Kinderen kosten een Vlaams gezin maar liefst 28 procent meer dan vijf jaar geleden

Een kind kost vandaag 28 procent meer dan vijf jaar geleden, daarmee is de kost van de kroost meer gestegen dan de inflatie. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van MyFamily, een van de erkende uitbetalers van het Groeipakket.

 

Meer krantenkoppen in België

COLUMN. Marnix Peeters: “Dit was een terreuraanslag”

Marnix Peeters, jarenlang interviewer en reportagemaker bij deze krant, kijkt scherp naar de dingen als columnist. Deze week: een virale infectie. “Hoe kan zo’n virusbeest in godsnaam zo goed als al je lichaamsfuncties uitschakelen, en hoe krijgt je lichaam het in even godsnaam voor mekaar dat de aanvaller enkele uren later verjaagd is en je weer je normale routine kunt

Lees meer »

Bestuursleden Samana zorgen voor smakelijke wafelenbak

Maandagvoormiddag werd de kleine zaal van OC d’Iefte omgetoverd tot een dampende baktempel. Bestuursleden van Samana, de knepen van het bakken machtig, zorgden voor het bakken van ruim 500 dubbele wafels. “Wij hebben allen hetzelfde wafelijzer zodat er makkelijk kan opgewarmd worden. In de namiddag schoven meer dan 120 leden aan om te genieten van
The post Bestuursleden Samana zorgen

Lees meer »

Vijf vragen over de Belgische hulpmissie in Gaza via de lucht. Hoe werkt het? Wat geven we? En waarom kan het niet via land?

Het eerste vliegtuig met Belgische steungoederen is onderweg naar Gaza, waar ze uit een vliegtuig gedropt worden. Komen die dan wel juist terecht? Wat zit er in die hulppakketten? En waarom verloopt de missie juist via de lucht? Oud-generaal Marc Thys legt uit. “We gooien niet zomaar wat uit een vliegtuig en hopen dat het goed neerkomt.”

Lees meer »

De Wever dreigt deur open te zetten voor Vlaams Belang: “Federale regering zonder Vlaamse meerderheid? Dan kan men Vlaams ook niet meer op mij rekenen”

N-VA-voorzitter Bart De Wever koppelt de regeringsvorming op Vlaams niveau aan het feit of er een Vlaamse meerderheid is op federaal niveau. Komt er federaal een regering in de steigers zonder Vlaamse meerderheid, “dan kan men ook Vlaams niet meer op mij rekenen”, dixit De Wever. Hij dreigt zo de deur open te zetten naar een Vlaamse regering met Vlaams

Lees meer »

Schooluitval stijgt weer, maar ligt de lat te hoog of net te laag? Weyts en leerkrachten beroepsonderwijs lijnrecht tegenover elkaar

14% van de leerlingen van het secundair onderwijs verliet in het schooljaar 2021-2022 de school zonder diploma. Dat is ruim 2% meer dan het jaar voordien. In de centrumsteden ligt dat percentage nog hoger. Kinderen die thuis geen Nederlands praten, lopen ook meer risico. Vooral de nakende hervorming van het deeltijds beroepsonderwijs baart leerkrachten zorgen. Minister Weyts blijft die hervorming

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Opvang voor Oekraïners verloopt stroef in VK en Ierland

In verschillende Europese landen leidt de opvang van Oekraïners tot discussie. In onder meer Ierland, dat kampt met een woningtekort, is de opvang recent versoberd en in het Verenigd Koninkrijk is nauwelijks zicht op het aantal vluchtelingen dat op straat leeft. De Ierse regering maakte eind vorig jaar bekend dat de Staat nieuwe vluchtelingen uit het Oost-Europese land nog maximaal

Lees meer »

Vrouw komt om bij brand in Waalse Piéton

Een vrouw is tijdens de nacht van zaterdag op zondag om het leven gekomen bij een brand in Piéton, een deelgemeente van Chapelle-lez-Herlaimont, in de provincie Henegouwen. Dat meldt het parket van Charleroi zondagochtend. Een andere persoon raakte levensgevaarlijk gewond.

Lees meer »

LIVE GAZA. VS gaan humanitaire hulp droppen via de lucht – Belgische regering zet steun aan UNRWA voort

Volgens Hamas zijn zeven gijzelaars die werden vastgehouden in de Gazastrook omgekomen bij Israëlische bombardementen op het Palestijns gebied. Verder kondigde onze premier Alexander De Croo (Open Vld) vandaag aan dat België doorgaat met de betaling van zijn bijdrage aan de financiering van UNRWA, de VN-organisatie voor Palestijnse vluchtelingen. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Lees meer »