Peter en Jan fietsen naar Duitse Staden: “Zondag terug thuis met 1.200 kilometer op de teller”

Peter Demonie en fietscompagnon Jan Demeulemeester vertrokken op vrijdag 27 oktober per fiets naar het Duitse Staden. Ze keren normaal gezien ook met de fiets terug.

Peter Demonie woont sinds een drietal jaar in Ardooie, maar had vroeger zijn thuishaven in Westrozebeke. “Jan Demeulemeester, mijn fietscompagnon, is afkomstig uit Oostende, maar zit voor zijn werk bijna continu in Rotterdam en ook in Amsterdam”, vertelt Peter. “Enkele jaren geleden had Jan het idee om naar het Nederlandse Nieuwpoort te fietsen. Onze rit van Nieuwpoort naar het Nederlandse Nieuwpoort was meteen een feit. Toen we in Westrozebeke woonden, had ik een oproep gezien waarbij gastgezinnen gezocht werden in het kader van de verbroedering tussen Staden en Staden Duitsland. Dat sprak ons wel aan, maar om de één of andere reden zijn we dat uit het oog verloren. Mijn neef runt het busbedrijf Demonie Drive en toen hij me vertelde dat hij naar de verbroederingsgemeente in het Duitse Staden gereden had, stelde ik Jan al grappend voor om eens naar daar te fietsen.”

Per toeval

“Niks was al concreet, maar het toeval wil dat we onze zoon Lander begin oktober naar Mainz voerden waar hij op Erasmus zijn vierde jaar filosofie volgt. Staden Duitsland bleek daar helemaal niet zo ver vandaan. Soms is een genstertje voldoende om een compleet vuur aan te wakkeren. Ik begon te plannen, belde Jan en nam contact op met het verbroederingscomité en de gemeente om wat gegevens over onze Duitse vrienden te bekomen. Bedoeling van onze rit is om wat tijd door te brengen met mijn zoon in Mainz en de dag nadien wat tijd door te brengen in Staden. Die twee dagen zijn dan ook maar korte ritjes gepland.”

1.200 kilometer in de benen

“De dag nadien moeten we al weer terugkeren om op tijd thuis te raken omdat ik weer aan het werk moet. We hebben een strakke planning en het wordt geen evidente rit aangezien het al november is en we bij wijze van spreken negen dagen in de regen kunnen fietsen. Als alles meezit zijn we op zondag 5 november in de namiddag terug thuis met 1.200 kilometer op de teller. Als het tegenzit keren we met de trein terug.”

The post Peter en Jan fietsen naar Duitse Staden: “Zondag terug thuis met 1.200 kilometer op de teller” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

“Invullen heeft geen zin meer”: heel wat Belgen in het buitenland ontvangen kiesbrief te laat. Hoe kan dat?

Zeker honderden, maar wellicht duizenden Belgen die in het buitenland wonen, zullen niet kunnen deelnemen aan de verkiezingen. Hun kiesbrief zou ten laatste zondag in ons land moeten arriveren en dat lukt gewoon niet meer. Hoe komt dat eigenlijk? En waarom stemmen Belgen in het buitenland niet elektronisch? “Ik heb Buitenlandse Zaken een boze e-mail gestuurd om te zeggen dat

Lees meer »

Mes Amis heropent als restaurant en cocktailbar

Restaurant/cocktailbar Mes Amis in Waregem is na anderhalf jaar opnieuw open. Drie Oost-Vlamingen blazen de ooit heel populaire horecazaak nieuw leven in. “Toen we het pand zagen, waren we meteen verkocht”, zegt Frederik Verhasselt. Het restaurant biedt een Frans-Belgische keuken met een twist, de cocktailbar ‘Ambigu’ zorgt voor originele bites bij de cock- en mocktails.
The post Mes Amis

Lees meer »

Tom Van Grieken aangekomen voor gesprek met informateur Bart De Wever: “Ik ga onze kiezers keihard vertegenwoordigen”

Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken is zonet aangekomen bij het kabinet van Vlaams minister-president Jan Jambon, waar N-VA-voorzitter Bart De Wever als informateur gesprekken houdt over de vorming van een nieuwe Vlaamse regering. De Wever ontvangt dinsdag de vier grootste partijen, op volgorde van stemmenaantal, Vlaams Belang mocht als eerste langs.

Lees meer »

Intern onderzoek legt medische nalatigheden bloot: alle radiologen uit Antwerps ziekenhuis op non-actief gezet

Opschudding in het ZNA Cadix: een intern onderzoek heeft ernstige fouten aan het licht gebracht op de dienst radiologie. De directie beslist daarom om het volledige team van minstens vijf radiologen per direct op non-actief te zetten, wordt bevestigd aan de redactie van HLN. Uit een doorlichting van 1.300 medische dossiers blijkt namelijk dat 24 patiënten geen volledige of correcte

Lees meer »

Amerikaanse veteraan sterft op weg naar Normandië

Een veteraan van de Amerikaanse marine die naar Normandië afgereisd was voor de herdenking van D-day, heeft het leven gelaten in Duitsland. Dat meldt The New York Times op basis van WHEC-TV. Het is donderdag 80 jaar geleden dat de geallieerden landden in Normandië, wat aan het einde van de Tweede Wereldoorlog tot de bevrijding van westelijk Europa leidde.

Lees meer »

LIVE VERKIEZINGEN. Al akkoord over Waalse regering? MR en Les Engagés roepen om 14.30 uur pers bij elkaar voor mededeling

Na zijn bezoek aan de koning gisteren, begint N-VA-voorzitter Bart De Wever vanmiddag met een informatieronde voor de vorming van een Vlaamse regering. Vlaams Belang komt eerst aan de beurt, daarna Vooruit, CD&V en Open Vld. Ook de koning ontvangt vandaag nog partijvoorzitters, met het oog op de vorming van een federale regering. Verwacht wordt dat hij morgenavond een informateur

Lees meer »

Kristof Van Loock volgt Chris Vandecasteele op als directeur van scholengroep Stroom

Kristof Van Loock wordt vanaf volgend schooljaar de nieuwe algemeen directeur van scholengroep Stroom. Hij volgt Chris Vandecasteele op, die de scholengroep met 10.000 leerlingen de voorbije acht jaar leidde. “Vanaf september zal ik alle scholen bezoeken”, zegt Van Loock.
The post Kristof Van Loock volgt Chris Vandecasteele op als directeur van scholengroep Stroom appeared first on KW.be.

Lees meer »

Plaag van diefstallen uit bestel- een aanhangwagens in Grensstreek: “Label alles en parkeer niet in het zicht”

De afgelopen weken zijn er bij de lokale politie Arro Ieper veertien feiten van diefstal van bestel- een aanhangwagens en inbraak in bestelwagens geregistreerd. Dat maakte burgemeester Youro Casier (Vooruit) bekend op de gemeenteraad in Wervik.
The post Plaag van diefstallen uit bestel- een aanhangwagens in Grensstreek: “Label alles en parkeer niet in het zicht” appeared first on KW.be.

Lees meer »