Wat als we straks geen hulp meer krijgen van Amerika: kunnen we Rusland zonder hen afhouden? En hoe maximaliseren we onze veiligheid?

De uitspraken van Trump hebben heel wat Europeanen angst ingeboezemd. Wat als we straks niet meer kunnen terugvallen op de steun van onze Amerikaanse bondgenoten? Experts wikken en wegen het gevaar en geven advies om onze eigen defensie-eenheid op punt te krijgen.

 

Meer krantenkoppen in België

Culturele duizendpoot Herman De Backer (82) uit Izegem overleden

Herman De Backer, de culturele duizendpoot die decennia lang een van de drijvende krachten was achter het Izegemse culturele leven, is dinsdag 27 februari in WZC ‘t Pandje overleden. Hij verbleef er al zes jaar. Van Herman wordt op dinsdag 5 maart op de Bosmolens afscheid genomen.
The post Culturele duizendpoot Herman De Backer (82) uit Izegem overleden appeared first

Lees meer »

LIVE. Premier van Oekraïne: “Hebben miljardensteun nooit gekregen” – Medvedev toont opmerkelijke “toekomstkaart”: “Oekraïne is wel degelijk Rusland”

Oekraïne heeft maandag een opvallende sabotageactie uitgevoerd aan een spoorbrug in de regio Samara, diep in Rusland. Doel was om het transport van militair materieel af te remmen, en dat lijkt voorlopig althans gelukt. De Russische oud-president Dmitri Medvedev schuwt intussen de straffe uitspraken niet. Volg alle updates over de oorlog in Oekraïne in onze liveblog.

Lees meer »

IN BEELD – ‘The Great Latin Edition’ van ‘Feest mee’ was overdonderend succes in het Muziekcafé Den Toerist in Meulebeke

In het Muziekcafé Den Toerist in Meulebeke was er de ‘The Great Latin Edition’ van The Booking Agency. Het was een heel groot succes met een bomvolle zaal, lekker eten en veel ambiance.
The post IN BEELD – ‘The Great Latin Edition’ van ‘Feest mee’ was overdonderend succes in het Muziekcafé Den Toerist in Meulebeke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Internaatshappening ‘East West Dance Fest’ hoopt internaten in positief daglicht te stellen

Jaarlijks komen zo’n 45-tal internaten verspreid over West- en Oost-Vlaanderen samen voor een happening. “Na de ingrijpende reportage van Godvergeten én het dodelijk ongeval van vorig jaar tijdens onze happening op Transfo in Zwevegem is het dringend tijd om internaten opnieuw in een positief daglicht te stellen”, zegt Tom Creytens (40), internaatsdirecteur Internaat Tielt.
The post Internaatshappening ‘East West Dance

Lees meer »

Aantal vrouwelijke ondernemers op vijf jaar met een vijfde gestegen

Vrouwelijk ondernemerschap zit in de lift. Zo is het aantal onderneemsters de afgelopen vijf jaar met een vijfde (21 procent) gestegen. Dat heeft Unizo vrijdag aangekondigd. Voor de derde keer organiseert het ondernemersnetwerk op 6 maart de ‘Dag van de Vrouwelijke Ondernemer’. Het doel: straffe vrouwelijke ondernemers in de kijker zetten. Dat is nodig, want hoewel het aantal vrouwelijke ondernemers

Lees meer »

“‘Doe maar zo gek mogelijk’, hebben we gezegd”: het verhaal achter de futuristische tijdrithelmen van Visma-Lease a Bike

Giro Aerohead 2. Onthoud de naam. Het is niet de volgende raket naar de maan, maar het lijkt er wel op. Giro Aerohead 2 is de nieuwe tijdrithelm waarmee eerst Wout van Aert wil uitpakken in de Giro en vervolgens Jonas Vingegaard het verschil wil maken in de Tour. Een opmerkelijk ontwerp dat in de openingstijdrit van de Tirreno-Adriatico alle

Lees meer »