Designerdrugs 3-MMC gevonden in VRT-locker van Sven Pichal: Wat is het en hoe kom je er aan?

Sven Pichal zit ondertussen drie maanden in voorhechtenis naar aanleiding van het onderzoek naar beelden van kindermisbruik. Nu meldt VRT NWS dat er ook een onderzoek is geopend naar drugsfeiten. Pichal zou zelfs designerdrugs naar zijn werk hebben laten leveren, waaronder de drug 3-MMC. De partydrug maakt al enkele jaren een opmars in Europa, maar wat is 3-MMC nu eigenlijk?

 

Meer krantenkoppen in België

Voetbalclub PAOK Saloniki dient een klacht in na tumult in Brugge: “Ongeziene en willekeurige haat tegen Grieken”

Na de onrust bij de Europese voetbalwedstrijd in Brugge dient voetbalclub PAOK Saloniki een klacht in bij de UEFA en bij de Griekse ambassade in België. De club heeft het over "gevallen van ongeziene en willekeurige haat tegenover de Grieken in de stad Brugge door lokale autoriteiten". De Brugse politie ontkent de beschuldigingen en burgemeester Dirk De fauw (CD&V) zegt

Lees meer »

Gokbedrijf weigert man 1,3 miljoen euro uit te betalen door systeemfout

Een man die de uitslag van 18 sportwedstrijden correct wist te raden en daarmee 1,3 miljoen euro won, krijgt dat bedrag wellicht nooit te zien. Online gokbedrijf Betway wil het bedrag niet uitbetalen omdat de inzettingen ongeldig werden verklaard door een systeemfout. Het gokbedrijf heeft daarmee “mogelijk kwaadwillig gehandeld”, zo meldt De Telegraaf.

Lees meer »

LIVE GAZA. Hamas: “Voorstel Israël voldoet niet aan Palestijnse eisen” – Turkije beperkt export naar Israël na weigering airdrop

Het Israëlische voorstel dat Hamas ontving van de Qatarese en Egyptische bemiddelaars voldoet niet aan de eisen van de Palestijnse facties, aldus Hamas. Het voorstel zal desondanks toch worden bestudeerd, klinkt het in een verklaring van de terreurbeweging, en er zal een antwoord aan de bemiddelaars overhandigd worden. Israël meldt intussen dat het een recordaantal vrachtwagens – 419 in totaal

Lees meer »

Vormdip of scorebordjournalistiek? Hoe de statistieken van Anderlecht er hetzelfde, maar toch anders uitzien in de play-offs

Anderlecht verloor twee van zijn laatste drie matchen – op de slotspeeldag van de reguliere competitie thuis tegen Kortrijk en afgelopen zondag op de tweede speeldag van de Champions’ Play-offs op Club Brugge. Zit paars-wit uitgerekend in money time in een vormdip, of is dat scorebordjournalistiek? De naakte cijfers zeggen… misschien beide.

Lees meer »

LIVEBLOG LIVERPOOL-ATALANTA. 0-2 voor de Italianen: De Ketelaere met een geweldige assist voor Scamacca

Atalanta kijkt in de kwartfinales van de Europa League Liverpool in de ogen. Een moeilijke opgave voor de ploeg uit Bergamo, want de troepen van Jürgen Klopp zijn de topfavoriet voor de eindzege. Kan een net teruggekeerde Charles De Ketelaere voor een shock zorgen met een overwinning op Anfield? Volg de wedstrijd op de voet in onderstaande liveblog. Voorlopig staat

Lees meer »

Journalist Marc Helsen schrijft reisboek over motortocht langs Zijderoute: “Soms wil ik schrijven: blijf hier weg en laat die mensen met rust”

Journalist en auteur Marc Helsen maakte vorig jaar samen met zijn kompaan Frank Peeters een reis op een enduromotor doorheen het onbekende en deels nog onherbergzame Centraal-Azië. Een reis van 20.000 kilometers waarvoor beide Kempenaars gedurende vier maanden van huis waren. Zijn reisverslag Met de motor langs de zijderoute ligt vanaf vandaag in de boekhandel. “Het is geen toeristische gids”,

Lees meer »

LIVEBLOG LIVERPOOL-ATALANTA. De Ketelaere en Atalanta maken brandhout van Liverpool, Rode Duivel pakt uit met assist

Atalanta kijkt in de kwartfinales van de Europa League Liverpool in de ogen. Een moeilijke opgave voor de ploeg uit Bergamo, want de troepen van Jürgen Klopp zijn de topfavoriet voor de eindzege. Kan een net teruggekeerde Charles De Ketelaere voor een shock zorgen met een overwinning op Anfield? Volg de wedstrijd op de voet in onderstaande liveblog. Voorlopig staat

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

In een videoboodschap heeft Wout Van Aert zich uitgesproken over de haalbaarheid van zijn doelen voor de komende maanden.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »