Vrouwenartsen uiten zelf kritiek op medicalisering van de menopauze

Serieuze kritiek op de hype van het moment: medicalisering van de menopauze. “Het narratief dat de menopauze een gezondheidsprobleem is dat moet worden opgelost door hormonen te vervangen, is niet wetenschappelijk bewezen”, schrijven experts in medisch vakblad The Lancet, kritisch voor hun collega’s. De menopauze wordt volgens hen te negatief voorgesteld omwille van commerciële belangen.

 

Meer krantenkoppen in België

Damesvolley Waregem D verovert de titel in Promo 4 B: “Meer dan verdiend”

Op de slotspeeldag verzekerde Damesvolleybal Waregem D zich van de titel naar Promo 3. De ploeg van coach Irene Chanterie en Greet Cardoen zegevierde op het veld van VT Gullegem C, de derde in het klassement, met 0-3 (19/25, 20/25, 23/25).
The post Damesvolley Waregem D verovert de titel in Promo 4 B: “Meer dan verdiend” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Koen Crucke speelt bij Het Farcetheater mee in ‘Hotel Politiek’: “Ik kom hier in een huiselijke sfeer terecht en dat is leuk”

Op 28 februari 2025 komt ‘Het Farcetheater’ en ‘Compagnie van de Leute’ met ‘Hotel Politiek’ voor de eerste voorstelling naar het Wielingencentrum in De Haan. Acteur en tevens zanger Koen Crucke zal te voet kunnen gaan naar daar, want hij woont immers in deze prachtige badstad. Koen Crucke speelt inderdaad mee in ‘Hotel Politiek’, want het klikt tussen hem en

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. VS keurt militair hulppakket van 60 miljard dollar voor Oekraïne goed

De Vlaamse regering trekt 1,5 miljoen euro uit voor de bouw van een geestelijk gezondheidscentrum in de stad Lviv, in het westen van Oekraïne. Unbroken moet mentale hulp bieden aan oud-krijgsgevangenen en personen die in het kader van de Russische bezetting te maken hebben gekregen met marteling of met gewelddadige behandeling. Dat maakt minister-president Jan Jambon (N-VA) bekend. Volg hier

Lees meer »

EXCLUSIEVE PEILING. 4 op de 10 Vlamingen willen Vlaamse onafhankelijkheid (en één leeftijdsgroep is er zelfs opvallend veel voor te vinden)

Opvallend veel Vlamingen willen meer baas zijn in eigen huis, zo blijkt uit een exclusieve peiling van HLN en VTM NIEUWS. Liefst 40 procent gaat akkoord met de stelling dat Vlaanderen op termijn onafhankelijk moet worden. Door dat verrassende resultaat gaapt er een ongemakkelijke kloof, in het bijzonder bij Open Vld en CD&V. Hoe liggen de kaarten daar intern? En

Lees meer »

Franstalige vrouwenraad verliest financiering

De Conseil des femmes francophones de Belgique (CFFB), een belangrijke voorvechter van de feministische zaak, krijgt geen subsidies meer en dreigt te verdwijnen van het verenigingslandschap. Dat meldt voorzitter Sophie Rohonyi dinsdag in L’Echo.

Lees meer »

“Gevoel van trots overheerst”: lokale kunstenaars Sabine en Erwin zijn blikvangers in biënnale van Plantentuin Meise

In de befaamde Plantentuin in Meise pronken twee kunstenaars uit onze regio op de tweejaarlijkse expo Cultuurvuur: Sabine Van Eynde (54) uit Koekelare en Erwin David (60) uit Snaaskerke. Hun knappe en eigenzinnige werken kan je nog tot 30 september bezichtigen. “We wisten niet eens van elkaar dat we deelnamen”, lacht het sympathieke duo.
The post “Gevoel van trots overheerst”:

Lees meer »

Lijsttrekkers Ilona Vandenberghe en Natalie Eggermont (PVDA) kijken uit naar 9 juni: “Wij gaan feestvieren!”

Met een lerares Spaans en een spoedarts op kop: zo trekt de radicaal linkse PVDA naar de verkiezingen van zondag 9 juni. De uitdaging is groot: voor het eerst een West-Vlaamse communist het parlement in loodsen. In elk ander geval hebben ze gefaald, geven Ilona Vandenberghe en Natalie Eggermont grif toe. In deze eerste aflevering van onze verkiezingsreeks leggen zij

Lees meer »

Na zwangerschap: Ashanti en Nelly zijn verloofd

Ashanti (43) en Nelly (49) verwachten niet alleen hun eerste kindje samen, ze zijn ook verloofd. Dat verklapt de zangeres zelf in het magazine ‘Essence’. Op Instagram bevestigt Ashanti dan weer haar zwangerschap op een ludieke manier. “Ik ga 9 maanden tijd nodig hebben”, klinkt het in een nieuwe video.

Lees meer »

Unieke QR-code op je fiets en een centrale databank: wat is MyBike, het nieuwste wapen in de strijd tegen fietsdiefstal?

Vanaf vandaag kan iedereen in België een fiets registreren in de nationale databank MyBike. Een maatregel van de overheid in de strijd tegen fietsdiefstallen. Dankzij een sticker met een persoonlijke QR-code die je op je fiets plakt, kan de politie sneller achterhalen of een fiets gestolen is of niet. In Brussel bestaat het systeem al enkele jaren, maar nu wordt

Lees meer »

Na geslaagde zoektocht voor Rachèle: “Tekort blijft voor alle soorten donaties”

Bijna een jaar nadat twee wanhopige ouders uit Pittem een oproep lanceerden, is eindelijk een stamceldonor voor hun dochtertje Rachèle gevonden. Het verhaal liet weinig mensen onberoerd en zorgde voor duizenden extra registraties. “Toch kan de solidariteit nog groter.”
The post Na geslaagde zoektocht voor Rachèle: “Tekort blijft voor alle soorten donaties” appeared first on KW.be.

Lees meer »