Nu ook onderzoek naar drugsfeiten tegen ex-radiopresentator Sven Pichal: cocaïne aangetroffen in zijn VRT-locker

Het gerecht is in de nasleep van het onderzoek naar beelden van kindermisbruik ook een onderzoek gestart naar drugsfeiten tegen Sven Pichal (44). Dat meldt VRT NWS en bevestigt het parket aan onze redactie. Bij een huiszoeking in de VRT-gebouwen werden drugs gevonden in de locker van Pichal. 

Meer krantenkoppen in België

Buitenspeeldag in Poperinge verplaatst naar 8 mei

Op woensdagnamiddag 17 april stond de Buitenspeeldag op het programma. Het slechte weer gooit roet in het eten en de stad Poperinge besliste om de Buitenspeeldag te verplaatsen naar woensdag 8 mei.
The post Buitenspeeldag in Poperinge verplaatst naar 8 mei appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE MIDDEN-OOSTEN. Pro-Iraanse milities in Irak hernemen aanvallen tegen VS – Biden: “Steun voor Israël onwrikbaar”

Zondagavond zijn vanuit het noorden van Irak raketten afgevuurd op een basis van de door de Verenigde Staten geleide anti-jihadistische coalitie in Syrië. Volgens het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten werden de raketten afgevuurd richting de basis van Kharab al-Jir. Minstens een raket zou de basis geraakt hebben, een drone werd neergeschoten. De Amerikaanse president Biden heeft in een boodschap

Lees meer »

LIVE MIDDEN-OOSTEN. “Veertien doden bij Israëlische inval op Westelijke Jordaanoever”

Tijdens een inval door het Israëlische leger in het vluchtelingenkamp Nur Shams op de Westelijke Jordaanoever zijn zeker veertien doden gevallen. Dat meldt de Palestijnse Rode Halve Maan. De Israëli’s beweerden eerder bij de inval “tien terroristen” gedood te hebben. De operatie in het noorden van het bezette Palestijnse gebied duurde meer dan veertig uur. Volg alle ontwikkelingen in onze

Lees meer »

Van Holsbeeck en Henrotay doorverwezen voor gesjoemel bij verkoop Anderlecht aan Marc Coucke

De Brusselse raadkamer heeft beslist dat voormalig RSC Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck, ex-CEO Jo Van Biesbroeck en makelaar Christophe Henrotay moeten zich voor de correctionale rechtbank moeten verantwoorden voor gesjoemel bij de verkoop van RSC Anderlecht aan Marc Coucke in 2017. Ex-voorzitter Roger Vanden Stock, ex-clubadvocaat Luc Deleu en de advocatenkantoren Clifford Chance en Van Landuyt en Vennoten werden niet

Lees meer »

“Dit vond je niet eerder in Knokke-Heist”: Estée (23) en mama Veronique (54) openen concept store Chou Chou

Een nagelstudio mét mogelijkheid om te genieten van een bubble tea of koffietje waar je terwijl leuke fashion en modeaccessoires shopt? Het kan bij de concept store Chou Chou van Estée De Preker (23) en mama Veronique (54). Die laatste bouwde haar nagelsalon in de Lippenslaan volledig om en werkt nu samen met haar dochter onder één dak. “De reacties

Lees meer »

INTERVIEW. Wat Bart De Pauw niet vertelde op televisie: “Om half drie ‘s nachts, als je helemaal op bent, wil je alleen nog maar dat het stopt”

Is Bart De Pauw (55) werkelijk gelouterd? Of waren z’n publieke excuses, eerder deze week bij Gert Verhulst, schone schijn? “Ik kruip weer in mijn schulp”, zei hij aan ‘De Tafel’. Maar niet voor hij nog één laatste keer praat, ook over wat hij niet zei op tv. Drie uur lang. Kwetsbaar, intiem en breekbaar. “Er waren momenten, diep in

Lees meer »

Correcties en aanvullingen april

De nieuwsombudsman verzamelt hier correcties en relevante aanvullingen bij de berichtgeving van VRT NWS. Ze worden vaak gemeld door aandachtige lezers, kijkers of luisteraars. De focus ligt vooral op opmerkingen in verband met radio- en tv-programma’s. Correcties en aanvullingen bij online artikels of posts op sociale media worden in het artikel of de post zelf verwerkt, maar kunnen hier ook

Lees meer »

Gent test bril voor kleurenblinde museumbezoekers uit 

Gent zal in 2 musea experimenteren met een speciale bril voor kleurenblinde bezoekers. Als het project een succes blijkt, belooft de stad de brillen aan te kopen. Onder meer in KMSKA in Antwerpen, het Van Gogh Museum in Amsterdam en het Centre Pompidou in Parijs worden de brillen nu al gebruikt.

Lees meer »