Woonzorgcentrum vervult wens van Mia (90) om terug te keren naar haar dorp Eigenbilzen 

De mensen van woonzorgcentrum de Kristallijn en zorggroep Anima hebben de laatste wens van Mia Hilven (90) in vervulling gebracht. Ze is palliatief en wou graag nog eens een bezoek brengen aan Eigenbilzen, waar ze jarenlang actief is geweest in de parochie. In de parochiezaal is ze verrast door al haar vroegere buren met een kopje koffie en een stuk vlaai. 

Meer krantenkoppen in België

Na drie seizoenen valt voor onbepaalde duur het doek over ‘James de musical’: James Cooke legt uit waarom

Jammer nieuws voor de fans van ‘James de musical’. Ondanks drie succesvolle seizoenen stopt televisiemaker James Cooke (39) voorlopig met het programma. Volgens Play om ruimte te maken voor iets anders, maar er zit meer achter, vertelt Cooke tijdens de laatste repetities voor z’n Lotto Arena-shows, die HLN exclusief kon bijwonen. Hij licht ook alvast een tipje van de sluier

Lees meer »

“Een perfect verjaardagscadeau”: Koksijds burgemeester Marc Van Den Bussche ziet Club Brugge stunten in Griekenland

Club Brugge beleefde donderdag een historische avond in het Griekse Thessaloniki. Dankzij een 0-2-zege tegen PAOK Saloniki plaatste Club zich in de Conference League immers voor het eerst in 32 jaar voor een Europese halve finale. Koksijds burgemeester Marc Vanden Bussche was erbij.
The post “Een perfect verjaardagscadeau”: Koksijds burgemeester Marc Van Den Bussche ziet Club Brugge stunten in Griekenland

Lees meer »

Hoe apps kunnen helpen om onze mentale gezondheid te verbeteren

Digitale hulpmiddelen en apps kunnen helpen bij depressie, angst en slaapstoornissen en een deel van de oplossing bieden voor de lange wachttijden in de geestelijke gezondheidszorg. Dat stelt de Hoge Gezondheidsraad (HGR) vandaag in een nieuw adviesrapport. Al is er wel een kader nodig om de wildgroei aan zelfhulp-apps en online therapieën tegen te gaan.

Lees meer »

“Deze clip draaien was een geschifte ervaring”: Choreografie campagnevideo Nafi Thiam gemaakt door Alexander uit Roeselare

Enkele maanden voor de start van de Olympische Spelen lanceren AXA Belgium en ambassadrice Nafi Thiam een nieuwe campagne met een video die naast de kampioenen ook de onzichtbare mensen achter de atleten in beeld brengen, de medewerkers dus en vooral de supporters. De Roeselaarse danser en choreograaf Alexander Vantournhout deed de choreografie voor de campagnevideo die vanaf deze week

Lees meer »

Mysterie op afgelegen eilandje: wie zette tientallen tuinkabouters op ‘Gnome Island’?

Een afgelegen stukje rots voor de kust van Schotland wordt al veertien jaar ‘bewoond’ door een opmerkelijk volkje. Tientallen tuinkabouters trotseren weer en wind op Gnome Island, Kaboutereiland. Maar hoe de kabouters daar zijn verzeild blijft tot op vandaag een mysterie. Was het een visser of een grappenmaker? Of leden de kabouters schipbreuk voor het eiland zoals een van de

Lees meer »

Iraanse MMA-vechter trapt eerst ringmeisje tegen het achterwerk om dan gevecht in regel te ontketenen

De Russische MMA-organisatie Hardcore FC (HFC) heeft haar bedenkelijke reputatie alle eer aangedaan. Vlak voor en snel na zijn partij tegen de Russische vechter Arkadiy Osipyan, heeft de Iraniër Ali Heibati zich zwaar misdragen. Eerst trapte hij een ringmeisje zomaar tegen het achterwerk, na zijn verloren wedstrijd zocht hij samen met zijn entourage Osipyan op om de Moskoviet zwaar te

Lees meer »

Eric Snoeck legt eed af als commissaris-generaal federale politie

Eerste hoofdcommissaris Eric Snoeck heeft de eed afgelegd als commissaris-generaal van de federale politie. Hij bekleedde de functie al sinds juni vorig jaar ad interim. Snoeck was, volgens de federale politie, ook een dragende kracht onder het Sky ECC-project, de grootste gerechtelijke politieoperatie ooit in ons land.

Lees meer »