Aannemer renovatie villa Zonnedaele in Zonnebeke bekend: werken starten dit jaar nog

Het college van burgemeester en schepenen in Zonnebeke duidt Bouw & Renovatie NV uit Rekkem als laureaat aan voor de renovatie van villa Zonnedaele . De bouwwerken die van het historisch waardevolle landhuis het eerste dienstencentrum van Zonnebeke moeten maken, starten dit jaar nog.

Na een architectenwedstrijd via de provincie West-Vlaanderen, duidde de gemeente in 2022 architectenbureau TM Studiobont – Starzackstrebicki aan die het landhuis mag renoveren. De gemeente koos voor de plannen van de architect die de sfeer van het beschermde gebouw maximaal bewaren en verbinden met de buitenomgeving. Het afgelopen jaar vertaalde de architect de ontwerpplannen in een uitvoeringsplan waarmee een aannemer aan de slag kan.

Na een nationale oproep was aannemer Bouw & Renovatie NV uit Rekkem de best gerangschikte kandidaat. De werken kunnen binnenkort starten en het is de bedoeling dat het dienstencentrum opent in 2025. De renovatie van het landhuis betekent een investering van om en bij de 2,7 miljoen euro.

Dienstencentrum

Villa Zonnedaele, een parel in het kasteeldomein, wordt de nieuwe bestemming van een dienstencentrum, een plek voor alle Zonnebekenaren. De villa wordt een open huis waar verschillende activiteiten en workshops zullen doorgaan. Of je komt er gewoon een koffie drinken of een babbeltje slaan. Het wordt een gezellige plek waar iedereen thuiskomt en eenzaamheid geen plaats kent. Op de bovenverdieping komt een bar en ceremoniezaal waar jubilea, huwelijken en andere feestelijke ontvangsten zullen doorgaan.

Tijdens de bespreking in de gemeenteraad was de gezamenlijke oppositie geen voorstander voor de herbestemming van de villa tot dienstencentrum. Ze vonden het project te duur voor Zonnebeke.

The post Aannemer renovatie villa Zonnedaele in Zonnebeke bekend: werken starten dit jaar nog is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Music for Charity zamelt op 5 oktober geld in

Music for Charity is ontstaan uit de Rock Night, een evenement dat zes jaar werd georganiseerd ten voordele van wielrenner Jari Vandenbussche. Het ingezamelde geld gaat naar twee goede doelen, één die de organisatie zelf kiest en één die het publiek mag voorstellen. Afspraak op 5 oktober in zaal De Zwaan.
The post Music for Charity zamelt op 5

Lees meer »

De Tassche heeft er met Paula Baert een eeuwelinge bij

Met Paula Baert heeft Ardooie, en meer bepaald de Tassche, er een eeuwelinge bij. Florent Baert en Marie Defour werden honderd jaar geleden de ouders van deze flinke dochter.
The post De Tassche heeft er met Paula Baert een eeuwelinge bij appeared first on KW.be.

Lees meer »

Mélody maakte bucketlist voor haar hond Jenny, die deze week overleed: “Ik kwam tien jaar lang thuis voor haar”

Tien jaar geleden redde Mélody Dieryckx haar hond Jenny uit de Griekse sloppenwijken. Begin deze week moest ze afscheid nemen van haar trouwe metgezel. Vorig jaar werd bij Jenny lymfeklierkanker vastgesteld, waarna Mélody een bucketlist voor haar hond samenstelde. “Ik kon me voorbereiden op haar overlijden, maar dat doet nu toch heel erg veel pijn.”

Lees meer »

Engels kerkje heeft een nieuwe aalmoezenier

Het Engels kerkje, of de Saint George’s Memorial Church, in de Elverdingestraat heeft sinds een goeie maand weer een aalmoezenier. Na deze korte verkenning van het terrein de afgelopen weken wil Richard Clement, een van de voormalige geestelijke herders van de Royal Air Force (RAF), zich ook graag voorstellen aan onze lezers.
The post Engels kerkje heeft een nieuwe

Lees meer »

Voorbereidingen nieuwe stelplaats De Lijn in Gent begonnen: “Test om vervuild grondwater te zuiveren”

Op de site Wissenhage is een aannemer begonnen met proefboringen om het grondwater te zuiveren. Op de locatie plant De Lijn een nieuwe stelplaats. Tegenstanders zeggen dat de site bijzondere natuurwaarde heeft. De boringen kregen een vergunning van de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM) en staan los van de aanleg van de stelplaats. Vlaanderen moet de vergunning voor het totale project

Lees meer »

‘The Voice’-winnares Lola krijgt tweede kans in ‘Sing Again’: “Eindelijk heb ik antwoord op de vragen die ik me toen stelde”

“Ik heb het gevoel dat de productie echt naar ons geluisterd heeft.” Acht jaar geleden won ze op 19-jarige leeftijd ‘The voice van Vlaanderen’ en nu waagt Lola Obasuyi Van Acker (26) opnieuw haar kans in ‘Sing Again’. Maar hoe blikt Lola nu terug op haar deelname? En hoe is het haar de afgelopen jaren vergaan? “Achteraf bekeken had ik

Lees meer »

Underdog Spurs Three gelooft in bekerfinalekansen

Zondag staat in De Koninklijke stallingen in Oostende de West-Vlaamse bekerfinale tussen House Of Talents Spurs Three en Basket SKT Ieper One op het menu. Het wordt uitkijken naar Jasmina Rosseel die heel wat bekenden tegen het lijf loopt.
The post Underdog Spurs Three gelooft in bekerfinalekansen appeared first on KW.be.

Lees meer »