Wat als VS ons niet meer helpt bij Russische dreiging? Drie militaire experts wikken en wegen het gevaar

De uitspraken van Trump hebben heel wat Europeanen angst ingeboezemd. Wat als we straks niet meer kunnen terugvallen op de steun van onze Amerikaanse bondgenoten? Experts wikken en wegen het gevaar en geven advies om onze eigen defensie-eenheid op punt te krijgen.

 

Meer krantenkoppen in België

Veertien leden gearresteerd van bende die voor 195 miljoen euro aan btw-fraude pleegde

In een grootschalig onderzoek naar btw-fraude zijn woensdag veertien personen in zeventien verschillende landen in Europa gearresteerd. Dat hebben het Europees parket (EPPO) en Europol, die de operatie ondersteunde, donderdag gemeld in twee afzonderlijke persberichten. De bende zou voor 195 miljoen euro aan fraude hebben gepleegd via de verkoop van smartphones, mondmaskers en kleine elektronische apparaten.

Lees meer »

Vakbonden gaan voorstellen voor gevangenissen aan achterban “voorleggen, niet verdedigen”

Na het overleg maandagmorgen met het kabinet van minister van Justitie Paul Van Tigchelt (Open VLD) gaan de vakbonden de voorstellen die op tafel liggen aan de achterban voorleggen. “De achterban beslist of de stakingsaanzegging geactiveerd wordt of niet”, zegt Frank Conings, federaal secretaris justitie van ACV Openbare Diensten. “We gaan de voorstellen voorleggen, niet verdedigen.”

Lees meer »

“Alle remmen los, dat kan deugd doen”: ‘The Voice’-coach Jan Paternoster zoekt juiste balans tussen milde rocker en huisvader

“Op tournee hang ik graag het zwijn uit.” Als rockzanger van Black Box Revelation feest Jan Paternoster (34) er met volle teugen op los. Een schril contrast met zijn zachte aanpak in ‘The Voice van Vlaanderen’ en met zijn rol als vader op het thuisfront. Het maakt hem wel de populairste coach van dit negende seizoen en dat mist ook

Lees meer »

Didier Teppa (64) wil met Vlaams Belang nieuwe richting uit in Blankenberge: “Gedaan met dwarsliggen”

Vlaams Belang komt in oktober opnieuw op bij de gemeenteraadsverkiezingen. Ditmaal echter niet met een oude bekende, maar wel met een nieuw gezicht als lokale aanvoerder: Didier Teppa, 64 en kok van beroep. Ook zijn echtgenote Brigitte Deschacht (57) krijgt een plekje op de lijst. “We willen ons constructief opstellen.”
The post Didier Teppa (64) wil met Vlaams Belang nieuwe

Lees meer »

“Dutch reach” straks in héél Europa standaard om autodeur te openen: zo maak je er gewoonte van

Als je je rijbewijs wil halen, zal je binnenkort ook gecontroleerd worden op de manier waarop je je portier opent. De zogenoemde Dutch reach moet in Europa de standaard worden om ongevallen met openzwaaiende autodeuren te vermijden. Toch zal het niet gemakkelijk worden om alle autobestuurders te overtuigen de veilige techniek te gebruiken, zegt sociaal psycholoog Vera Hoorens.

Lees meer »

Amerikaanse vicepresidente Kamala Harris noemt toestand in Gaza “humanitaire catastrofe”, Israël stuurt geen delegatie naar onderhandelingen

De Amerikaanse vicepresidente Kamala Harris heeft de omstandigheden voor de mensen in de Gazastrook onmenselijk genoemd. “Onze harten breken voor alle onschuldige mensen in Gaza die lijden onder wat duidelijk een humanitaire catastrofe is”, zei Harris. De onderhandelingen over een staakt-het-vuren lijken voorlopig echter op niets uit te draaien, Israël stuurde zelfs geen delegatie naar de gesprekken in Egypte.

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. Onderhandelingen staakt-het-vuren blijven vooralsnog vruchteloos

In Caïro worden zondag naar verwachting de gesprekken hervat over een bestand in de Gazastrook. Een delegatie van de Hamasbeweging zou inmiddels zijn gearriveerd in de Egyptische hoofdstad. Onderhandelaars zoeken naar voorwaarden die acceptabel zijn voor zowel Israël als Hamas. Een hoge functionaris van die Palestijnse beweging voorspelde tegenover persbureau AFP dat snel een akkoord bereikt kan worden. Het Israëlische

Lees meer »

Kunsthistorica ontsnapt met ‘MacGyver’-oplossing uit middeleeuwse toren

Kunsthistorica Krisztina Ilko heeft een bijzondere woon- en werkplek: een middeleeuwse toren op het terrein van de Universiteit van Cambridge, waar ooit filosoof Erasmus leefde. Maar zo’n locatie heeft ook z’n gebreken, waar Ilko achterkwam toen ze zat opgesloten in de badkamer. Maar met een echte MacGyver-oplossing wist ze zichzelf te bevrijden.

Lees meer »

UPDATE. Alles wat we nu weten over de vier opgepakte tieners die terroristische aanslag in België planden: “Ze spraken over een Brusselse concertzaal”

Planden vier tieners – tussen 15 en 18 – een terroristische aanslag in ons land? Die vraag proberen speurders te beantwoorden. De vier dweepten online alleszins met de Islamitische Staat en hadden het in hun chatgroepje over “gewelddadige acties”. Ook een Brusselse concertzaal kwam ter sprake. Daarom viel de politie zondagochtend bij hen thuis binnen. Hier leest u alle feiten

Lees meer »

Waarom FIFA en UEFA vandaag met argusogen naar ons land kijken: BAS buigt zich over méér dan Anderlecht-Genk

Het BAS behandelt vandaag de ‘penaltygate’-zaak van Anderlecht-Genk. Maar wist u dat de drie zelfde arbiters vandaag ook hun licht laten schijnen over KV Mechelen-Club Brugge? Dat Anderlecht de enige partij is die geen arbiter heeft kunnen aanstellen? Of dat de UEFA en FIFA zenuwachtig over hun stoel schuiven? Achtergrond bij een juridisch wespennest.

Lees meer »

Waarom de Kringwinkel niet zomaar iedere oude zetel of salontafel aanvaardt: “Zou je hem aan je buurvrouw geven? Alleen dan willen wij hem ook”

Een lederen salon met een scheurtje, een glazen salontafel met een hoekje af en een printer met wat jaren op de teller: drie keer aangeboden bij de Kringwinkel, drie keer afgewezen. Zijn ze strenger geworden of ligt het aan ons? Weigeren de Kringwinkels nu alles met wat schade? Je denkt toch best even na over wat je wil inleveren. “Je

Lees meer »