De Croo oppert onder meer beperking werkloosheid tot 2 jaar om NAVO-norm te halen

Om België in staat te stellen al in 2029 2 procent van zijn bbp in defensie te investeren en zo de NAVO-norm te halen, wil Open Vld een strenger activeringsbeleid en een lagere wettelijke groeinorm voor de gezondheidszorg. Dat heeft premier, maar in deze vooral partijkopstuk Alexander De Croo, zondag gezegd bij ‘VTM Nieuws’. Hij opperde een beperking van de werkloosheidsuitkeringen tot 2 jaar. 

Meer krantenkoppen in België

LIVE BURNLEY-BRIGHTON. Pakt het Burnley van geschorste Vincent Kompany broodnodige zege tegen Brighton?

Het Burnley van Vincent Kompany is gebrand op een overwinning tegen het Brighton & Hove Albion van Roberto De Zerbi. Bij verlies kan Burnley gedeeltelijk laatste komen. Brighton, dat vorig weekend met 0-3 verloor van Arsenal, moet de wedstrijd op Turf Moor winnen om in de running te blijven voor Europees voetbal. Kunnen The Clarets hun broodnodige zege eindelijk binnenhalen?

Lees meer »

Europees Parlement keurt migratiepact goed

Het Europees Parlement heeft het migratiepact goedgekeurd. Het pakket van tien wetten versterkt de controle op de aankomst van migranten in de EU en voorziet in een solidariteitssysteem tussen de lidstaten voor de opvang. De lidstaten moeten nu nog formeel hun fiat geven.

Lees meer »

Spaanse politie plukt gewapende en gezochte Belg van bus

In de Spaanse hoofdstad Madrid is dinsdag een gewapende Belg die verdacht wordt van banden met de georganiseerde misdaad, van een bus geplukt. De 25-jarige man zou op weg zijn geweest naar Frankrijk en was bij zijn arrestatie onder andere in het bezit van een aanvalsgeweer. Dat meldt de politie woensdag. Tegen de jongeman werd in ons land een arrestatiebevel

Lees meer »

Robert Downey Jr. zou graag terugkeren als Iron Man

Robert Downey Jr. (59) zou “zeer graag” de rol van Iron Man weer op zich nemen. Dat zei hij in een interview met ‘Esquire’. De acteur speelde de superheld tussen 2008 en 2019 in verschillende films in het Marvel Cinematic Universe. Maar in 2019 kwam zijn personage in ‘Avengers: Endgame’ om het leven.

Lees meer »

Het leek nobel, maar bleek een dekmantel voor pedofilie: hoe een schatrijke beleggingsadviseur een weerzinwekkend dubbelleven leidde

De succesvolle Streamz-serie True crime Belgium spit voor de nieuwste aflevering het gruwelijke verhaal uit van Pieter Ceulen (68). Deze Nederlandse beleggingsadviseur uit Antwerpen leidde een hallucinant dubbelleven als pedofiel. Met 19 jaar cel én 15 jaar terbeschikkingstelling kreeg hij een zware straf. Opmerkelijk: intussen is hij alweer op vrije voeten. Hij woont in een luxeappartement in Amsterdam.

Lees meer »

Jeugdhuis De Harp start jeugdplatform ‘Jongeren Aan Zet’: “Einde examens was ideale moment om dit te lanceren”

De schoolgaande jongeren uit Zwevegem konden de examenperiode van het tweede trimester feestelijk afsluiten op ‘Fin d’Examens’, aan Jeugdhuis De Harp. “Voor hen was dit zeker een moment van ontlading maar soms ook van frustratie. De tieners konden gezellig samenzijn en gratis een frietje stekken in ons jeugdhuis. Voor ons was dit ook meteen het ideale moment om onze nieuwe

Lees meer »

Jacques Vermeire vergelijkt succes van ‘Nonkels’ met beginjaren van ‘De Kampioenen’: “Kijkcijfers zullen nog stijgen”

Deze week krijgt Jacques Vermeire (72) in het VTM-programma ‘Eenmaal andermaal’ het gezelschap van Jelle De Beule (43). En twee comedians samen op stap? Dat belooft! “Ik ken geen schaamte, dus afbieden is voor mij geen probleem”, grapt Jelle. “Ik was dus regelmatig echt beschaamd”, vult Jacques aan. De Beule is momenteel ook al op Streamz te zien in het

Lees meer »

Simon Harris is nieuwe premier van Ierland

De 37-jarige Simon Harris, van de centrumrechtse partij Fine Gael, wordt de nieuwe premier van Ierland. Zijn aanstelling is dinsdag in het parlement in Dublin goedgekeurd. Harris wordt de opvolger van Leo Varadkar, die in maart verrassend aankondigde een stap opzij te zetten.

Lees meer »