Nikki Haley verliest maar blijft toch doorgaan: kan ze Trump nog kloppen? Bart Kerremans legt uit

Na Iowa behaalt Donald Trump ook in New Hampshire een klinkende overwinning. Toch geeft zijn enige concurrente Nikki Haley nog niet op. Ze hoopt Trump alsnog te kunnen kloppen in South Carolina – haar thuisstaat. Zal dat ook lukken? Of is dit nu al een verloren zaak? Wordt het toch nog spannend? We vragen het aan professor Amerikaanse politiek Bart Kerremans (KU Leuven). “South Carolina is in nóg een opzicht beslissend.” 

Meer krantenkoppen in België

Beursrally gaat in de remmen

06:39 Een Amerikaanse centraal bankier stelt dat één renteverlaging in 2024 mogelijk volstaat en scherpt zo de nervositeit aan in aanloop naar een vers inflatiecijfer.

Lees meer »

“Hij kan dan gaan bedelen aan stoplicht”: ex-doelman jaagt iedereen in het harnas na ongepaste opmerking over Barça-wonderkind Yamal

Daar sta je dan, als tv-zender. Door een opmerking over wonderkind Lamine Yamal (16) weigerden FC Barcelona én PSG na hun spektakel in de Champions League interviews te geven aan ‘Movistar Plus’, de exclusieve rechtenhouder in Spanje. Terwijl Lewandowski en co. hun zegje deden tegenover de concurrerende media, moest de zender voor enkele miljoenen kijkers door het stof.

Lees meer »

‘Joker 2’ met Lady Gaga en Joaquin Phoenix krijgt eerste trailer

“Ik zal je zeggen wat er anders is. Ik ben niet meer alleen.” Arthur Fleck (Joaquin Phoenix), ofwel The Clown Prince of Crime, is terug van weggeweest. In de eerste beelden van ‘Joker: Folie à Deux’ krijgen we alvast een glimp van het vervolg en zien we hoe Fleck van Harley Quinn (Lady Gaga) zijn nieuwe muze maakt. “Ik ben

Lees meer »

LIVE GAZA. UNRWA: “Geen daadwerkelijke toename van hulp die Gazastrook binnenkomt” – Biden: “Netanyahu heeft fout gemaakt in Gaza”

Het Israëlische voorstel dat Hamas ontving van de Qatarese en Egyptische bemiddelaars voldoet niet aan de eisen van de Palestijnse facties, aldus Hamas. Het voorstel zal desondanks toch worden bestudeerd, klinkt het in een verklaring van de terreurbeweging, en er zal een antwoord aan de bemiddelaars overhandigd worden. Israël meldt intussen dat het dinsdag recordaantal vrachtwagens – 468 in totaal

Lees meer »

Boerin (26) wurmt zich in nauwe buis van ijskoude beek om lammetjes te redden

Marian Porter (26) wordt als heldin geroemd nadat beelden van hoe ze twee lammetjes redt op sociale media werden gedeeld. De Schotse boerin hoorde een schaap blaten bij de buis waar een beek ondergronds verdwijnt en ontdekte dat er twee lammetjes in de pijp waren gekropen. De dieren werden bijna weggespoeld door de stroming, dus wurmde Marian zich in de

Lees meer »

Cercle Brugge viert 125-jarig bestaan met galadiner in Jabbeke

Cercle Brugge bestaat 125 jaar. De dag van de verjaardag, dinsdag 9 april, was er ’s avonds in Lauretum in Jabbeke een galadiner waar onder andere spelers en technische staf en gewezen spelers aanwezig waren.
The post Cercle Brugge viert 125-jarig bestaan met galadiner in Jabbeke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Opendeur wzc De Bottelarij: “Goed leven in een assistentiewoning”

In maart 2020 opende wzc De Bottelarij op het Brouwersplein in Kortemark de deuren, aan het begin van de coronapandemie, zeg maar. Vier jaar later zijn alle plaatsen in het woonzorgcentrum zo goed als bezet, maar er zijn nog een pak assistentiewoningen beschikbaar.
The post Opendeur wzc De Bottelarij: “Goed leven in een assistentiewoning” appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. Vogel bootst geluid van sirene na en brengt Britse politie in de war

In het Britse Oxfordshire heeft een vogel bij de lokale politie voor verwarring gezorgd. De agenten dachten aanvankelijk dat er een storing was van de autosirenes, want die leken regelmatig af te gaan zonder dat zij die hadden aangezet. Het bleek uiteindelijk niet om een fout in het systeem te gaan, maar een vogel die het geluid wel heel erg

Lees meer »