Dadingisila organiseert tweede West-Vlaamse heemkundige beurs: “Een traditie van maken”

Op zondag 21 januari organiseert de Dadizeelse heemkundige kring Dadingisila de tweede editie van de West-Vlaamse heemkundige beurs. De eerste editie lokte vorig jaar meer dan 1.000 bezoekers naar het gemeenschapscentrum Den Ommeganck. De vereniging breit dan ook graag een vervolg aan dit succesverhaal.

Met 85 tafels en meer dan 1.000 bezoekers werd de eerste editie van de West-Vlaamse heemkundige beurs vorig jaar een succes. “We moesten niet lang nadenken of we dit succesvolle en unieke evenement opnieuw zouden organiseren”, zegt Daisy Decoene, voorzitster van de heemkundige kring. De vereniging heeft inmiddels helemaal haar thuis gevonden in het voormalige gemeentehuis op de Plaats in Dadizele.

De heemkundige kring Dadingisila startte al vroeg de inschrijvingen voor de West-Vlaamse heemkundige beurs op. “Al snel moesten we met een reservelijst werken. Door de tafels wat anders te schikken na onze eerste ervaring vorig jaar komen we nu aan 31 deelnemers en 105 tafels.” Standhouders uit de regio Dadizele, maar ook uit bijvoorbeeld Hoboken en Leuven tekenen er straks present.

Verzamelstukken

Maar wat is er zoal te vinden op de heemkundige beurs? “Zowel heemkundige boeken, prentkaarten, foto’s, rouwprentjes, kaarten als ander interessant materiaal zal hier te vinden zijn. Voor elk wat wils dus. Misschien is dit wel het moment om dat lang gezochte item, dat zeldzame boek of dat bijzondere verzamelstuk op de kop te tikken”, zegt Daisy Decoene. De beurs is gratis toegankelijk en open van 9 tot 16 uur.

Bij de Dadizeelse heemkundige kring hopen ze nu al ook de komende jaren het evenement te organiseren. “De beurs telkens op de derde zondag van januari organiseren kan hopelijk een traditie worden.” Naast de heemkundige beurs pakt de heemkundige kring Dadingisila ieder jaar ook uit met een tentoonstelling. Zo was er begin november vorig jaar nog een expositie rond oude affiches en foto’s over evenementen in de gemeente.

The post Dadingisila organiseert tweede West-Vlaamse heemkundige beurs: “Een traditie van maken” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Woning ruimt plaats voor meer parking voor uitvaartcentrum in Moorslede

Langs de Roeselaarsestraat in Moorslede is maandag de afbraak van een oude woning gestart. Op de plaats komt een nieuwe parking voor Uitvaartzorg Eveline Geldhof. “Op die manier is er ook minder overlast voor de buren”, aldus zaakvoerster Eveline.
The post Woning ruimt plaats voor meer parking voor uitvaartcentrum in Moorslede appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ryanair verwacht deze zomer nog “aanzienlijke prijsdaling”: wat is er aan de hand? En volgen de andere maatschappijen?

Ryanair verwacht zijn tickets de komende maanden goedkoper aan de man te moeten brengen. De koning van de lagekostenvluchten moest dit voorjaar al onverwacht hoge kortingen geven om zijn vliegtuigen gevuld te krijgen. Luchtvaarteconoom Wouter Dewulf (UAntwerpen) legt uit wat er aan de hand is en of vliegen bij andere maatschappijen binnenkort ook goedkoper wordt.

Lees meer »

“Wij verdienen er onze boterham mee”: waarom mosselen op restaurant een pak duurder zijn dan in de supermarkt

Tussen de 28 en 32 euro: dat blijkt de courante prijs voor mosselen op restaurant. Toch pakten verschillende supermarkten vorige week uit met promo’s vanaf 2,15 euro per kilogram. Een serieus verschil. Nochtans is mosselen bereiden geen culinair hoogstandje: vijf minuten op het vuur met enkele groenten en klaar, niet waar? We vroegen enkele horeca-uitbaters van waar dat prijsverschil juist

Lees meer »

Biden licht in toespraak toe waarom hij uit de race stapte, en eindigt met emotionele noot: “De geschiedenis ligt in uw handen”

President Joe Biden heeft de Amerikanen woensdagavond lokale tijd in een toespraak vanuit het Oval Office verteld dat het tijd is om “de fakkel door te geven aan een nieuwe generatie”. De toespraak volgde op zijn aankondiging afgelopen zondag dat hij zich op 5 november niet opnieuw verkiesbaar stelt, maar zijn vicepresident Kamala Harris naar voren schuift als Democratisch presidentskandidaat.

Lees meer »

“Ik blijf dit doen zolang ik kan”: boeteling Christiaen Mortier (87) stapt al 72 jaar (!) mee in de Veurnse Boetprocessie

Op 28 juli wordt het stipt om 15.30 uur weer stil in hartje Veurne, want dat is het startschot voor de Boetprocessie, een traditie die de Sodaliteit van de Gekruisigde Zaligmaker al sinds de 17de eeuw in ere houdt. Christiaen Mortier (87) is een van de boetelingen die op zijn 16de startte als drager van de zwaarste beeldengroep ‘Verloochening van

Lees meer »