“Blijf gefocust op start seizoen”: Horner reageert kort nadat anonieme bron vermeend WhatsApp-gesprek met jongedame lekt

Een nieuwe wending in de zaak Christian Horner zorgt voor ongeziene chaos bij Red Bull: een anonieme bron lekte een hele hoop WhatsApp-berichten die de Red Bull-teambaas naar de jongedame die hem beschuldigde van grensoverschrijdend gedrag zou hebben gestuurd. Horner zelf kwam intussen met een (kort) statement. “Ik reageer niet op anonieme speculaties.” 

Meer krantenkoppen in België

India slaat alarm na overlijden tiener door ‘griezelvirus’ Nipah

De gezondheidsautoriteiten in de Indiase deelstaat Kerala, in het zuidwesten van het land, hebben alarm geslagen nadat een 14-jarige jongen is overleden aan het Nipah-virus. Iedereen die in contact stond met de jongen, die afkomstig was uit de stad Pandikkad, werd in isolatie geplaatst en getest. Volgens de regionale minister van Gezondheid vertonen een 100-tal contactpersonen een hoog risico.

Lees meer »

Mysterie rond laatste vlammendragers opgelost, hevige regenval is domper: dit was de openingsceremonie

Parijs 2024 is nu écht van start gegaan. De openingsceremonie van de Olympische Spelen kreeg bakken regen te verwerken en duurde láng. Maar in het slot werden de geduldigen toch beloond met een straf (weder)optreden van Céline Dion, die prachtig zong vanaf de Eiffeltoren. Én ze ontdekten ook welke sporters de olympische vlam mochten aansteken: Marie-José Perec en Teddy Riner,

Lees meer »

LIVE WORLD MATCHPLAY. Humphries plaatst tussenversnelling en zet ‘MVG’ op dubbele achterstand in finale

De World Matchplay kent vanavond zijn ontknoping. Bij de mannen mogen toppers Michael van Gerwen en Luke Humphries strijden om de felbegeerde titel. De Nederlander kreeg in de halve finale Michael Smith klein, de Engelse wereldkampioen won van zijn landgenoot James Wade. Bij de vrouwen heeft Beau Greaves de titel gegrepen na een dominante prestatie tegen Fallon Sherrock. De wedstrijden

Lees meer »

Noodweer eist al minstens 20 doden in China

In China zijn als gevolg van hevige stortregens minstens twintig mensen omgekomen. Tientallen anderen worden nog vermist. Grote delen van het noorden en het centrale deel van het land worden sinds dinsdag geteisterd door hevige regen en overstromingen, die voor heel wat schade en slachtoffers zorgen.

Lees meer »

Eén van deze vijf moet Kamala Harris helpen Trump te verslaan. Amerika-expert legt uit “waarom ze best een witte man kiest”

Nu alles erop wijst dat Kamala Harris de nominatie van de Democraten zal winnen, rijst de vraag wie haar running mate wordt. Waarnemers zijn het erover eens dat ze er goed aan zou doen een witte man op sleeptouw te nemen. Bart Kerremans, professor Amerikaanse politiek (KU Leuven), wikt en weegt vijf mogelijke kanshebbers: “De sterkste kanshebber heeft één nadeel:

Lees meer »

“Als straf hebben we hier nog de toiletten gekuist”: met Red Lion Alexander Hendrickx en broer Michael terug naar zijn eerste hockeyclub

“Hier begon als kleine jongen alles voor mij”, zegt Alexander Hendrickx (30). Hij loodst Kim Gevaert door de Royal Antwerp Hockey Club. De Red Lion is vergezeld van zijn één jaar oudere broer Michael (31) – duidelijk twee handen op een buik zoals ze ‘zwanzen’ over hun hockeywonderjaren en het rare bijgeloof van Alexander. Over de ambities in Parijs 2024

Lees meer »

Met figuurtraining leer je alle spieren te gebruiken in Oudenburg

Sinds enkele weken geeft Lien De Muynck figuurtraining in sporthal Ter Beke. “Denk maar niet dat het heel intens is, neen, we doen het rustig aan zodat iedereen kan deelnemen. Belangrijk is op die manier je eigen lichaam te leren kennen. Met mogelijkheden en beperkingen”, legt Lien uit.
The post Met figuurtraining leer je alle spieren te gebruiken in

Lees meer »

Mathieu van der Poel die “meer verwachtte van Tour”, wint Natourcriterium in Roeselare en blikt vooruit op de Spelen: “Belgen hebben sterk blok”

Mathieu van der Poel (29) heeft het Natourcriterium in Roeselare op zijn naam geschreven. De wereldkampioen blikte daar voor het eerst terug op de Tour, waarvan hij “meer verwacht had”. Maar de wereldkampioen is nu al volop bezig met de Olympische Spelen. “Remco en Wout zullen grote concurrenten zijn, maar ook Jasper Stuyven reed héél sterk in de Tour.”

Lees meer »