, is het zelfs niet zeker of de begrafenis zal kunnen doorgaan”

Normaal zou het lichaam van Christiana al vrijgegeven worden aan de familie op woensdag 28 februari om een laatste groet te kunnen uitbrengen. Maar door dat bijkomende onderzoek is dat nog niet zo. Daarom doet de familie op sociale media nu nog een oproep naar extra getuigenissen. Ze vragen aan iedereen, die het ongeval heeft zien gebeuren of eventueel beelden heeft van die plek via bewakingscamera’s om zich te melden of deze te bezorgen aan de politie. “Aangezien we vandaag geen laatste groet kunnen brengen en alles vastloopt, is het zelfs niet zeker of de begrafenis kan doorgaan. Help ons het rouwproces te kunnen voorzetten en om op een zo goed als normaal mogelijke manier afscheid te kunnen nemen.”

The post Na verkeersongeval: bijkomende autopsie op lichaam Christiana De Coninck (78) uit Knokke-Heist is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

VRT bouwt exclusiviteitscontracten af en lanceert nieuwe constructie voor BV’s, maar er zit een addertje onder het gras

Geen grote vergoedingen meer voor exclusiviteit of voor zogenaamde ‘consultancy-opdrachten’. De VRT stuurt zijn exclusieve verbintenissen met BV’s – in alle stilte – wel degelijk bij. De openbare omroep moet de exclusiviteitscontracten immers afbouwen tegen 2025. Kobe Ilsen is daar een eerste voorbeeld van. En nieuwe gezichten zoals Pommelien Thijs en Zita Wauters krijgen een minder strikte deal, die hen

Lees meer »

“Sterkere partner voor onze klanten”: AAGB neemt Eldis uit Ieper over

Alliance Automotive Group Benelux (AAGB) heeft Eldis NV overgenomen. Eldis is een Iepers bedrijf in de Dehemlaan. Reeds 50 jaar groothandel in de automotive (auto- en carrosserie onderdelen) en industriesector. De afdeling Wallecan staat in voor machines en toebehoren voor de metaalbewerking.
The post “Sterkere partner voor onze klanten”: AAGB neemt Eldis uit Ieper over appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. De indrukwekkende slottijdrit van de drie tenoren: Pogacar zet bij eerste tussenpunt al meteen de toon, Vingegaard klopt Evenepoel nipt

Buitenaards, bovenmenselijk, exceptioneel, weergaloos,… Woorden schieten tekort om de prestatie van Tadej Pogacar te beschrijven. De Sloveen wou ook de laatste kruimels van deze Tour de France voor zich en won de slotetappe op fenomenale wijze. Al op het eerste tussenpunt werden de waardeverhoudingen met Vingegaard en Evenepoel duidelijk, daarna werd het verschil enkel groter. De volgorde van het eindpodium

Lees meer »

We zien de stichtende broers Beers nóóit, maar Dimitri Vegas & Like Mike bedanken ze live vanop de mainstage: “Twintig jaar Tomorrowland dankzij jullie”

“Steek jullie lichtjes in de lucht, speciaal voor Michiel en Manu. Enkel door hen kunnen wij vandaag vieren, enkel door hen is er Tomorrowland.” Een dankwoord van de broers Thivaios aan de stichtende broers Beers, live vanop de mainstage als afsluiter van dag twee. Een verdiend gloriemoment, onthaald op luid applaus en tonnen vuurwerk. “En dan nu: let’s get fucked

Lees meer »

Jongen (5) doodgereden door politiewagen

Een vijfjarige jongen is dinsdagavond om het leven gekomen nadat hij gegrepen werd door een voorbijsnellende politiewagen in het Duitse Kassel. Het kind werd nog naar het ziekenhuis gebracht, maar overleed later aan zijn verwondingen.

Lees meer »

Abdel is eerste winnaar van de Kortrijkse Scriptieprijs: “Masterproef over mijn eigen geschiedenis”

Abdelouarete Benammar won met zijn masterproef ‘Gulden Sporen en Gouden Specerijen: Een Marokkaanse geschiedenis in Kortrijk sinds 1995’ de eerste Kortrijkse Scriptieprijs. Als laureaat ontvangt hij een geldprijs van 500 euro. “De Marokkaanse gemeenschap is er sinds 1995 in geslaagd om een volwaardig deel van de Kortrijkse geschiedenis te worden. Een op de 24 mensen in Kortrijk is van Marokkaanse

Lees meer »

OPROEP. Kreeg u nog nooit een snelheidsboete?

Nooit eerder kregen meer chauffeurs een snelheidsboete dan in 2023. Er werden er bijna 7 miljoen uitgedeeld. Toch zijn er Vlamingen die nog nooit een flitsboete hebben gehad. Bent u een van hen en wil u daarover getuigen in de krant? Hoe hebt u het klaargespeeld om nog nooit een boete te krijgen? Hoe trots bent u erop? En hoe

Lees meer »