N-VA krijgt een dreun in de peilingen: hoe gaat de partij daarmee om?

N-VA krijgt een dreun in de peilingen en duikt onder de mythische 20?procent. Kleine broer Vlaams Belang is intussen grote broer geworden. Gooit Bart De Wever het roer nog om?

 

Meer krantenkoppen in België

Emma Meesseman opnieuw uitgeroepen tot beste speelster van Europa: “Maar het gaat mij vooral om de trofee”

Belgian Cat Emma Meesseman is zaterdag voor het tweede jaar op rij uitgeroepen tot Most Valuable Player (MVP) in de EuroLeague, de belangrijkste Europese clubcompetitie in het vrouwenbasket. Zondag kan ze die prijs van beste speelster van Europa nog eens extra in de verf zetten in de finale van de EuroLeague, waarin ze het met Fenerbahçe opneemt tegen het Villeneuve

Lees meer »

Kustgemeenten dienen bezwaar in tegen windmolenpark voor kust Duinkerke

Naast de haven van Oostende dienen ook kustgemeenten De Panne, Koksijde en Nieuwpoort bezwaren in tegen de plannen voor een windmolenpark voor de kust van Duinkerke. Zo bevestigen de drie kustgemeenten maandag. Voor de westkustgemeenten komen de windmolens te dicht tegen de kust en zullen visuele hinder veroorzaken.
The post Kustgemeenten dienen bezwaar in tegen windmolenpark voor kust Duinkerke appeared

Lees meer »

Bibliotheek van Pittem viert 25-jarig bestaan

Op 25 april 1999 opende de Bibliotheek van Pittem haar deuren in het gebouw van de voormalige Broeders Maristenschool. Dit jaar viert het gemeentebestuur van Pittem het zilveren jubileum met een verjaardagsfeestje op zondag 21 april tijdens de openingsuren van de bibliotheek (9.30 – 11.30 uur).
The post Bibliotheek van Pittem viert 25-jarig bestaan appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nu al hét beeld van de speeldag: STVV-spits Kaya ‘viert’ goal door onbedoeld Kanga hard onderuit te halen

Nu al hét beeld van de speeldag. Nadat STVV-spits Fatih Kaya met zijn eerste competitiegoal de comeback van de Kanaries volmaakte tegen de Rouches, wist de Duitser met z’n vreugde geen blijf. Kaya spurtte naar de eigen bank om te vieren, maar maaide onderweg Standard-aanvaller Wilfried Kanga helemaal onderuit. “Het was niet mijn bedoeling”, zei hij er achteraf zelf over.

Lees meer »

LIVE MIDDEN-OOSTEN. Luchtalarm en explosies klinken in meerdere Israëlische steden

De woordvoerder van het Israëlische leger heeft bevestigd dat de aanval van Iran op Israël is begonnen. Iran heeft drones en raketten richting Israël gelanceerd, zo meldt eveneens de Iraanse staatstelevisie. Het land waarschuwt tevens dat elk land dat het luchtruim of grondgebied opent voor een Israëlische tegenaanval kan rekenen op een “gedecideerd antwoord”. Ook de Houthi’s vanuit Jemen en

Lees meer »

“Zijn herinnering levendig houden”: nieuwe editie van King’s Cup voor overleden Simon

Familie en vrienden van Simon ‘The King’ Dequeker zetten opnieuw hun schouders onder een nieuwe editie van het voetbaltoernooi King’s Cup. De jongeman nam zijn eigen leven op 6 februari 2018. De derde editie vindt plaats op het stedelijk sportcomplex ‘Don Bosco’ in Poperinge op zaterdag 11 mei. De opbrengst wordt opnieuw verdeeld over vzw ’t Schildpad en Overkop Poperinge.<br

Lees meer »

Antwerpse lijstduwer van Voor U, de partij van Els Ampe (ex-Open Vld), haakt na één dag al af: “Ik zal u de hele uitleg besparen”

De Antwerpse filosoof en Midden-Oosten-kenner Ludo Abicht (87) zal dan toch niet opkomen als lijstduwer van de nieuwe politiek beweging van Els Ampe (ex-Open Vld). Abicht kondigde donderdag aan de Antwerpse Kamerlijst van Voor U te duwen, maar amper één dag later ontdekte “hij dat het niet om de partij ging die hij dacht te steunen”.

Lees meer »

Recordaantal inbeslagnames van dieren in 2023

Dierenwelzijn Vlaanderen en de politiediensten hebben vorig jaar een recordaantal van 889 inbeslagnames van dieren uitgevoerd. Dat blijkt dinsdag uit cijfers van Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA). Het cijfer ligt merkelijk hoger dan het jaar voordien, toen er 788 inbeslagnames plaatsvonden.

Lees meer »

Prijsduiven vliegen op West-Vlaams voeder: dit familiebedrijf staat al 60 jaar tot de wereldtop

Het nieuwe duivensportseizoen is weer helemaal uit de startblokken geschoten en ook bij duivenvoederspecialist Vanrobaeys schakelen ze een versnelling hoger. Het Rekkemse familiebedrijf geldt al zestig jaar als een van de absolute autoriteiten in het wereldje en is de grootste producent in België. “Onze voeding gaat de wereld rond.”
The post Prijsduiven vliegen op West-Vlaams voeder: dit familiebedrijf staat al

Lees meer »

“Eto’o is een god. Je wil hem echt niet tegen je”: hoe Marc Brys als bondscoach van Kameroen midden in ongeziene machtsstrijd is beland

Hij zal er toch één leeuw moeten temmen. Marc Brys (61) komt als bondscoach van Kameroen terecht in een jungle waar hij niet gewenst is door een bemoeizuchtige bondsvoorzitter Samuel Eto’o (43). Achtergrond bij een machtsstrijd op het hoogste niveau, met de stem en raad van zijn Belgische voorganger bij de ‘Ontembare Leeuwen.’ “Als hij niet metéén goeie resultaten boekt,

Lees meer »