ANALYSE. Nikki Haley zal niet winnen. Maar kan ze er wél voor zorgen dat Trump verliest?

“Waar is haar man?”, zo sneerde Trump over zijn tegenstrever Nikki Haley. Alsof zij niet gesteund zou worden door haar eigen echtgenoot. Het antwoord is dat Michael Haley als militair in het buitenland zit en daardoor niet zichtbaar is in de campagne van zijn vrouw. “Drijft Trump nu niet te hard de spot met iets wat heilig is in de VS?” vraagt onze buitenlandjournalist Guy Van Vlierden zich af. Kan de achterban van Haley hem in november doen verliezen? En draagt zijn uitspraak over Rusland en de NAVO daar uiteindelijk ook toe bij? 

Meer krantenkoppen in België

Man (54) uit De Haan al dagen vermist op de Azoren

Een man van 54 uit De Haan is al bijna een week vermist op de Azoren, een eilandengroep voor de kust van Portugal. De man verdween tijdens een wandeling rond een kratermeer. De Portugese politie zoekt de man met speurhonden en drones, maar voorlopig nog zonder resultaat.

Lees meer »

Dat hij zó veel drugs in het bloed had, deed alarmbellen afgaan: werd Belgische speurder in zaak Qatar-gate vergiftigd?

De topspeurder die vorige maand “beestachtig wild” tekeerging in een Brussels café zou – net als twee collega’s – vergiftigd zijn met amfetamines in zijn biertje. Dat is mogelijk het werk van een buitenlandse geheime dienst. De man is een van de cheffen in het onderzoek naar ‘Qatar-gate’. Het parket in Brussel is een onderzoek gestart voor poging tot moord.

Lees meer »

Gratis tandscreening voor kwetsbare gezinnen in Wervik

Voor kinderen uit kwetsbare gezinnen was er onlangs in lokaal dienstencentrum De Spie in Geluwe een gratis tandscreening. Woensdag is buurthuis De Kier in de Gosserieslaan aan de beurt. Het OCMW koppelt dit aan de maandelijkse maaltijden voor grootouders en kleinkinderen.
The post Gratis tandscreening voor kwetsbare gezinnen in Wervik appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE. Oekraïne schiet recordaantal Russische vliegtuigen uit de lucht: 13 toestellen in 12 dagen

In verschillende Europese landen leidt de opvang van Oekraïners tot discussie. In onder meer Ierland, dat kampt met een woningtekort, is de opvang recent versoberd en in het Verenigd Koninkrijk is nauwelijks zicht op het aantal vluchtelingen dat op straat leeft. De Ierse regering maakte eind vorig jaar bekend dat de Staat nieuwe vluchtelingen uit het Oost-Europese land nog maximaal

Lees meer »

Russisch oud-president Medvedev toont kaart die toekomst van Oekraïne laat zien en er blijft niet veel van over

De Russische oud-president Dmitri Medvedev heeft tijdens een toespraak duidelijk gemaakt hoe hij het Oekraïne van de toekomst ziet. Veel blijft er niet van over: alleen een gebied van ongeveer 100 vierkante kilometer rond de hoofdstad Kiev. “Oekraïne is absoluut Rusland”, verklaarde hij. “Onze geostrategische ruimte is ondeelbaar sinds de tijd van de oude Russische staat.”

Lees meer »

Priester Robrecht Sarrazyn (91) overleden

Op dinsdag 27 februari is priester Robrecht Sarrazyn overleden in Oostende. Priester op rust E.H. Robrecht Sarrazyn was een geliefd figuur binnen de Middelkerkse gemeenschap. Zijn jarenlange inzet als pastoor in Leffinge en als onderpastoor in Middelkerke hebben een diepe indruk achtergelaten op velen.
The post Priester Robrecht Sarrazyn (91) overleden appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE. “Rusland infiltreerde in EU met Servische agent” – Medewerker luchtmacht VS lekt info over oorlog via datingsite

De Russische inlichtingendiensten hebben vorig jaar EU-instellingen geïnfiltreerd via een veronderstelde Servische agent. Dat schrijft de nieuwssite ‘Politico’ dinsdag. Het Verenigd Koninkrijk dringt er ondertussen bij Duitsland op aan om de Taurus-raketten alsnog aan Oekraïne te leveren. Verder is een personeelslid van de Amerikaanse luchtmacht opgepakt omdat hij via een datingwebsite geheime militaire informatie lekte over de oorlog in Oekraïne.

Lees meer »

Drie Amerikanen en Rus gelanceerd naar ISS

Drie Amerikanen en een Rus zijn vertrokken naar het International Ruimtestation (ISS). De zogenaamde Crew-8 werd zondagavond laat (lokale tijd) gelanceerd met een ‘Crew Dragon’ van het ruimtevaartbedrijf SpaceX van techmiljardair Elon Musk. Dat heeft de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA gemeld.

Lees meer »

De kracht van herinnering: expo Remain/Remember in Westfront Nieuwpoort toont beklijvend werk van negen kunstenaars

In bezoekerscentrum Westfront in Nieuwpoort loopt momenteel de tijdelijke tentoonstelling ‘Remain/Remember’. Negen kunstenaars etaleren er hun werk rond het algemene thema van herinnering: Sammy Baloji, Maurice Carlier, Ismaël Joffroy Chandoutis, David Claerbout, Penelope Deltour, Anno Dijkstra, Griet Dobbels, Martine Laquiere en Meggy Rustamova.
The post De kracht van herinnering: expo Remain/Remember in Westfront Nieuwpoort toont beklijvend werk van negen kunstenaars

Lees meer »