Dit is waarom de bomen in Leuven stinken: “Ze trekken dieren aan die de geur wel lekker vinden”

Waarom stinken de bomen in Leuven? Het is een vraag die veel Leuvenaars zich stellen, sinds de stad eerder deze week besliste om enkele vrouwelijke Japanse notenbomen in de winkelwandelstraat te verwijderen wegens een geur van "braaksel, uitwerpselen of rotte eieren". "Sommige dieren komen wel op de geur af, eten de zaden en zorgen zo mee voor de verspreiding van de boom", legt Koen Es van de Plantentuin in Meise uit. 

Meer krantenkoppen in België

Locatiekeuze voor Einsteintelescoop nadert: dit is de stand van zaken

Nog twee jaar is nodig om te weten of de Euregio Maas-Rijn in Nederlands-Limburg de geschikte plek is voor Einsteintelescoop. Niet alleen bodemonderzoek moet uitsluitsel geven, maar ook wetgeving, miljoenensubsidies, de omgeving en de internationale politiek zijn cruciaal. Gaan we de geheimen van de kosmos ontdekken vanuit het Heuvelland?

Lees meer »

Ben je écht oud als je 75 bent? BV’s op leeftijd getuigen: “Als je voelt dat je lichaam niet meer kan volgen, dan wordt het moeilijk”

74 jaar en 8 maanden. Dan ben je oud. Of beter: dan vinden veertigers, vijftigers en zestigers dat je oud bent. Voelen sterrenchef Johan Segers, acteur Herbert Flack en zangeres Liliane Saint-Pierre zich al klaar voor de rollator? “We worden niet graag in een categorie weggezet”, zegt geriater Elisabeth Vander Stichele.

Lees meer »

Diamant voor William en Beatrijs

Op zaterdag 6 april vierden William Vanoost (82) en Beatrijs Depuydt (80) hun diamanten huwelijksverjaardag in het gezelschap van hun kinderen en familie. Het echtpaar trad op 4 april 1964 in het huwelijksbootje. William begon zijn carrière als textielarbeider en goudsmid bij Bostoen in Marke, om later zijn vaardigheden als metaalbewerker te benutten bij LVD
The post Diamant voor William

Lees meer »

Van ‘covid-prins’ tot ‘koning der investeerders’: prins Joachim richt indrukwekkende financiële bedrijven op

Joachim de Belgique, zo heet de managing partner van het nieuwe Brusselse financiële bedrijf Innesto. Volgens ‘Story’ gaat de jongste zoon van prinses Astrid (61) – en haar enige kind dat in België woont – zijn vader Lorenz (68) achterna als bankier. Dat doet de prins (32) meteen met schijnbaar groot succes én met zijn zus Luisa Maria (28) in

Lees meer »

“Oekraïense oorlog had allang gedaan kunnen zijn”: geheimen van de vredesgesprekken met Rusland onthuld

Oekraïne moest z’n leger reduceren tot hooguit 85.000 soldaten en 342 tanks. Dat was één van de Russische eisen tijdens de vredesgesprekken die er in de eerste weken van de oorlog zijn geweest. Moskou overwoog in ruil zelfs om de Krim terug te geven, schrijft het maandblad ‘Foreign Affairs’. Dat bemachtigde een schat aan nooit naar buiten gebrachte details. “De

Lees meer »

Groen haalt het wegvallen van geldautomaten aan op gemeenteraad

Op de meest recente gemeenteraad trok oppositiepartij Groen aan de alarmbel over het wegvallen van de geldautomaten. “Als we nu niet reageren, dan bestaat het risico dat deelgemeenten in 2025 zonder geldautomaten vallen. Dat zal onder meer het geval zijn in Desselgem”, zegt Groen-voorzitter Simon Wemel.
The post Groen haalt het wegvallen van geldautomaten aan op gemeenteraad appeared first on

Lees meer »

Na de kritiek van Bart Verhaeghe: had Club uitstel moeten krijgen? En zou u de play-offs (en puntenhalvering) afschaffen?

“We zijn een heel onprofessioneel voetballand.” Club-voorzitter Bart Verhaeghe (59) klaagde na de kwalificatie van Club Brugge voor de halve finales van de Conference League, en de daarbij horende overvolle kalender voor blauw-zwart, opnieuw de organisatie van onze competitie aan. Maar hoe moet die dan wel georganiseerd worden? Kiest u voor play-offs of niet? En met hoeveel ploegen? Laat het

Lees meer »