STANDPUNT. Met dit akkoord lijkt Vlaamse regering vooral tijd te willen kopen om boeren van snelwegen en havens te houden

Terwijl het zoveelste boerenprotest in dit nog prille jaar aan de gang is en waarschijnlijk op dit moment een groot deel van de haven van Antwerpen lamlegt, blijft het wachten op een breed gedragen oplossing vanuit politiek Brussel. Al deed de Vlaamse regering op de valreep wel enkele toegevingen.

 

Meer krantenkoppen in België

Arjen Livyns komt zwaar ten val in Strade Bianche

Slechts nieuws voor Kerkhovenaar Arjen Livyns. De renner van Lotto Dstny is zwaar ten val gekomen in de Strade Bianche. De val bracht serieus wat bloed met zich mee aan zijn gezicht. Livyns werd uiteindelijk afgevoerd naar het ziekenhuis.
The post Arjen Livyns komt zwaar ten val in Strade Bianche appeared first on KW.be.

Lees meer »

Izegem onderzoekt bijenpopulatie: 83 soorten waargenomen, waaronder ook zeldzame soorten

De stad Izegem zet zich als Bijenvriendelijkste gemeente van 2024 al jaren in voor de bescherming van wilde bijen. Om na te gaan of het bijenvriendelijke beheer van de stad de juiste resultaten oplevert, liet de stad haar bijenbestand in kaart brengen. “Er werden maar liefst 83 verschillende bijensoorten waargenomen”, vertelt schepen van Groenbeleid Caroline Maertens.
The post Izegem onderzoekt

Lees meer »

“Al 67 jaar ben ik dagelijks met voetbal bezig”: Roger Vanwalleghem (82) gehuldigd voor lange staat van dienst bij KFC Lichtervelde

Roger Vanwalleghem (82) startte met voetballen bij KFCL op 16-jarige leeftijd. Hij was er jeugdtrainer, een van de oprichters van de jeugdcomiteit en nog elke dag fietst hij naar het sportplein om te kijken of de voetbalvelden er nog goed bij liggen. Roger en voetbal zijn één, en dat al 67 jaar. Hiervoor werd hij door het huidige bestuur van

Lees meer »

Kuurne zet vrijwilligers in de bloemetjes met smakelijk gebaar: “Ze krijgen lekker ‘pateetje’ van de bakker!”

Ongeveer 450 vrijwilligers in Kuurne zetten zich enthousiast in om de gemeentelijke diensten te ondersteunen. Zonder hen zou de aangeboden dienstverlening heel wat beperkter zijn. Ze maken van Kuurne een aangename gemeente en helpen zo het leven van andere inwoners te verbeteren. Ter gelegenheid van de ‘Week van de Vrijwilliger’ worden zij extra in het zonnetje gezet.
The post Kuurne

Lees meer »

Twee personen opgepakt in Berlijn bij zoektocht naar leden Rote Armee Fraktion

De Duitse politie heeft zondagochtend in Berlijn gebouwen doorzocht op zoek naar twee leden van de extreemlinkse terreurgroep Rote Armee Fraktion (RAF). Intussen zijn twee mensen opgepakt, zo bevestigt een woordvoerster van de recherche van deelstaat Nedersaksen. De zoektocht naar de twee terroristen, die al jaren op de loop zijn, vindt plaats in stadsdeel Friedrichshain.

Lees meer »

Elke werknemer krijgt vijf gratis opleidingsdagen per jaar, maar niet alle bedrijven zijn daar klaar voor: wat is er aan de hand?

Eind deze maand moeten bijna alle Belgische bedrijven hun werknemers vijf dagen opleiding per jaar kunnen aanbieden. Maar niet alle bedrijven hebben momenteel zo’n plan. Federaal minister van Werk Pierre-Yves Dermagne (PS) gunt hen nu een langere overgangsperiode, zo bevestigt hij aan HLN. Maar hoe kun je van die vijf gratis opleidingsdagen genieten? En kun je die ook omruilen tegen

Lees meer »