Landbouwer Koen Demonie uit Staden op Vlaams Belang-lijst Vlaams parlement

Landbouwer Koen Demonie (57) uit Staden krijgt van Vlaams Belang de 15de plaats op de lijst voor het Vlaams Parlement toebedeeld. Demonie zetelde tot 2018 ook in de Stadense gemeenteraad, aanvankelijk voor N-VA en later als onafhankelijke. Hij is ook kandidaat voor Vlaams Belang in Staden als er daar voor de verkiezingen een lijst zal ingediend worden.

“Na de felle boerenprotesten naar aanleiding van de anti-landbouwpolitiek van de huidige Vlaamse N-VA-, CD&V- en Open VLD-meerderheid wil Koen zo een sterk signaal geven”, vertelt Vlaams parlementslid Immanuel Dereuse. “Hij vertolkt zo de stem van een groot ongenoegen dat leeft binnen de landbouwsector, zeker in West-Vlaanderen. “Koen Demonie runt een middelgroot gemengd landbouwbedrijf en komt dus met bijvoorbeeld de zeer strenge en onduidelijke mestregeling in contact, maar ook met het verbod en/of streng gereglementeerd gebruik van onkruidverdelgers, wat zorgt voor extra werklast en grote kosten.”

Ook in Staden

“Bij het Vlaams Belang voel ik de betrokkenheid en de wil om voor onze landbouwers het verschil te maken”, aldus Koen Demonie. “Vlaams Belang staat voor onze sector, daarom steun ik hen met mijn kandidatuur. Als er in Staden een Vlaams Belanglijst voor de gemeenteraadsverkiezingen ingediend wordt, zal ik daar ook op terug te vinden zijn.”

Koen Demonie zetelde van 2012 tot 2018 al in de Stadense gemeenteraad. Hij zetelde aanvankelijk voor N-VA, maar stapte uit de partij omdat hij zich miskend voelde. Daardoor verloren de drie meerderheidspartijen (Open VLD, N-VA en Sp.a) hun meerderheid waardoor Staden in een politieke crisis verzeilde die bijna tot onbestuurbaarheid leidde. Demonie nam in 2018 aan de gemeenteraadsverkiezingen deel met een eigen lijst, Lijst Neutraal, maar slaagde er toen niet in om een zetel binnen te rijven.

The post Landbouwer Koen Demonie uit Staden op Vlaams Belang-lijst Vlaams parlement is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Gratis dubbel tuinconcert bij Huis Proot

In de tuin van Huis Proot in de Noordomstraat zal prachtige muziek weerklinken op pinkstermaandag 20 mei tijdens een dubbelconcert van de Koninklijke Fanfare Sint-Joris Koekelare en de Koninklijke Fanfare Sint-Martinus van Dilsen en Sint-Dyonisiuis uit Opoeteren. De Limburgse gasten zijn op repetitieweekend in West-Vlaanderen aan de kust en sluiten hun weekend af in Koekelare met een tuinconcert samen met

Lees meer »

GBS De Regenboog telt 19 eerstecommunicanten

In de Sint-Margarethakerk van Geluveld vierden 19 kinderen van de gemeentelijke basisschool De Regenboog hun eerste communie op donderdag 9 mei. Op de foto zien we de communicanten Gust Bedert, Camille Bordau, Estelle Bracke, Auwen Breemeersch, Britt Clauw, Gabriella De Beck, Yvonne Decuypere, Benjamin De Ruyter, Lilly-Jo De Saedeleer, Eloïse Ingelbeen, Remi Lahousse, Claire Stichelbaut,
The post GBS De

Lees meer »

Weduwe van vermoorde truckchauffeur doorbreekt stilte: “Terwijl die vijf jongens wegliepen, stierf Gheorghe in mijn armen”

“Arme jongens, arme ouders.” Maria Godja, de vrouw die naast haar verloofde Gheorghe Tibil (50) zat op het moment dat die geraakt werd door een rioolrooster, kan maar niet vatten wat voor onheil hen op een Belgische autosnelweg is overgekomen. Het geplande trouwfeest deze zomer komt er niet, wel een begrafenis komend weekend in thuisland Roemenië.

Lees meer »

De (ervarings)deskundige die mensen met geld wakker wil schudden: “Je kunt een Sportpaleis vullen met baby’s en peuters die in armoede leven”

Armoedeporno. Zo omschreef hij het tv-programma waarin Natalia en Astrid Coppens van een minder gefortuneerd leven proefden. Tim ’S Jongers (42) heeft dan ook recht van spreken. Hij leefde zelf jarenlang in armoede. Vandaag weegt de Vlaming in Nederland mee op het armoedebeleid. En schopt hij “mensen met geld” een geweten met een boek waar je stil van wordt.

Lees meer »

Palestijns gezin in Kuurne bezorgd om familie in Gaza: “We voelen ons machteloos”

Afgelopen zaterdag werden bezoekers van Oxfam Wereldwinkel De Drie Wijzen verwend met proeverijen ter gelegenheid van Wereld Fair Trade Dag, die dit jaar in het teken stond van Palestijnse gerechten. Je kon er proeven van couscous en soep, bereid door een Palestijnse kok. Onder de aanwezigen bevonden zich ook Mohammad Abdelbari en zijn dochter Leen (10), die drie jaar geleden

Lees meer »