LIVE VERKIEZIN­GEN. Les Engagés zet deur op kier voor staatshervorming (en regering met N-VA): “We moeten erover durven spreken”

Op zondag 9 juni trekken we naar de stembus voor de Europese, federale en regionale verkiezingen. Volg alle ontwikkelingen over de verkiezingscampagne via onze liveblog. 

Meer krantenkoppen in België

Vrienden en superfan over het gemis, 15 jaar na de dood van Yasmine: “Had het ziekenhuis haar niet naar huis gestuurd, dan had ze wellicht nog geleefd”

Dinsdag is het vijftien jaar geleden dat Yasmine het vuur in zichzelf voorgoed doofde. De vroege dood van de zangeres — ze was 37 jaar — sloeg diepe wonden bij al wie haar kende en een gat in de Vlaamse muziek. Haast niemand leek nog hits te maken die zo persoonlijk waren en toch zo veel universeels te vertellen hadden.

Lees meer »

Na vijf jaar in herstelling had Gunther zijn unieke auto net terug, en dan rijdt een onbekende hem aan: “Buurman zag tractor snel wegrijden”

Gunther Schellinck (56) uit Erpe-Mere werd vorige week plots geconfronteerd met een beschadigde Fisker Karma: een onbekende reed het unieke voertuig van de man aan op zijn oprit en pleegde vluchtmisdrijf. “Ik had mijn wagen net vijf dagen terug na een vorige herstelling in de garage”, vertelt Gunther, die nu op zoek gaat naar getuigen van het ongeval.

Lees meer »

Rome wil tekort aan taxi’s oplossen

18:15 Goed nieuws voor wie binnenkort een trip naar Rome plant. De stad belooft 3.000 nieuwe taxivergunningen uit te schrijven om een einde te maken aan het tekort aan taxi’s en lange rijen wachtende toeris…

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Oliedepots in de Russische regio Rostov ??in brand na een droneaanval

Verschillende olieopslagtanks zijn deze ochtend vroeg in brand gevlogen na een droneaanval in de stad Azov in de zuidelijke regio Rostov, zo melden Russische functionarissen. Het Russische ministerie van Noodsituaties zei op Telegram dat de brand zich over 5.000 kubieke meter had verspreid en dat enkele tientallen brandweerlieden de brand aan het bestrijden zijn. Persbureau Reuters kon de berichtgeving niet

Lees meer »

LIVEBLOG RODE DUIVELS. Sfeer zit al goed bij Belgische fans in Frankfurt, ook echtgenote van Carrasco kijkt uit naar match

Matchday! De openingsmatch van de Rode Duivels tegen Slovakije op het EK voetbal volgt vanavond om 18u. Gisteren had Tedesco goed nieuws rond Vertonghen en Theate, die vanavond zouden kunnen spelen. Meunier van zijn kant sluit dan weer na de tweede match, tegen Roemenië, aan bij de groep in Duitsland. Volg al het nieuws in de aanloop naar de Belgische

Lees meer »

Drie arrestaties uitgevoerd in zaak rond vermoorde Laura Trappeniers (66) en vermiste echtgenoot Marc Olbrechts (71)

In de zaak rond de vermoorde Laura Trappeniers (66) en haar vermiste echtgenoot Marc Olbrechts (71) – het Belgische koppel dat op het Spaanse eiland Tenerife woonde – zijn drie arrestaties uitgevoerd. Twee mannen zijn in België opgepakt, een andere in Spanje. De verdachten zouden volgens onze informatie rechtstreeks betrokken zijn bij de zaak. Dat heeft een goede bron bevestigd

Lees meer »

‘Onmisbare’ antidepressiva dan toch terug op Belgische markt: “Nog niet zeker of dit een duurzame oplossing is, maar paniek is niet nodig”

De productie van antidepressiva Nortrilen en Redomex wordt opnieuw opgestart in ons land. Dat schrijft Het Laatste Nieuws en producent Lundbeck bevestigt het nieuws aan onze redactie. Het bedrijf zei vorige week nog dat het de medicatie uit de Belgische handel zou halen, hoewel de antidepressiva volgens hulpverleners onmisbaar zijn. "Dit is alvast goed nieuws op de korte termijn en

Lees meer »