Verliest Langemark-Poelkapelle titel van langste gemeentenaam van Vlaanderen?

Langemark-Poelkapelle is straks mogelijk niet meer de langste gemeentenaam van Vlaanderen. Nu deelt het die titel nog met Scherpenheuvel-Zichem, maar een nieuwe fusiegemeente in Oost-Vlaanderen krijgt wellicht een nog langere naam.

Verliest Langemark-Poelkapelle zijn titel van langste gemeentenaam van Vlaanderen? De kans zit er dik in nu de gemeenteraad van het Oost-Vlaamse Zwijndrecht de naam Beveren Waas voor de fusiegemeente met ook nog Beveren en Kruibeke weggestemd heeft. Een nieuwe stemming over een nieuwe naam komt er volgens Marc Van de Vijver, burgemeester van Beveren, niet. De werknaam Beveren-Kruibeke-Zwijndrecht zou zo behouden blijven tot de nieuwe gemeenteraad een definitieve naam stemt in 2025. Met 28 karakters zou dat meteen de langste gemeentenaam van Vlaanderen worden. Nu is die eer nog weggelegd voor Langemark-Poelkapelle en Scherpenheuvel-Zichem met allebei 21 karakters. De langste gemeentenaam van België is op dit moment nog Ottignies-Louvain-la-Neuve met 26 karakters.

The post Verliest Langemark-Poelkapelle titel van langste gemeentenaam van Vlaanderen? is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

REPORTAGE. Naar de (Oude) markt met CD&V-voorzitter Sammy Mahdi: “Ik wil de verrassing van de verkiezingen worden”

“Voor minder dan 12 procent gaan we niet. Ik hoop de derde grootste partij van Vlaanderen te zijn.” Dat de christendemocraten licht achteruit zijn gegaan in de laatste grote peilingen van HLN en VTM NIEUWS lijkt voorzitter Sammy Mahdi maar weinig te deren. Maar komt hij ook zo zelfzeker over op de markt? Wij trokken naar Vlaams-Brabant en gingen er

Lees meer »

“Het is definitief over en uit voor Vanaken bij Duivels”: Jan Ceulemans en Lorenzo Staelens over West-Vlaamse EK-gangers en thuisblijvers

Vandaag blazen de 25 Rode Duivels die ons zullen vertegenwoordigen op het EK voetbal verzamelen in Tubeke. Onder hen ook Maxim De Cuyper en Charles De Ketelaere. Al hadden Jan Ceulemans en Lorenzo Staelens ook Hans Vanaken graag bij de selectie gezien: “Onbegrijpelijk dat hij er niet bij is.”
The post “Het is definitief over en uit voor Vanaken

Lees meer »

Tiener van 17 uit Beringen vermist

Child Focus, de politie en parket van Limburg zijn op zoek naar een 17-jarige tiener uit Paal (Beringen). Donderdag 23 mei verliet hij zijn woning en sindsdien ontbreekt van hem elk spoor. Op vraag van Child Focus is donderdag een opsporingsbericht verspreid.

Lees meer »

Wolff acht Mercedes “niet competitief genoeg” voor Verstappen: “Maar zullen zien hoe volgende maanden gaan”

Met het nakende vertrek van Lewis Hamilton wordt wereldkampioen Max Verstappen gretig genoemd als de mogelijke nieuwe vaandeldrager bij Mercedes, maar zijn komst is volgens teambaas Toto Wolff voorlopig niet aan de orde. Met de nadruk op ‘voorlopig’. “Ik moet het juiste moment afwachten om een rijder te kiezen. Er is geen haast”, zegt Wolff aan FormulaPassion.it.

Lees meer »

Hevige regenval en kans op overstromingen in Duitsland en Oostenrijk: snelwegen afgesloten en eerste mensen geëvacueerd met helikopters en boten

Duitsland moet vandaag afrekenen met zware regenval. Vooral in het zuiden van het land is de kans op overstromingen groot. Meerdere rivieren zijn er overstroomd en in een aantal districten in de deelstaat Beieren is de noodtoestand uitgeroepen. Mensen die vastzitten in huizen zijn met boten en een helikopter geëvacueerd.

Lees meer »

Muzikale quiz op Brugs stadsfestival Mirage

Nog tot en met 2 juni vormt een spiegeltent langs de Kruisvest het decor en het podium van het nieuwe stadsfestival Mirage, waarin lokaal talent zich ‘spiegelt’ aan (inter)nationale acts.
The post Muzikale quiz op Brugs stadsfestival Mirage appeared first on KW.be.

Lees meer »

Wijkcomité zet zich al tien jaar in voor Becelaeres Hof

Het wijkcomité van Becelaeres Hof viert het tienjarig bestaan met een aperitief, barbecue en optreden van cabaretier Karel Declercq. Wat begon als een bescheiden groep met leden Guy Daenens, Norbert Decin, Bernard Despiere, Dirk Ostyn, Luc De Moor, Eddy Wastyn en Jean Claude Coelembier in 2015, is uitgegroeid tot een centraal onderdeel van het buurtleven.
The post Wijkcomité zet

Lees meer »

“Het is de grappigste show op televisie”: hoe een voetbal­show de sport naar een hoger niveau stuwt in de VS

De Champions League-finale tussen Real Madrid en Borussia Dortmund wordt zaterdag ook in de VS door miljoenen mensen bekeken. De populariteit van het toernooi is mede te danken aan het CBS-programma ‘Champions League Today’, dat dankzij presentatrice Kate Abdo en analisten Thierry Henry, Jamie Carragher en Micah Richards een enorm succes is. “We zijn authentiek en echt, daarom kunnen mensen

Lees meer »