Nikki Haley verliest (eerste) voorverkiezing van Nevada, ook al stond Trump niet op het stembiljet

In de Amerikaanse staat Nevada heeft de Republikeinse presidentskandidaat Nikki Haley de primary verloren. Niet Donald Trump, maar "geen van deze kandidaten" ging met de meeste stemmen lopen. De staat Nevada houdt namelijk zowel een primary als een caucus, en alleen aan die laatste wil Trump deelnemen. 

Meer krantenkoppen in België

De ultieme Swifties zijn mannen: “Ik kon niet meer wandelen en belandde in een rolstoel. Taylor Swift hielp me erdoor”

Tranen en jolijt bij de Swifties. Na amper een dag is ‘The Tortured Poets Department’ — het nieuwe album van Taylor Swift (34) — de meest gestreamde plaat in de geschiedenis van Spotify. Drie Vlaamse Swifties vertellen over de impact van Taylor Swifts muziek op hun leven, de duizenden euro’s die ze al uitgaven aan haar én de boodschap achter

Lees meer »

Nederlands veilinghuis mag superjacht pro-Russische oligarch veilen

Het Nederlandse veilinghuis Troostwijk Auctions mag het superjacht van de pro-Russische oligarch Viktor Medvedtsjoek uit Oekraïne veilen. Dat heeft de Oekraïense overheidsinstantie Asset Recovery and Management Agency (ARMA) besloten. Volgens Troostwijk-directeur Arno Hendrikse gaat het om het duurste object dat zijn veilinghuis ooit heeft geveild.

Lees meer »

Ze staat bekend als arrogant, autoritair en ijzig, maar onze man zag groothertogin María Teresa ontdooien bij Filip en Mathilde

Afstandelijk, arrogant en autoritair. Van alle echtgenotes van Europese vorsten zijn de vooroordelen over de Luxemburgse groothertogin María Teresa (68) het grootst. Maar tijdens het staatsbezoek aan België liet ze een verrassend warme, hartelijke en goedlachse kant zien. In het gezelschap van koning Filip (64) en koningin Mathilde (51) ontdooide de groothertogin met Cubaanse roots en liet ze zelfs onverwacht

Lees meer »

LIVEBLOG PREMIER LEAGUE DARTS (20u op VTM 2). Van Gerwen: “Littler is fantastische darter, laat hem rijpen en we gaan veel van hem zien”

De Premier League darts houdt vanavond halt in Nederland. Ahoy in Rotterdam is het decor en Michael van Gerwen heeft er wat recht te zetten, want vorig seizoen sneuvelde hij er al in de kwartfinale. ‘MvG’ is wel in vorm: hij won vorige week in Birmingham. Toont hij dat meteen tegen wereldkampioen Luke Humphries? En wat kan Luke Littler? Volg

Lees meer »

Limburg lokt jaarlijks 3 miljoen wandelaars: “Dat levert 9 miljoen euro per jaar op”

De provincie Limburg lokt elk jaar 3 miljoen wandelaars. Dat blijkt uit een onderzoek van Visit Limburg en de 3 Limburgse Regionale Landschappen. Het wandeltoerisme levert elk jaar 90 miljoen euro op voor de provincie. "Zowel Limburgers als gasten genieten van wandelingen doorheen onze diverse landschappen, dat werkt als een hefboom voor de Limburgse economie", vertelt Igor Philtjens, gedeputeerde en

Lees meer »

Dertig kilometer fietsplezier tussen Ieper en Poperinge

Van 21 april tot 8 september kun je fietsen tussen Ieper en Poperinge en verrassende weetjes en straffe verhalen ontdekken over de gedeelde geschiedenis van deze twee Westhoeksteden. Autoluwe landweggetjes en vrij liggende fietspaden leiden je langs acht infohaltes. De fietsroute is ongeveer 30 kilometer lang en bestaat uit twee lussen van 15 kilometer. Starten kan in de Brandhoek, Elverdinge

Lees meer »