Vijf doden bij crash van klein vliegtuig nabij snelweg in Nashville

In Nashville, in de Amerikaanse staat Tennessee, zijn maandagavond vijf mensen om het leven gekomen bij de crash van een klein vliegtuigje. Dat heeft de lokale politie dinsdag bekendgemaakt.

 

Meer krantenkoppen in België

“Wie helpt mij aan peperdure sportrolstoel?”: crowdfunding moet Lien (32) uit Ardooie naar EK powerchair hockey stuwen

Lien Anseele (32) ziet een droom in vervulling gaan. De Ardooise mag met het nationale team powerchair hockey naar het Europees kampioenschap in Denemarken, maar daarvoor heeft ze een eigen elektrische sportrolstoel nodig. Een stukje spitstechnologie dat minstens 15.000 euro kost. Om dat bedrag bij elkaar te brengen, heeft een goeie vriendin een crowdfunding op poten gezet. “Daar ben ik

Lees meer »

Marktkramers protesteren tegen genderongelijkheid in Mexico

Kleurrijke kraampjes vol sieraden en souvenirs vullen de trottoirs van Mexico-Stad. Maar de gezellige kraampjes voeren ook protest tegen de aanslepende genderongelijkheid in Mexico. De zogenoemde “Mercaditas Feministas” – oftewel “feministische markten” – verkopen stickers en slogans met boodschappen die vrouwenrechten verdedigen.

Lees meer »

Britse premier krijgt onder zijn voeten nadat hij gehypete Adidas-sneakers draagt: “Hij heeft de look voor iedereen verpest”

Rishi Sunak (43) zit in nauwe schoentjes. De reden? Tijdens een interview droeg de Britse premier de Samba-sneakers van het merk Adidas, zowat de meest gehypete schoen van het moment. Sunak kreeg al snel bakken kritiek op zijn schoenkeuze. “Hij heeft de look voor iedereen verpest”, klonk het onder meer. De premier heeft zich intussen verontschuldigd aan alle Samba-liefhebbers. “Maar

Lees meer »

“Twee schamele shows en één finale … Jammer”: Vlaamse artiesten teleurgesteld nu VRT de hakbijl zet in ‘Zomerhit’

De euforie bij de Vlaamse artiesten was groot vorige zomer: eindelijk zetten de grote zenders weer volop in op Vlaamse muziek. VTM zorgde voor ambiance met ‘Tien om te zien’, VRT 1 trok volop de kaart van ‘Zomerhit’. Maar die vreugde is omgeslagen in wanhoop, nu de openbare omroep serieus gaat snoeien in ‘Zomerhit’. “Erg dat onze muziek moet wijken

Lees meer »

Smartphoneverbod op Antwerpse school wordt uitgebreid: “Kinderen spelen weer met elkaar”

Een maand na de invoer van een smartphoneverbod in de eerste graad van avAnt Provinciaal Onderwijs in Antwerpen heeft de directie beslist om het verbod uit te breiden. Vanaf volgend schooljaar wordt het doorgetrokken naar de tweede graad van de campussen in Antwerpen en Deurne. "De leerlingen spelen opnieuw met elkaar en laten hun smartphone gewoon thuis", zegt campusdirecteur Karin

Lees meer »

DISCUSSIE. “Wie levensmoe is, moet uit het leven kunnen stappen”: wat vind jij van deze radicale oplossing tegen vergrijzing?

Tegen 2050 zal het aantal 80-plussers verdubbelen van ongeveer 640.000 vandaag naar 1,2 miljoen, en daarmee zal ook de financiële druk op onze gezondheidszorg, medicatie en woonzorgcentra toenemen. CM-voorzitter Luc Van Gorp vindt dat die vergrijzing niet alleen maar kan worden aangepakt met meer geld en pleit voor “een radicaal andere aanpak”: Wie levensmoe is, moet zo de mogelijkheid krijgen

Lees meer »