Wandelaars moeten voortaan betalen om populairste route naar top Mount Fuji te nemen

Wandelaars die de populairste route naar de top van Mount Fuji willen nemen, moeten vanaf juli 12 euro betalen. De bedoeling is de lange rijen op de route te verminderen en de veiligheid te verbeteren op de Japanse vulkaan, die het slachtoffer geworden is van massatoerisme. Dat melden de lokale autoriteiten.

 

Meer krantenkoppen in België

Voor koopkracht een zegen, voor concurrentie een vloek: experts pleiten voor aanpassing van automatische loonindexering

Voor de ene een zegen, voor de ander een vloek. De automatische loonindexering zorgt ervoor dat de lonen, uitkeringen en pensioenen in ons land automatisch de inflatie volgen. Maar is dat wel zo’n goed idee? Professor en econoom Gert Peersman (UGent) pleit voor een afschaffing van het huidige systeem. Maar hoe? Wij bespreken drie alternatieven.

Lees meer »

Jason Dewildeman met WS Lauwe B heel dicht bij eindronde: “We amuseren ons en zeggen geen neen tegen dikke prijs”

WS Lauwe B is aan een mooi verhaal bezig. De ploeg van stichter en T1 David Dujardin staat voor zijn debuut mooi op de derde plaats. Met vier punten voorsprong op de nummer zes SK Vlamertinge B, kan een ticket voor de eindronde hen nog moeilijk ontsnappen. “We overtreffen alle verwachtingen”, lacht doelman Jason Dewildeman.
The post Jason Dewildeman met

Lees meer »

Festival Dranouter maakt Portland bekend als laatste headliner

Naast Portland zullen komende zomer ook Iskander Moon, Siân Pottok, BandAdriatica, TechnoBrass, Gallowstreet, Brass Riot en Guiliano Gabriele Trio afzakken naar de hoofdpodia van Festival Dranouter.
The post Festival Dranouter maakt Portland bekend als laatste headliner appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Sagan dronk iedere avond zijn Steenbrugge”

Koen De Laere heeft het druk wanneer we op een vrijdagmorgen De Koornbloem binnenstappen. De zaakvoerder en zijn echtgenote serveren op dit uur meest koffie. De bediening gebeurt vlot en voor iedereen hebben de twee een vriendelijk woord of kwinkslag over.
The post “Sagan dronk iedere avond zijn Steenbrugge” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Jongeman gewond bij schietpartij in Anderlecht

In de Brusselse gemeente Anderlecht is afgelopen nacht een jongeman gewond geraakt bij een schietpartij. Dat meldt RTL Info en het nieuws wordt bevestigd door de lokale politie Brussel Zuid (Anderlecht/Sint-Gillis/Vorst). De juiste omstandigheden van de schietpartij zijn nog onduidelijk.

Lees meer »

Seizoen van ION Basket Waregem zit erop

Met de uitschakeling van de dames van ION Basket Waregem in de hoogste klasse, zit het seizoen erop, net als voor de heren. Basketkenner Peter Castelein, actief als coach to coach bij de club, analyseert beide ploegen.
The post Seizoen van ION Basket Waregem zit erop appeared first on KW.be.

Lees meer »

Sea Life Blankenberge laat in één week tijd vier zeehondjes vrij

Het SOS Rescue Team van Sea Life stuurt deze week vier genezen zeehondjes naar huis: woensdagmorgen kozen Zugroo, Selkie en Matuvu al het ruime sop, op zaterdag is het de beurt aan Clickie. Een combinatie van onrustig weer en het grijze pupseizoen zorgde de afgelopen maanden voor een ware toeloop bij Sea Life. “Blij dat we deze vier terug konden

Lees meer »

Luc Steeno uit Meise viert zijn 60ste verjaardag in Kursaal Oostende:” Hoe ik mij voel? Ik voel mij veel jonger!”

Op 28 juni 1964 zag Luc Julia Nicolas Steeno het levenslicht in Leuven. Luc woont al vele jaren in de regio Brussel, maar hij heeft ook een sterke band met Oostende. Dat komt door zijn al méér dan 20-jarige vriendschap met Niko Geldof van Frituur Hazegras, die recent nog de nationale media haalde omdat zijn zaak werd verkozen tot ‘Beste

Lees meer »

KIJK. Madonna dreigt show te stoppen in Miami: “Geef me respect”

Madonna (65) heeft tijdens een show in Miami in de VS haar geduld verloren. “Ik werk me kapot, ik verdien dit. Geef me respect”, zei ze aan het publiek. Maar volgens haar fans op sociale media was die tirade niet voor hen bedoeld. Ze zou zich hebben gericht tegen haar entourage. Er zouden technische problemen zijn geweest en er was

Lees meer »

Peperdure beslissing maakte van Ashley de ‘meest gehate’ kandidate in ‘Big Brother’: “Blij dat ik het gedaan heb”

Ze haalde in ‘Big Brother’ de eindmeet nét niet, maar Ashley (33) mag zich wel tot meest beruchte kandidate van dit seizoen kronen. Met dank aan de 20.000 euro die de Nederlandse blondine uit de groepspot deed verdwijnen. In dit gesprek blikt Ashley terug op haar keuzes, vertelt ze over haar strategie en laat ze haar licht schijnen over de

Lees meer »