Wandelaars betalen vanaf juli 12 euro om populairste route Mount Fuji te nemen

Wandelaars die de populairste route naar de top van Mount Fuji willen nemen, moeten vanaf juli 12 euro betalen. De bedoeling is de lange rijen op de route te verminderen en de veiligheid te verbeteren op de Japanse vulkaan, die kreunt onder het massatoerisme. Dat melden de lokale autoriteiten. 

Meer krantenkoppen in België

“Ze zijn van West-Vlaanderen een Bokrijk aan het maken”: N-VA-kopstukken Jean-Marie Dedecker en Sander Loones vlijmscherp net voor verkiezingen

“Geen vergunning omdat het nachtleven van de zeepier verstoord wordt: daar zakt mijn broek van af.” Het Agentschap Natuur en Bos is de gebeten hond voor N-VA-kopstukken Jean-Marie Dedecker en Sander Loones. De aanval die ze lanceren, is vlijmscherp. Dat onze provincie een Bokrijk aan het worden is, zeggen ze ook. Daarom willen ze komaf maken met drie dingen: het

Lees meer »

Kortrijkse Yellow Tiger Manon Stragier supportert voor Lommel en lief Jari De Busser in cruciaal promotieduel: “Ik heb meer stress bij Jari’s matchen dan hijzelf”

Zondag is de dag van de waarheid. Niet alleen voor KV Kortrijk, maar ook voor Lommel SK. Kortrijk moet een 1-0 voorsprong verdedigen in eigen huis. De druk zal ongekend hoog liggen voor de spelers. Ook hun entourage ondervindt dat ongetwijfeld. Hoe gaan zij daar mee om? Welke rol hebben zij in deze cruciale fase van de competitie. We vroegen

Lees meer »

Advocaat van Joost Klein wil meer getuigen verhoren in Nederland

De advocaat van Joost Klein (26) wil dat er in Nederland nieuwe getuigen worden verhoord in het onderzoek naar de mogelijke bedreiging van een cameravrouw tijdens het Songfestival in Malmö. Het gaat om omstaanders die in Nederland wonen, bevestigt de Zweedse officier van justitie Fredrik Jönsson aan het ANP.

Lees meer »

POLITIEKE ANALYSE. “De overwinning van VB en PVDA in 2019 bracht de andere partijen zo van hun melk, dat ze nooit meer gestopt zijn met campagnevoeren”

Wat zeggen politici niet, maar dénken ze wel? In zijn nieuwe analyse, exclusief voor HLN, gunt opiniemaker Noël Slangen jou elke week een blik achter de schermen van de politiek. Vandaag: hoe de partijen al jarenlang in een permanente campagnemodus zitten, hoewel we dat twaalf dagen voor de verkiezing niet zouden denken. “Het is een vruchteloze poging geweest om het

Lees meer »

“Ministers komen wel vaker mensen tegen waartegen ze rechtszaken hebben lopen. Maar op een podium bij een prijsuitreiking?”

Uitgeroepen worden tot de vrouwelijke ondernemer van het jaar en tegelijk aangeklaagd worden wegens het mogelijk niet correct toepassen van cao’s en RSZ-kortingen. Dat kan blijkbaar samengaan. De oprichter en co-ceo van Glowi – waar dienstenchequebedrijf Het Poetsbureau toe hoort – ontving vorige week nog de Womed-award. Zelfs uit de handen van koningin Mathilde. Bovendien stond ook minister van Werk

Lees meer »

REACTIES. “We drinken alles behalve bier, dat lusten we niet”: ‘papa’ Mechele en ‘zoon’ Spileers vierden vannacht samen

Club is kampioen en dat wordt in Brugge stevig gevierd. Meteen na de wedstrijd reageerden Andreas Skov Olsen, Brandon Mechele en Michiel Jonckheere op het onwaarschijnlijke seizoenseinde. Ook Hans Vanaken, Maxime De Cuyper, Simon Mignolet en Jorne Spileers gaven interviews, de ene al wat meer lucide dan de andere. De meest nuchtere van hen allemaal was Nicky Hayen, zoals we

Lees meer »

Wesley Mahieu speelt 300ste wedstrijd bij VK Iebac Ieper

Op de laatste speeldag van de competitie werd Wesley Mahieu in de bloemetjes gezet bij VK Iebac Ieper. Hij speelde namelijk zijn 300ste wedstrijd in het fanionteam van de basketbalclub.
The post Wesley Mahieu speelt 300ste wedstrijd bij VK Iebac Ieper appeared first on KW.be.

Lees meer »

Linda De Win keert terug voor de verkiezingen: “Ik heb soms met stijgende verbazing staan kijken naar de regeringspartijen”

Ze letten maar beter op hun kuiten, die partijkopstukken. Want Linda De Win staat klaar om zich er weer in vast te bijten, drie jaar na haar pensioen. Vanaf maandag stelt ze bij Gert Verhulst de lastige vragen in ‘De verkiezingstafel’. Op verkiezingsdag zal ze dat voor onze krant ook doen. “Bij al het politieke geruzie van de voorbije jaren

Lees meer »

Man krijgt enkelband nadat buur sterft tijdens ruzie in De Panne

De 60-jarige man uit De Panne, die vorig weekend werd opgepakt nadat zijn bejaarde buurman overleed tijdens een ruzie, is vrijgelaten uit de cel. Hij krijgt wel een enkelband en blijft onder elektronisch toezicht in het huis van zijn moeder. Dat wil zeggen dat hij het huis niet mag verlaten. De verdachte ontkent dat hij zijn buurman heeft aangeraakt.

Lees meer »