“In 24 uur is de windsnelheid verdubbeld tot 270 km/u”: orkaan Lee groeit aan razendsnel tempo uit tot een van de krachtigste ooit

Orkaan Lee is nu officieel lid van het select groepje orkanen die behoren tot categorie 5. En de tropische cycloon deed dat aan een ongezien tempo. In amper 24 uur tijd groeide hij uit tot een zware orkaan met windsnelheden boven de 250 km/u. Men verwacht dat Lee nog verder zal aansterken en windsnelheden halen tot 290 km/u en daardoor een van de krachtigste orkanen ooit kan worden.

Meer krantenkoppen in België

Als artificiële intelligentie té echt is: bedrijf achter ChatGPT door het stof na klacht van Scarlett Johansson

OpenAI-baas Sam Altman moet voor de zoveelste keer door het stof, deze keer nadat zijn bedrijf de stem van actrice Scarlett Johansson ‘trukeerde’. Ook intern rommelt het: tal van veiligheidsexperts gaven er de voorbije dagen de brui aan: “We investeren blijkbaar liever in hippe AI-toepassingen, dan in manieren om artificiële intelligentie veilig te houden”, verwijten ze het bedrijf.

Lees meer »

“Ik heb mijn vader lang een klootzak gevonden”: Bockie De Repper kan dood van vader verwerken dankzij ‘Bompa Bockie’

“Dat is de sorry waar ik al 24 jaar naar op zoek was.” Een emotioneel slotstuk van ‘Bompa Bockie’: Bockie De Repper (39) kwam eindelijk in het reine met het plotse overlijden van zijn vader, van wie hij op z’n 24ste afscheid moest nemen. Na de scheiding van zijn ouders had de presentator een gecompliceerde relatie met zijn papa, die

Lees meer »

Deze week opnieuw kans op wateroverlast: “Venijnig ‘tripelpunt’ brengt mogelijk veel neerslag”

We hebben nog maar weinig droge momenten met aangename temperaturen gekend tijdens de lente. Afgelopen weekend was er zelfs op verschillende plaatsen wateroverlast door de zware regenval. En ook nu tijdens het begin van de week moeten we opnieuw rekening houden met een kletsnat weerbeeld. Maar waarom en wanneer krijgen we dan te maken met stevige neerslag? Zijn alle weermodellen

Lees meer »

Maria (39) spreekt voor het eerst na aanslag met rioolrooster op haar man: “Ik schreeuwde, maar hij hoorde me niet meer”

“Ze hebben hem vermoord. Opzettelijk. En mij hebben ze in één klap ook vernietigd.” Aan het woord is Maria Godja (39), de verloofde van de trucker die vrijdagnacht stierf nadat jongeren een riooldeksel van op een brug in zijn cabine slingerden. Zij zat als passagier naast hem en doet voor het eerst haar verhaal. Over haar verloofde Gheorghe. En over

Lees meer »

Voka wil aantal nachttransporten in Antwerpse haven verdubbelen

Werkgeversorganisatie Voka wil dat er meer nachttransporten mogelijk zijn in de Antwerpse haven. Ze roept bedrijven buiten de haven op om mee in het project te stappen, omdat chauffeurs anders voor een gesloten poort staan. “Momenteel zit het aandeel rond de 12 procent, maar we willen dat percentage minstens verdubbelen”, zegt Stephan Vanfraechem, algemeen directeur van havenkoepel Alfaport Voka.

Lees meer »

Café ’t Poatersgat in Brugge failliet, maar hoopt op snelle doorstart

’t Poatersgat, het bekende café in de kelder van het voormalig Jezuïetenklooster in de Vlamingstraat in het centrum van Brugge, heeft het faillissement aangevraagd. Tom Decock, de zoon van de overleden uitbater, wil de zaak nieuw leven inblazen.
The post Café ’t Poatersgat in Brugge failliet, maar hoopt op snelle doorstart appeared first on KW.be.

Lees meer »

Anouchka uit ‘Boer zkt vrouw’ heeft geen contact met haar ouders: “Ze kwamen zelfs niet naar m’n diploma-uitreiking”

De traantjes vloeiden rijkelijk in ‘Boer zkt vrouw’ zondagavond. Michiel (27) koos voor Rune (23) en moest bijgevolg met pijn in het hart Anouchka (23) huiswaarts sturen. “Omdat ik spiritueel ben, voelde ik het aankomen”, reageert die laatste. In dit interview zet ze de puntjes op de i over haar exit, verklapt ze of ze nog contact heeft met Michiel

Lees meer »

Hij is de zoon van de kroonprinses Mette-Marit, maar blijft ver weg van paleis: het anonieme leven van Marius van Noorwegen

Uit de koninklijke kooi ontsnappen en geruisloos in de anonimiteit opgaan, kan het echt? Marius Borg Høiby (27), zoon van de Noorse kroonprinses Mette-Marit (50), bewijst het. Terwijl zijn (half)zus Ingrid Alexandra vorige week geschiedenis schreef tijdens de Noorse nationale feestdag, was Marius nergens te bekennen. Maar hoe vult hij zijn dagen? Wat met zijn inkomen? En hoe zit dat

Lees meer »

“Iedereen wil het reservaat Ninove bezoeken”: waarom heel Europa kijkt naar Vlaams Belanger Guy D’haeseleer en zijn gemeente

Een centrumstad met niet meer dan 40.000 inwoners in Oost-Vlaanderen, en toch kijkt iedereen tegenwoordig naar Ninove. Bij de komende gemeenteraadsverkiezingen bestaat de kans dat het de eerste gemeente wordt met een absolute meerderheid voor Vlaams Belang. Dat heeft de partij te danken aan één man: Guy D’haeseleer. Vorig weekend kon u in deze krant nog lezen dat hij in

Lees meer »