Vijf doden bij crash van klein vliegtuig nabij snelweg in Nashville

In Nashville, in de Amerikaanse staat Tennessee, zijn maandagavond vijf mensen om het leven gekomen bij de crash van een klein vliegtuigje. Dat heeft de lokale politie bekendgemaakt.

 

Meer krantenkoppen in België

Bakker Filip Janssens (55) uit Harelbeke overleden na lange strijd tegen kanker: “Hij was uitgeput na twee maanden hoge koorts”

Filip Janssens, de gekende en bekende bakker van Bakkerij Janssens-Vanhove aan de Veldstraat in Harelbeke is op 22 juli overleden na een zoveelste gevecht tegen kankers en laatst leukemie. Hij overleed in het UZ in Leuven in het bijzijn van zijn vrouw Sandra Vanhove. “Filip was compleet uitgeput door blijvende hoge koorts.”
The post Bakker Filip Janssens (55) uit

Lees meer »

Bekend medisch labo uit Kortrijk failliet, dertig mensen op straat: “Overnemer haakte op het laatst af”

Over en uit voor Eurofins Labo Van Poucke in Kortrijk. Het medisch laboratorium moet de boeken neerleggen. Daardoor komen een dertigtal medewerkers op straat te staan. “Werd moeilijk als er weinig investeringen worden gedaan.”
The post Bekend medisch labo uit Kortrijk failliet, dertig mensen op straat: “Overnemer haakte op het laatst af” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Turkije en Duitsland vechten döneroorlog uit: “Duitsers vrezen dat ze hun broodjes duurder zullen moeten verkopen”

Turkije en Duitsland raken in een döneroorlog verwikkeld. Verkopers van de populaire snack – de druipende broodjes zijn de favoriete snack van de Duitsers – staan met getrokken kebabspiezen tegenover elkaar nu Turkije de döner als traditioneel gerecht erkend wil zien. Maar wat zit er eigenlijk precies in zo’n ‘traditionele döner kebab’? En wat met de prijs als de Europese

Lees meer »

Geinz publiceert boek met cartoons over Olympische Spelen: “Van buiklopen tot wortelschieten”

Cartoonist Geinz, in het dagelijks leven bekend als Frits Deblieck (51), duikt met ‘Oeilympics’ de wondere wereld in van de Olympische Spelen. 130 cartoons lang laat hij je bulderlachen in de marge van het grootste sportfeest ter wereld.
The post Geinz publiceert boek met cartoons over Olympische Spelen: “Van buiklopen tot wortelschieten” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Daar gaat Soet als nummer 9

Soet moest als negende ‘Baekelandt Universalis’ verlaten. “Ik schreef me in omdat ik het een leuk en vernieuwend concept in onze gemeente vond.
The post Daar gaat Soet als nummer 9 appeared first on KW.be.

Lees meer »

Natuurhulpcentrum Oudsbergen waarschuwt voor bronstige reebokken op de weg

Het Natuurhulpcentrum van Oudsbergen waarschuwt mensen, en vooral autobestuurders, voor de start van de paartijd bij de reeën. Tussen half juli en half augustus zijn de mannetjes, of bokken, het hevigst. Ze markeren hun territorium of proberen een eigen territorium te vinden. Heel wat reeën verplaatsen zich dus. Spijtig genoeg geraken de dieren daardoor vaker dan anders betrokken bij verkeersongevallen.

Lees meer »

Politieman stelt zijn vierde misdaadverhaal voor

Hans Doheyn, in het dagelijkse leven actief als politierechercheur in Knokke-Heist, brengt onder het pseudoniem Hans J. Ruselle al zijn vierde misdaadroman uit. Vier jaar na zijn debuut ‘Steek angst in je vijand’ presenteert hij ‘Het Slot’, een verhaal over een gruwelijke moord op een boerderij in Lapscheure.
The post Politieman stelt zijn vierde misdaadverhaal voor appeared first on

Lees meer »

Hydrothermale uitbarsting doet toeristen wegvluchten in Yellowstone

Een deel van Biscuit Basin in Yellowstone, Wyoming, is gesloten na een krachtige hydrothermale explosie dinsdagochtend. In een virale video is te zien hoe stoom en donkere brokstukken krachtig de lucht in geschoten worden. Vervolgens rennen toeristen weg van de uitbarstende geiser. Volgens het park raakte er niemand gewond.

Lees meer »

Waterbeleving voor durvers en genieters

Met de Leie, de Mandel en het kanaal Kortrijk-Bossuit en enkele uit de kluiten gewassen waterplassen kan het niet anders dan dat waterbeleving in de Leiestreek hoge toppen scheert.
The post Waterbeleving voor durvers en genieters appeared first on KW.be.

Lees meer »

Marsrobot ontdekt verrassend (en bij toeval) pure zwavel: “Een oase in de woestijn, we kunnen dit niet verklaren”

De rijdende robot Curiosity heeft een opmerkelijke ontdekking gedaan op Mars en dat bij toeval. Curiosity reed over een steen die daardoor openbarstte, waarna een hoeveelheid puur zwavel zichtbaar werd. Het gaat om een primeur, meldt de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA. "We kunnen dit niet verklaren", klinkt het daar. "Maar dat maakt het net zo boeiend."

Lees meer »