Wandelaars moeten voortaan betalen om populairste route naar top Mount Fuji te nemen

Wandelaars die de populairste route naar de top van Mount Fuji willen nemen, moeten vanaf juli 12 euro betalen. De bedoeling is de lange rijen op de route te verminderen en de veiligheid te verbeteren op de Japanse vulkaan, die het slachtoffer geworden is van massatoerisme. Dat melden de lokale autoriteiten.

 

Meer krantenkoppen in België

Elektronische betalingen kosten bakker, slager of cafébaas duizenden euro’s (maar ook aan cash hangt een prijskaartje)

Handelaars met een Payconiq-betaalsysteem worden sinds deze maand belast met hogere kosten. Wordt Payconiq voor de handelaar even duur als betalingen met de kaart en waar schuilt het addertje onder het gras als klanten al hun aankopen contant afrekenen? Een overzicht van de kosten waar handelaars mee te maken krijgen en waar jij als consument vaak niets over hoort.

Lees meer »

Oostende grijpt in Challenger Pro League drie levensbelangrijke punten tegen Patro Eisden in strijd om behoud

KV Oostende heeft zondagavond op de voorlaatste speeldag van de Challenger Pro League drie belangrijke punten gepakt in de strijd om het behoud. De kustploeg won op bezoek bij topzesclub Patro Eisden met 2-3 en staat zijn degradatieplek zo weer af aan Seraing, dat eerder op de dag een zege boekte tegen SL16.
The post Oostende grijpt in Challenger Pro

Lees meer »

Hezbollah vuurt tientallen raketten af op Israëlische doelen

De pro-Iraanse sjiitische militie Hezbollah zegt dat ze gisteren "tientallen raketten" heeft afgevuurd op Israëlische doelen vanuit Libanon. Het is een vergeldingsactie voor de Israëlische aanvallen in het zuiden van het land. Israël laat weten dat er ongeveer 40 raketten zijn geïdentificeerd vanuit Libanees grondgebied. Er zouden geen gewonden zijn.

Lees meer »

Martijn blikt terug op dramatisch climax tussen rivales in ‘Boer zkt vrouw’: “Mijn ogen zijn opengegaan”

Wat een onschuldig namiddagje shoppen moest worden, eindigde met bitsige discussies en tranen in de ogen. De concurrentiestrijd op het erf van Martijn (36) bereikte zondagavond een nieuwe climax in ‘Boer zkt vrouw’. Lynnsie (32) en Lisanne (32) kibbelden tegen de sterren op, Martijn keek het tafereel met lede ogen aan. In dit interview blikt hij uitgebreid terug op die

Lees meer »

Disneyland Paris onthult gloednieuwe naam en creatieve visie voor tweede Park als nieuwe mijlpaal in resorttransformatie

Na generaties gasten te hebben meegenomen in de magie van het maken van films, start nu een nieuw tijdperk voor het tweede Park van Disneyland Paris, met een frisse creatieve visie, gloednieuwe ervaringen, een grootschalige uitbreiding en een geheel nieuwe visuele identiteit. Om dit nieuwe hoofdstuk te vieren, krijgt het Walt Disney Studios Park de nieuwe naam Disney Adventure World

Lees meer »

“Ik voelde me niet welkom op een jongensschool”: Ann-Sofie Denoo is enige West-Vlaamse finaliste voor WOMED Award

Wordt Ann-Sofie Denoo ‘Onderneemster van het jaar’? Dat komen we op 15 mei te weten. “Als we naar een beurs gaan, wordt mijn man automatisch aangesproken als zaakvoerder. Ik als ‘vrouw van’ of secretaresse”, aldus de drijvende kracht achter Matrijzen Denoo.
The post “Ik voelde me niet welkom op een jongensschool”: Ann-Sofie Denoo is enige West-Vlaamse finaliste voor WOMED Award

Lees meer »