Leegstaand Jezuïetenklooster in Brugge wordt een b&b en een coworking ruimte

Het Jezuïetenklooster in de Kortewinkel in Brugge krijgt een herbestemming, na een periode van leegstand. De eigenaar van het pand is in samenspraak met de stadsdiensten nu tot een voorstel van herbestemming gekomen: een b&b met vijf gastenkamers en een coworking plaats voor 45 personen.

Schepen voor Wonen en Monumentenzorg Franky Demon benadrukt dat alle waardevolle elementen van het pand blijven behouden en worden ook opnieuw vrij gelegd: “ Wat de latere toevoegingen betreft, heeft men besloten om deze te verwijderen waardoor het pand opnieuw in zijn grandeur zal kunnen bewonderd worden.

Het project is ingediend door STTUDIO voor architectuur, een Assebroeks bureau, geleid door architect Tobias Tytgaten, maar is nog niet definitief vergund. Het openbaar onderzoek loopt nog tot 4 maart. De nieuwe herbestemming omhelst onder andere een heel ruime woning met vijf gastenkamers en een coworking ruimte.

Flexibele werkplek

Met deze coworking ruimte wil de nieuwe eigenaar een antwoord bieden op het tekort aan beschikbare, flexibele werkplekken in het stadscentrum. “De coworking biedt immers een grote verscheidenheid aan manieren van werken, je kan er zowel terecht voor kantoorruimtes en werkplekken op lange termijn, als voor een plaatsje dat je op dagelijkse basis reserveert”, legt Franky Demon uit.

De eigenaar mikt op mensen uit Brugge die in het centrum willen werken: kleine start-ups, administratieve ondersteuning van KMO’s, thuiswerkers die thuis de rust of plaats ontbreken, Brugse creatievelingen of culturele organisaties… Zo’n 45 mensen zullen kunnen gebruik maken van gedeelde bureauruimtes, flexwerkplekken, individuele ruimtes, vergaderzalen die men kan reserveren en een gedeelde keuken en eetruimte.

Tuin behouden

“De tuin blijft volledig behouden en er worden geen nieuwe volumes gebouwd”, zegt Franky Demon. Hij is alleszins gewonnen voor het project, dat eindelijk een einde maakt aan de leegstand van het Jezuïetenklooster: “De herbestemming van het klooster tot een woning met B&B én coworking, vind ik een heel mooie invulling van het voormalige Jezuïetenklooster.”

“Het dossier is doorgesproken met de administratie, natuurlijk onder voorbehoud van het lopende openbaar onderzoek. Herbestemming van religieus erfgoed is steeds een evenwicht zoeken tussen het verleden en de toekomst.”

The post Leegstaand Jezuïetenklooster in Brugge wordt een b&b en een coworking ruimte is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Bibliotheek reikt prijzen uit

In de maand maart liep de jeugdboekenmaand. Bij die gelegenheid organiseerde de bibliotheek een wandelzoektocht doorheen de gemeente.
The post Bibliotheek reikt prijzen uit appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gigantisch kunstwerk verwelkomt reizigers in Veurne

In samenwerking met Kunstenaarscollectief Treepack heeft in april 2024 de stationsdoorgang van Veurne een opvallende metamorfose ondergaan. Wat ooit een grijze, saaie doorgang was, is nu veranderd in een waar kunstwerk, met de hoofdletter K.
The post Gigantisch kunstwerk verwelkomt reizigers in Veurne appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zita (16) uit Izegem is Vlaams kampioen toestelturnen

Zita Verleden (16) kroonde zich tot Vlaams kampioen toestelturnen bij de leeftijdscategorie +16. Zelf is ze nog maar net 16 jaar. Ondanks de sterke concurrentie en wat blessureleed enkele weken geleden, stond Zita op tijd wedstrijdklaar om er de gouden plak te veroveren. “Mijn doel voor het Vlaams kampioenschap was om daar zeker de top vijf te halen. En dat

Lees meer »

Sluze Kermesse in Middelkerke tijdens het pinksterweekend

Sluze Kermesse, de jaarlijkse kermis die Middelkerke in vuur en vlam zet, staat weer voor de deur. Van 16 mei tot 20 mei staat het pinksterweekend bol van activiteiten en festiviteiten voor jong en oud. Het is niet alleen een feest voor de inwoners van de Middelkerke, maar trekt ook jaarlijks tal van bezoekers van buitenaf aan.
The post

Lees meer »

Netflix verhoogt opnieuw de prijzen in België

Belgische Netflix-abonnees zullen binnenkort 1 tot 2 euro meer betalen per maand. Dat blijkt uit de nieuwe tarieven, die de Amerikaanse streamingdienst heeft bekendgemaakt. De laatste keer dat Netflix de prijzen van zijn formules in ons land heeft verhoogd, dateert van oktober 2021.

Lees meer »

Songfestival sjoemelde met geluid van Israël: luid boegeroep weggewerkt met speciale technologie

Wie gisteren naar de halve finale van het Eurovisiesongfestival keek, was misschien verrast om tijdens het controversiële optreden van Israël geenboegeroep te horen. Dat terwijl er al heel de dag voor de deuren van het zaal geprotesteerd werd, en zangeres Eden Golan ook tijdens haar repetities werd uitgejoeld. Tijdens de uitzending weerklonk er enkel groot applaus, maar dat zou volgens

Lees meer »

Google voegt AI toe aan zoekmachine in VS

Google rolt een nieuwe versie van zijn zoekmachine uit, waarbij de resultaten zullen verschijnen in de vorm van door artificiële intelligentie (AI) opgestelde antwoorden. Dat heeft Google dinsdag aangekondigd.

Lees meer »