Vrouwenartsen uiten zelf kritiek op medicalisering van de menopauze

Serieuze kritiek op de hype van het moment: medicalisering van de menopauze. “Het narratief dat de menopauze een gezondheidsprobleem is dat moet worden opgelost door hormonen te vervangen, is niet wetenschappelijk bewezen”, schrijven experts in medisch vakblad The Lancet, kritisch voor hun collega’s. De menopauze wordt volgens hen te negatief voorgesteld omwille van commerciële belangen.

 

Meer krantenkoppen in België

Acteurs uit ‘Tien om te zien, de musical’ duiken echt op in VTM-programma: “In de glorietijd was ik nog niet geboren”

Primeur tijdens opname van ‘Tien om te zien’ in Westende: Ruth Beeckmans (42), Peter Thyssen (59) en Mathias Mesmans (22) traden voor het eerst op als hun personages uit ‘Tien om te zien, de musical’. Een voorproefje voor de voorstellingen die eind dit jaar gepland zijn in het Studio 100 Pop-up Theater in Puurs. Wij volgende de acteurs exclusief bij

Lees meer »

Formateur De Wever schetst geen fraai toekomstbeeld tijdens 21 juli-toespraak: “Moeilijk decennium”

Aan het Stadspark van Antwerpen hebben de stad en provincie Antwerpen hun traditionele 21 juli-viering gehouden. Burgemeester Bart De Wever (N-VA) toonde zich vooral dankbaar dat de drukke sportzomer de publieke aandacht wat wegneemt van de federale en Vlaamse regeringsonderhandelingen, maar hij had het ook over “een moeilijk decennium” dat ons te wachten staat.

Lees meer »

Diamanten jubileum voor Albrecht en Marleen

Een delegatie van het schepencollege trok zondagmiddag naar ‘t Prinsessenhof in Emelgem waar Albrecht David (82) en Marleen Verhelst (81) hun diamanten huwelijksjubileum vierden.
The post Diamanten jubileum voor Albrecht en Marleen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Wij leerden de festivalgangers van Tomorrowland Limburgs: “Haddig hé”

Als je op Tomorrowland een toevallige passant aanspreekt, is de kans groter dat je iemand uit Maleisië, Curaçao, Spanje, Israël, … aanspreekt dan iemand uit Vlaanderen. Als HBVL op Tomorrowland zagen we dus onze kans schoon om enkele bezoekers van ver en minder ver enkele belangrijke Limburgse woorden aan te leren: “How jong, die knoebelkesvlaai is vies lekker.”

Lees meer »

Dolblije Victor Campenaerts klopt Philipsen en Girmay in Natourcriterium van Aalst, maar snakt naar rust: “Mijn stem ligt nog in Frankrijk”

Victor Campenaerts (Lotto Dstny) heeft zijn knappe zege in de achttiende rit in de Ronde van Frankrijk nog meer kleur gegeven. Hij won het Natourcriterium in Aalst voor sprinters Philipsen en Girmay. Vocsnor snakt nu vooral naar rust. “Na een redelijk intens feestje en een héél vermoeiende Tour ben ik zelfs mijn stem kwijt.”

Lees meer »

Nieuw festival Rock Bottled @Pomme Charelle: “We feesten als actiemiddel”

Op zaterdag 24 augustus organiseren enkele enthousiaste muziekliefhebbers op het terrein van Pomme Charelle in de Aardenburgkalseide de eerste editie van Rock Bottled @Pomme Charelle. “Naast het muzikale voeren we met ons festival actie tegen de planbatenheffing, die bewoners van de voormalige reservatiestrook van het Schipdonkkanaal dreigen te moeten betalen”, klinkt het bij de organisatoren.
The post Nieuw festival

Lees meer »

Turkse uitbater Wielingenbar op Lijst Burgemeester in De Haan: “Ayhan staat voor iedereen klaar”

Burgemeester Wilfried Vandaele gaf vooralsnog geen namen prijs van de lijst waarmee hij in oktober naar de gemeenteraadsverkiezingen trekt. Wel geeft hij mee dat een tiental van de kandidaten uit Wenduine en Harendijke afkomstig zijn, en noemt als voorbeeld de 48-jarige uitbater van de Wielingenbar Ayhan Yeter.
The post Turkse uitbater Wielingenbar op Lijst Burgemeester in De Haan: “Ayhan

Lees meer »

Vakantieboerderij Hof Ter Lo in Pollinkhove, waar gasten vrienden zijn: “We kunnen ze niet meer missen”

Karel Devreese (64) en Katrien Masson (53) baten sinds 2011 vakantieboerderij Hof Ter Lo in Pollinkhove uit. De hoeve ligt langs het Lo-kanaal, middenin de natuur. Op het domein valt er heel wat te beleven voor jong en oud.
The post Vakantieboerderij Hof Ter Lo in Pollinkhove, waar gasten vrienden zijn: “We kunnen ze niet meer missen” appeared first

Lees meer »