Wat als we straks geen hulp meer krijgen van Amerika: kunnen we Rusland zonder hen afhouden? En hoe maximaliseren we onze veiligheid?

De uitspraken van Trump hebben heel wat Europeanen angst ingeboezemd. Wat als we straks niet meer kunnen terugvallen op de steun van onze Amerikaanse bondgenoten? Experts wikken en wegen het gevaar en geven advies om onze eigen defensie-eenheid op punt te krijgen.

 

Meer krantenkoppen in België

Pakjesbedrijf GLS vrijgesproken in zaak over ‘wurgcontracten’, onderaannemers krijgen boetes

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft een aantal onderaannemers van pakjesbedrijf GLS vrijdag veroordeeld tot boetes, meestal deels met uitstel, voor sociaalrechtelijke inbreuken tegenover hun werknemers. Dat die inbreuken het gevolg waren van de ‘wurgcontracten’ die ze met GLS hadden afgesloten, vond de rechtbank niet aangetoond. GLS en zijn bestuurders werden dan ook vrijgesproken.

Lees meer »

Izegem onderzoekt bijenpopulatie: 83 soorten waargenomen, waaronder ook zeldzame soorten

De stad Izegem zet zich als Bijenvriendelijkste gemeente van 2024 al jaren in voor de bescherming van wilde bijen. Om na te gaan of het bijenvriendelijke beheer van de stad de juiste resultaten oplevert, liet de stad haar bijenbestand in kaart brengen. “Er werden maar liefst 83 verschillende bijensoorten waargenomen”, vertelt schepen van Groenbeleid Caroline Maertens.
The post Izegem onderzoekt

Lees meer »

Cuba vervijfvoudigt prijs van brandstof met maand vertraging

De verhoging van de brandstofprijs met ruim 400 procent in Cuba gaat op 1 maart in, een maand later dan aanvankelijk gepland, zo heeft de regering woensdag bekendgemaakt. “Vanaf 1 maart wordt de maatregel van kracht die de kleinhandelsprijzen van brandstof bijwerkt”, zo werd de minister van Financiën en Prijzen,  Vladimir Regueiro, door de staatskrant Granma geciteerd.

Lees meer »

Zangeres Cat Janice (31), die eigen sterven aankondigde, is overleden

Cat Janice, een 31-jarige zangeres uit Washington, is overleden. Dat heeft haar familie bekendgemaakt in een verklaring. De vrouw kreeg in april 2022 te horen dat er een kwaadaardige tumor in haar nek was vastgesteld, een heel zeldzame kankersoort. Ze werd vorig jaar genezen verklaard, maar herviel. Omdat Cat Janice zelf via sociale media aankondigde dat ze op sterven lag,

Lees meer »

Vader van Bianca Censori slaat alarm na zedenschennis: “Kanye behandelt haar als een naakte trofee”

Een doorzichtig topje en een panty met niets onder of boven. Zelfs tabloid ‘Daily Mail’ zag zich genoodzaakt om de foto’s van Bianca Censori (29) te censureren. De vader van Kanye Wests (46) halve trouwboek slaat dan ook alarm: hij heeft genoeg van de ronduit schokkende, naakte outfits waarin zijn dochter rondparadeert. Hij eist een gesprek met de rapper om

Lees meer »

20 jaar kleuters in de gbs De Kreke

Tijdens het schooljaar 2003-2004 ging gemeenteschool De Kreke van start met kleuteronderwijs. Twee decennia later werd dit gevierd tijdens een receptie op vrijdag 23 februari. Daarop werden alle kleuters uitgenodigd die dat beginjaar startten. Niet alleen was het een blij weerzien met juffrouw Els Dujardin en juffrouw Veerle Defreyne, maar ook met heel wat andere
The post 20 jaar kleuters

Lees meer »