Sneppewegel in Tielt wordt officieel een openbare weg

De Sneppewegel, het smalle straatje net naast brasserie Poelberg, wordt overgedragen aan de Stad Tielt en wordt zodoende een openbare weg. Opmerkelijk genoeg wist niemand tot voor kort dat het straatje eigenlijk privaat eigendom was.

Het geasfalteerde straatje, waar ook de kleine parking van de brasserie te vinden is, wordt al decennia gebruikt als openbare weg en wordt dus ook al lang onderhouden door de stad. Kadastraal gezien werd de Sneppewegel echter nooit als openbare weg beschreven. De stad kwam recent tot die ontdekking door opzoekwerk met het oog op een beperkte uitbreiding van de parking. Zo zal straks overgegaan worden tot de aankoop van een strook(je) grond in de Sneppewegel. De kosteloze overdracht van de wegel naar het openbare domein staat op de agenda van de volgende gemeenteraad. (SV)

The post Sneppewegel in Tielt wordt officieel een openbare weg is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVEBLOG ATLETICO-DORTMUND (21u). Dortmund-fans overspoelen straten van Madrid, alle ingrediënten aanwezig voor een speciale match

Vanavond spelen Atlético Madrid en Borussia Dortmund tegen elkaar. De supporters van Dortmund zijn helemaal klaar voor de eerste ontmoeting van beide ploegen in een knock-outfase van de Champions League. Ze palmen de straten van Madrid in. Kunnen Axel Witsel en Arthur Vermeeren hun steentje bijdragen? Volg de ontwikkelingen van de match in de liveblog hieronder.

Lees meer »

Tot jolijt van Bart Verhaeghe: na Onyedika moet nu ook schuchtere Skórás naar perszone gesleept worden

Na de zege tegen Anderlecht zag uitblinker Onyedika een interview totaal niet zitten, vandaag was dat het geval voor Michal Skórás. Net zoals dat het geval was voor de Nigeriaan vorige week, moest de Poolse maker van de tweede Brugse goal tegen Antwerp door perschef Johan Koekelbergh haast gesleurd worden naar de wat verder verzamelde journalisten. Tot jolijt van Bart

Lees meer »

Aaron Blommaert deelt zijn liefdesperikelen enkel via muziek: dit is waarom we er zo weinig over mogen weten

Amper 21 jaar is hij, maar Aaron Blommaert beleeft nu al waar altijd al van droomde. Een glansrol in ‘Familie’, zijn eigen singles op de radio, de Aalstenaar prijst zich gelukkig. In zijn nieuwste song ‘Donderdag’ bezingt Blommaert een dronken avond op de Oude Markt in Leuven, waarin hij plots verliefd wordt op ‘iemand met het sterrenbeeld kreef’. “Ja, het

Lees meer »

KIJK. Volledig korps komt in actie om politiehond te redden die werd neergestoken door moordverdachte: “Je hebt het zo goed gedaan, maatje”

Wanneer politiehond Enzo wordt neergestoken in Las Vegas en zwaargewond raakt, doen agenten er alles aan om hun vriend te redden. Bodycambeelden laten zien hoe het hele korps in actie komt om de Mechelse herder zo snel mogelijk in het hospitaal te krijgen. Wegen worden afgesloten en een helikopter opgeroepen. En mét succes! De politiehond overleeft de beproeving en komt

Lees meer »

Bewoners wooncomplex in Hoopstraat Oostende geëvacueerd na brand

In de Hoopstraat in Oostende ontstond dinsdagmiddag, kort voor 16 uur, brand in een wooncomplex. De aanwezige bewoners moesten hun woning verlaten. Drie van de vier woningen werden door de brandweer onbewoonbaar verklaard. Kwaad opzet is uitgesloten.
The post Bewoners wooncomplex in Hoopstraat Oostende geëvacueerd na brand appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK – Gevel van appartementsgebouw in Zwevegem stort in tijdens felle onweersbui, twaalf bewoners geëvacueerd

Tijdens een hevige onweersbui maandagavond waaide de topgevel van een appartementsgebouw weg in de Otegemstraat in Zwevegem. Niemand raakte gewond, maar de twaalf bewoners van het gebouw dienden de nacht elders door te brengen.
The post KIJK – Gevel van appartementsgebouw in Zwevegem stort in tijdens felle onweersbui, twaalf bewoners geëvacueerd appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nieuwe lokale partij in Kortrijk: Gezond Verstand is lokaal initiatief dat lijkt op doorstart Lijst Dedecker

In Kortrijk is Gezond Verstand Kortrijk opgericht, een nieuwe lokale partij die zich inspireert op Gezond Verstand Nieuwpoort, de lokale partij van Dimitri Dedecker. Krijgt de doorstart van de rechts-liberale Lijst Dedecker, de droom van de zoon van Jean-Marie Dedecker, op die manier toch vorm? En hoe verhoudt zich dat tot het akkoord tussen de N-VA en Jean-Marie Dedecker over

Lees meer »