Sven Pichal liet designerdrug 3-MMC leveren op VRT: wat is het en kom je er gemakkelijk aan?

Sven Pichal zit ondertussen drie maanden in voorhechtenis naar aanleiding van het onderzoek naar beelden van kindermisbruik. Nu meldt VRT NWS dat er ook een onderzoek is geopend naar drugsfeiten. Pichal zou zelfs designerdrugs naar zijn werk hebben laten leveren, waaronder de drug 3-MMC. De partydrug maakt al enkele jaren een opmars in Europa, maar wat is het nu eigenlijk?

 

Meer krantenkoppen in België

Brouwerij Rodenbach opent Het Foederhuis en tilt bierbeleving naar een hoger niveau

De kelder met de 294 eikenhouten foeders maakt de brouwerij Rodenbach op wereldniveau uniek en dat willen ze met een vernieuwd toeristisch en culinair aanbod nog meer in de verf zetten. “We gaan naast groepen extra inzetten op individuele bezoekers waarbij we ons bezoekerscentrum omvormen tot een belevingscentrum.”
The post Brouwerij Rodenbach opent Het Foederhuis en tilt bierbeleving naar een

Lees meer »

De Panne maakt visienota op voor toekomst begraafplaatsen: kerkhof wordt toegankelijker en ruimte voor sterrenweide

Het lokaal bestuur van De Panne heeft een visienota opgemaakt om zowel het kerkhof in Adinkerke als in De Panne klaar te maken voor de toekomst. De langetermijnvisie heeft decretale aandacht voor funerair erfgoed, zal de primaire functies versterken en houdt rekening met toekomstige noden.
The post De Panne maakt visienota op voor toekomst begraafplaatsen: kerkhof wordt toegankelijker en ruimte

Lees meer »

Poetshulp vrijgesproken van diefstal van 1.850 euro

Een 42-jarige poetshulp uit Oostende is in beroep vrijgesproken voor de diefstal van 1.850 euro bij een bejaarde vrouw bij wie hij poetste. In zijn portefeuille vond de politie nochtans 37 kraaknette briefjes van 50 euro. Geld dat hij naar eigen zeggen had bijgehouden van zijn partner … die twee jaar eerder was overleden.
The post Poetshulp vrijgesproken van diefstal

Lees meer »

Directeur Pakawi Park in Olmen krijgt 4 jaar cel voor aanranding van 9 vrouwen

De correctionele rechtbank van Turnhout heeft een directeur van het Pakawi Park in Olmen veroordeeld tot 4 jaar cel voor aanranding van 9 vrouwen, waarvan 2 jaar met uitstel. De slachtoffers waren werkneemsters bij het dierenpark en een bioscoop, waar hij ook een leidinggevende functie had. Voor de aanklachten tegen 2 andere vrouwen werd de vijftiger uit Zwijndrecht vrijgesproken.

Lees meer »

LIVE MIDDEN-OOSTEN. Onderzoekers presenteren rapport over neutraliteit van UNRWA

Een man is vrijdag het Iraanse consulaat in Parijs binnengedrongen en heeft volgens media gedreigd zichzelf op te blazen om “wraak te zoeken voor de dood van zijn broer”. De politie heeft het gebied direct afgezet en speciale eenheden hebben de man overmeesterd. Hij bleek geen explosieven bij zich te hebben. De Europese Unie legt ondertussen voor het eerst sancties

Lees meer »

Hittestress, overstromingen en bosbranden: Europa beleefde in 2023 recordjaar aan klimaatrampen

Een recordaantal dagen met ‘extreme hittestress’, gletsjerijs dat in nooit eerder geziene proporties smelt en rivieren die steeds vaker overstromen. Het rapport van de Europese klimaatdienst Copernicus schetst een heus doembeeld over het weer in 2023 en de gevolgen ervan. “De klimaatcrisis is de grootste uitdaging van onze generatie”, waarschuwt Celeste Saulo als secretaris-generaal van de Wereld Meteorologische Organisatie (WMO).

Lees meer »

LIVE MIDDEN-OOSTEN. “Veiligheidsraad stemt vandaag al over VN-lidmaatschap Palestina” – Iran tegen VS: we willen geen verdere escalatie

Het is volgens een hoge Amerikaanse functionaris onwaarschijnlijk dat Israël een aanval op Iran zal uitvoeren voor het Pesach-feest begint. Pesach is een van de belangrijkste feesten in het jodendom, waarmee het einde van de Joodse slavernij in Egypte wordt herdacht. De Europese Unie neemt extra strafmaatregelen tegen Iran die de productie van drones en raketten moeten raken. En de

Lees meer »

Burgemeester Bart Tommelein verbiedt uitbating van handelszaak met onmiddellijke ingang door ongunstig brandpreventieverslag

Een handelszaak in de Van Iseghemlaan in Oostende kreeg een ongunstig brandpreventieverslag. De veiligheid van de klanten kan hierdoor niet meer worden gegarandeerd. Burgemeester Bart Tommelein heeft daarom de uitbating van het pand met onmiddellijke ingang verboden. In afwachting van het volledig wegwerken van de vastgestelde gebreken blijft de zaak dicht.
The post Burgemeester Bart Tommelein verbiedt uitbating van handelszaak

Lees meer »

Sam (33) werd in het centrum van Gent door zijn eigen vriendin neergestoken: “De liefde voor haar is zijn dood geworden”

Een vrouw van 32 jaar is door de politie opgepakt op verdenking van doodslag op haar vriend in de Gentse binnenstad. Kimberly L. stak de 33-jarige Sam, vader van hun tweejarig zoontje, neer met een mes na een discussie in hun appartement. “Ieder huisje heeft zijn kruisje. Alleen had niemand ooit zo’n dramatische afloop voorspeld.” Hoe reageert de familie van

Lees meer »