Belgen op de beurs moeten zich reppen om duurzaamheidsdeadline te halen

18:52 Van discussies over gerecycleerd water tot uitpluizen wat bioscoopbezoekers achterlaten in de vuilnisbak: bij de Belgische bedrijven op de beurs is het alle hens aan dek om in orde te zijn met de nieu… 

Meer krantenkoppen in België

Jongen (12) uit twee meter diepe put bevrijd op strand Nieuwpoort: “Gelukkig loopt dit goed af”

Een 12-jarige jongen is woensdagavond op het strand van Nieuwpoort bedolven geraakt in een twee meter diepe put. De jongen was er op zeeklassen, maakte een diepe put waarna die plots gedeeltelijk instortte. Hij zat tot aan zijn middel vast. “We zijn snel ter plaatse gegaan en met acht man beginnen graven”, zegt brandweerkapitein Richard Vandenabeele. “Na twaalf minuten was

Lees meer »

Koffiebedrijf Miko in Turnhout gaat bonen branden op windenergie

Het koffiebedrijf Miko in Turnhout gaat een nieuwe brander rechtstreeks koppelen aan de windturbine die ze enkele maanden geleden hebben gezet. Zo kunnen ze elektriciteit opwekken om per uur 4.000 kg bonen te branden. Miko zegt dat ze het eerste bedrijf ter wereld zal zijn dat het op die manier doet. De brander maakt deel uit van een nieuwe fabriek

Lees meer »

IMF-topvrouw Georgieva volgt zichzelf op

Topvrouw Kristalina Georgieva krijgt een tweede termijn als hoofd van het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Haar herbenoeming was al zeker, omdat ze de enige kandidaat was om de internationale financiële instelling te leiden na september. Dan loopt haar eerste termijn van vijf jaar af.

Lees meer »

“Allereerste marktavontuur begon in Oostkamp”: Evelyne’s Zuivelhoeve schuimt lokale markten af

Tijdens de maand april is er speciale aandacht voor de marktkramers. Met deze actie wil een aantal actoren, waaronder de provincie West-Vlaanderen de West-Vlaamse lokale markten in de kijker plaatsen. Niet alleen voor het verrassende aanbod van lokale producten, maar ook voor de sfeer die zij brengen op de wekelijkse marktdag.
The post “Allereerste marktavontuur begon in Oostkamp”: Evelyne’s Zuivelhoeve

Lees meer »

Heeft J.K. Rowling na alle controverse nog vrienden overgehouden aan de ‘Harry Potter’-films? “Ze heeft mijn leven gered”

De Britse schrijfster J.K. Rowling (58) ligt al lange tijd onder vuur vanwege haar standpunten over transgender personen. Niet alleen haar fans zijn verbolgen, maar ook de acteurs die destijds bekend werden dankzij haar boeken. Daniel Radcliffe (34), Emma Watson (34), Rupert Grint (35) en vele anderen stonden onder druk om een kant te kiezen. Wie heeft dat gedaan en

Lees meer »

1B is voor de ene de hel, voor de andere de hemel

Ge-wel-dig dat Cercle tegen landskampioen Antwerp zijn 125-jarige bestaan precies nu mag vieren. Gefeliciteerd, groen-zwart! Et merci, Monaco. Cercle blijft op koers voor een Europees ticket en Club Brugge is opnieuw titelkandidaat. Dat moet zondag op Union nog eens bevestigd worden. Over naar onze andere West-Vlaamse ploegen, want drie van onze clubs staan doodsangsten uit.
The post 1B is voor

Lees meer »

Korpschef nadat 38 transmigranten op rubberboot politiebevelen negeren: “Moeten er écht eerst doden vallen?”

“Dit is een zoveelste bewijs: het wordt alleen maar erger.” De West-Vlaamse korpschef Nicholas Paelinck slaat alarm nu afgelopen weekend 38 transmigranten op een rubberboot de gevaarlijke oversteek van de Belgische kust naar Engeland weigerden te staken. Bijna gelijktijdig pakte zijn politie 15 transmigranten op in Koksijde. Waarom kiezen ze precies voor de Belgische kust en vanwaar plots zo veel

Lees meer »

LIVE MIDDEN-OOSTEN. Internationale gemeenschap veroordeelt Iraanse aanval

De woordvoerder van het Israëlische leger heeft bevestigd dat de aanval van Iran op Israël is begonnen. Iran heeft drones en raketten richting Israël gelanceerd, zo meldt eveneens de Iraanse staatstelevisie. Het land waarschuwt tevens dat elk land dat het luchtruim of grondgebied opent voor een Israëlische tegenaanval kan rekenen op een “gedecideerd antwoord”. Ook de Houthi’s vanuit Jemen en

Lees meer »