Open VLD komt met stevig defensieplan: “België moet NAVO-norm al in 2029 halen”

Open VLD komt met een stevig defensieplan. Volgens de liberalen heeft het leger onder meer nieuwe gevechtsvliegtuigen, bewapende drones en tanks nodig. Tegen 2029 al moet de NAVO-norm gehaald worden, zes jaar sneller dan gepland. Dat staat te lezen in De morgen.

 

Meer krantenkoppen in België

Melanie doet haar ding in Eethuis Camillus in Roeselare: “Het moet altijd lokaal, lekker en vers zijn”

Melanie Vanstaen is een gelukkige vrouw. Haar eethuis Camillus in de Poststraat begint een mooi klantenbestand te krijgen en Melanie kan er helemaal haar ding doen: lekker, gezond, lokaal en vers bereide maaltijden en desserts aanbieden. En dat slaat aan.
The post Melanie doet haar ding in Eethuis Camillus in Roeselare: “Het moet altijd lokaal, lekker en vers zijn”

Lees meer »

“Ga maar in de wei staan, het enige wat jij kan is grazen”: diensthoofd zorgt voor angstcultuur in Ziekenhuis Geel

Een diensthoofd van het Ziekenhuis Geel zorgt voor een toxische werksfeer door constante vernederingen en scheldpartijen. Verpleegkundigen werken in angst. Dat vertellen (ex-)werknemers van drie verschillende afdelingen aan de HLN-onderzoekscel: “Die assistent kan zich maar beter ophangen, hij is toch voor niets goed.” De verpleegkundigen deden de voorbije jaren tientallen meldingen bij de directie, maar de man kon gewoon aan

Lees meer »

Duinenpracht officieel geopend: mooie, nieuwe ontmoetingsplek in De Panne

Afgelopen vrijdag 24 mei werd Duinenpr8 officieel geopend in aanwezigheid van het lokaal bestuur, de betrokken teams, partners en de leden van het wijkcomité Wijk d’Achte. Het is een mooie, nieuwe ontmoetingsplek in De Panne.
The post Duinenpracht officieel geopend: mooie, nieuwe ontmoetingsplek in De Panne appeared first on KW.be.

Lees meer »

ANALYSE. De grote terugval van Groen en Ecolo twee weken voor de verkiezingen: wat is er aan de hand?

In de Grote Peiling vallen Groen en Ecolo terug op vijf en vier Kamerzetels. Voor de ecologisten dreigt een afstraffing op 9 juni. Partijtoppers lanceren provocerende acties, maar uitgerekend pragmaticus Petra De Sutter piekt in de populariteitspoll. Hebben de groenen de verkeerde strategie uitgerold? “Dit is een structureel probleem. Enkel in de oppositie kan de partij haar geloofwaardigheid terugwinnen.”

Lees meer »

LIVEBLOG DORTMUND-REAL. Courtois onder de lat in finale, zieke doelman Lunin vliegt niet mee met de selectie naar Londen

De belangrijkste match van het seizoen wordt dit jaar gespeeld op Wembley. Courtois en zijn Real Madrid nemen het op tegen Borussia Dortmund. Real kan voor de vijftiende keer in haar clubgeschiedenis de Beker met de Grote Oren winnen. Dortmund speelde elf jaar geleden al de finale in Wembley, maar verloor toen van Bayern München. Kan Courtois, zoals in 2022,

Lees meer »

LIVEBLOG OLYMPIAKOS-FIORENTINA. We stevenen af op verlengingen in Athene

We zijn onderweg in Athene. Fiorentina, dat Club Brugge uitschakelde in de halve finales, wacht al 63 jaar op een nieuwe Europese titel. Daar kan vanavond een einde aan komen in de finale van de Europe Conference League. De ploeg uit Firenze neemt het op tegen Olympiakos Piraeus, dat stuntte tegen Aston Villa in de halve finales. Wie wordt de

Lees meer »

Durven VUB-studenten te spieken voor Gaza?

Aan verschillende Vlaamse universiteiten zullen assistenten wegkijken van spiekende studenten. Ze willen zo hun steun betuigen aan de studentenprotesten tegen het geweld in Gaza. Wij gingen langs bij de VUB en vroegen of studenten nu massaal gaan spieken de komende weken tijdens de examens.

Lees meer »

Papa Kristof (39) leeft verder in kinderboekje: “‘Hoe snel zullen mijn kinderen mij vergeten’ vroeg hij. Daarna ben ik beginnen schrijven”

“Papa is een echte held, maar hij kreeg kanker en werd heel erg ziek. Nu is papa dood.” En toch leeft Kristof Schepers (39) uit Ham — vader, broer, fervent sporter, en handige Harry met groene vingers — verder in het kinderboekje dat zijn schoonzus Martine Goossens (52) schreef. Voor haar een manier van rouwen, het creëren van een tastbare

Lees meer »

Handtasdief riskeert celstraf voor liefst 31 feiten

Een 58-jarige man uit Vilvoorde stal heel wat handtassen en portefeuilles van voornamelijk oudere dames. Vervolgens deed hij contactloze aankopen met hun bankkaarten. De man moet zich verantwoorden voor 31 feiten en riskeert maar liefst 38 maanden cel en 600 euro boete.
The post Handtasdief riskeert celstraf voor liefst 31 feiten appeared first on KW.be.

Lees meer »

Tien cafés (en evenveel bands) die deze zomer deelnemen aan Dulle Dunderdagen in Izegem bekend

De Dulle Dunderdagen zijn een begrip geworden in Izegem. Op tien donderdagavonden kun je bij tien verschillende herbergen terecht voor een gratis optreden. De stad Izegem geeft een dotatie om de groep te kunnen uitnodigen en springt ook logistiek bij. Mandel United opent de debatten op 27 juni met coverband Yip, café Mandeldaele sluit op 29 augustus het rijtje met

Lees meer »