Op basis van Chat GPT naar de Gamma: hoe AI in een razendsnel tempo een plek in ons dagelijks leven heeft veroverd

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Elke dag 15 gevallen van agressie op trein en bus. Vier medewerkers getuigen: “Met stenen bekogeld door oudere mannen”

15 gevallen van agressie per dag. Dat is de harde realiteit voor het personeel van het openbaar vervoer. Vorig jaar ontvingen de openbaarvervoerbedrijven NMBS, De Lijn, MIVB en TEC in totaal 5.598 meldingen, 891 medewerkers waren afwezig als gevolg van agressie. Onaanvaardbaar, en daarom roepen ze in een campagne samen op tot respect. Twee treinbegeleidsters, een controleur en een trambestuurster

Lees meer »

Nieuw record voor cacaoprijs

Cacao – de belangrijkste grondstof voor chocolade – is naar een nieuwe recordprijs gestegen. Er is weinig beterschap in zicht voor de wereldwijde bevoorrading.

Lees meer »

Antwerpse haven zet drones in om pakjes te vervoeren

Bedrijven in het Antwerpse havengebied kunnen voortaan pakjes laten vervoeren met drones. Eind vorig jaar kreeg de Antwerpse drone-operator ADLC toestemming om commerciële vluchten uit te voeren tussen chemiebedrijf BASF aan de ­Scheldelaan en het bedrijf SGS aan het Hansadok. Vanaf nu kunnen ook andere bedrijven een beroep doen op drones om pakketjes te leveren aan bedrijven binnen de

Lees meer »

Voorhechtenis verlengd van agent die aan onderzoek dodelijke huiszoeking in Lodelinsart wordt gelinkt

De raadkamer van Charleroi heeft de voorlopige hechtenis verlengd van de agent die wordt beschuldigd van bendevorming en gelinkt wordt aan het onderzoek dat leidde tot de huiszoeking in Lodelinsart waarbij een agent om het leven kwam. Dat heeft het parket van Charleroi donderdagavond gemeld, waarmee het berichtgeving van Sudinfo bevestigt. Ook drie anderen, die beschuldigd worden van drugshandel en

Lees meer »

Sandrine krijgt al half jaar geen stroomfactuur door problemen bij Fluvius: “Bang dat ik ineens 3.000 euro moet ophoesten”

“Al sinds november krijg ik geen maandfactuur voor mijn elektriciteitsverbruik. Ik hou mijn hart vast voor het moment dat de afrekening dan toch komt”, zegt Sandrine Samyn aan onze HLN-consumentenexperte Safia Yachou. Zij is een van de bijna 17.000 Vlaamse huishoudens en kmo’s die hinder ondervinden door IT-problemen bij Atrias, een platform dat Fluvius ontwikkelde met de andere netbeheerders om

Lees meer »

Bisschop neergestoken tijdens mis in Sydney

In Wakeley, een voorstad van het Australische Sydney, heeft een man maandag een bisschop tijdens zijn preek neergestoken. Verschillende kerkgangers raakten gewond terwijl ze de dader overmeesterden. De dader is opgepakt door de politie. Er is niemand in levensgevaar.

Lees meer »

Waar staan de Vlaamse partijen voor?

De politieke partijen in ons land maken zich op voor regionale, federale en Europese verkiezingen over een kleine twee maanden, maar waar staan die partijen eigenlijk voor? We vroegen hen naar de drie belangrijkste standpunten. Zo ben je helemaal mee voor 9 juni.

Lees meer »

“Nog steeds tienduizenden mensen begraven onder het puin of in massagraven in bezette stad Marioepol”

Sinds het begin van de Russische invasie in Oekraïne zijn er al bijna 37.000 vermiste Oekraïense burgers en soldaten geïdentificeerd. Het aantal ligt echter nog hoger omdat veel lichamen nog in Russisch bezet gebied liggen. Volgens Kiev zijn er nog steeds tienduizenden mensen begraven onder het puin of in massagraven in, de door Rusland bezette stad, Marioepol.

Lees meer »