Kan ze toch nog voor een verrassing zorgen? Verkiezing van de laatste kans voor Nikki Haley om het te halen van Trump

Wil Nikki Haley nog een kans maken tegen Donald Trump, dan móét ze dinsdag scoren bij de voorverkiezingen in New Hampshire. Ook de Democraten trekken dan voor het eerst naar de stembus, al komt zittend president Joe Biden daar niet eens op.

 

Meer krantenkoppen in België

Nederland verliest directe spoorverbinding met Zwitserland

Na bijna honderd jaar komt er op 15 juli een einde aan de dagelijkse treinverbinding tussen Nederland en Zwitserland, zo meldt de Nederlandse Volkskrant. De Duitse spoorwegen willen de ICE naar Bazel niet langer uitbaten. In plaats daarvan komt er in december 2024 een snelle trein naar München.

Lees meer »

Een onverwacht dealtje en een knullig spelletje Mario kart doen de mol zegevieren: “Aan óns heeft het niet gelegen”

“We zitten met een goeie mol”, blies Coco nog na de eerste proef. Maar de verpleegster had duidelijk niet de juiste naam in gedachten wanneer ze de verrader omschreef. Ondanks een deal met de mol moest Coco het spel verlaten met een nauwelijks gespijsde groepspot. De mol floreerde tussen karts op een Italiaans circuit, vliegende ananassen en een één-op-één-gesprek met

Lees meer »

Mieke Schuddinck (71), oprichtster van de Gentse Poezenboot, overleden: “Mama redde meer dan 20.000 katten en 3.000 honden”

Mieke Schuddinck (71), de bezielster van de Poezenboot in Gent, is niet meer. Maandagochtend overleed ze, kort nadat ze nog haar verjaardag vierde met haar kinderen en kleinkinderen. “Het verlies is groot, maar de trots die ik voel is nog groter”, zegt haar dochter Ellie. Zij vertelt het verhaal van hoe haar mama de Poezenboot omtoverde van drijvend bordeel naar

Lees meer »

Aaron Blommaert legt uit waarom hij zijn privé graag voor zich houdt: “Ik ben nog volop op zoek naar mezelf”

Amper 21 jaar is hij, maar Aaron Blommaert beleeft nu al waar altijd al van droomde. Een glansrol in ‘Familie’ en zijn eigen muziek op de radio. De Aalstenaar prijst zich gelukkig. Op zijn nieuwste song ‘Donderdag’ bezingt Blommaert een dronken avond op de Oude Markt in Leuven, waarin hij plots verliefd wordt op ‘iemand met het sterrenbeeld Kreeft’. “Ja,

Lees meer »

Rode lantaarn Kortrijk verliest met 1-2 van leider Sporting Charleroi

Leider Sporting Charleroi heeft zondagnamiddag het slotduel van de tweede speeldag in de Relegation Play-offs van de Jupiler Pro League met 1-2 gewonnen bij rode lantaarn KV Kortrijk, dat een 1-0-voorsprong na rust nog volledig uit handen gaf.
The post Rode lantaarn Kortrijk verliest met 1-2 van leider Sporting Charleroi appeared first on KW.be.

Lees meer »

Stiptheid treinen steeg aanzienlijk in maart

De stiptheid van de treinen lag in de maand maart een pak hoger dan de voorbije maanden en ook hoger dan die in dezelfde maand van vorige jaren. Dat blijkt uit cijfers van spoornetbeheerder Infrabel. Voor het eerst sinds augustus vorig jaar reed meer dan negen op de tien treinen op tijd, wat gelijkstaat aan minder dan zes minuten vertraging

Lees meer »

Koen Wauters mag niet meezingen en gastzanger Tom Walker heeft duidelijke favoriet: dit was de kwartfinale van ‘The Voice’

Slechts zeven van de tien kandidaten kunnen doorstoten naar de halve finale van ‘The Voice van Vlaanderen’. Voor die begeerde plekken gooiden de talenten vrijdagavond alles in de strijd in de tweede liveshow, met als gevolg euforie maar ook bitter moeilijke keuzes voor coaches Natalia, Koen Wauters, Jan Paternoster, Mathieu Terryn en Laura Tesoro. Want drie kandidaten werden onherroepelijk naar

Lees meer »

Sea Life laat drie zeehondjes vrij, met daarbij ook één zeldzaam diertje: “Was pas tweede of derde keer sinds 1998 dat we er zo een opvingen”

Ze krijgen letterlijk én figuurlijk wat meer ademruimte in het opvangcentrum van Sea Life. Woensdagochtend werden drie jonge zeehondjes vrijgelaten in Blankenberge, en dat na een enorm drukke periode. “Onze quarantaines zaten wekenlang helemaal vol”, aldus Jonathan Meul. Al namen de verzorgers ook afscheid van een héél uitzonderlijk diertje.

Lees meer »

Recordaantal inbeslagnames van dieren in 2023

Dierenwelzijn Vlaanderen en de politiediensten hebben vorig jaar een recordaantal van 889 inbeslagnames van dieren uitgevoerd. Dat blijkt dinsdag uit cijfers van Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA). Het cijfer ligt merkelijk hoger dan het jaar voordien, toen er 788 inbeslagnames plaatsvonden.

Lees meer »