Vier doden, onder wie dader, bij schietpartij in scheepvaartbedrijf in Griekenland

Bij een schietpartij in het gebouw van een scheepvaartbedrijf aan de rand van de Griekse hoofdstad Athene zijn vier doden gevallen, onder wie de dader. Hij heeft vermoedelijk zelfmoord gepleegd. Dat heeft een politiebron gemeld.

 

Meer krantenkoppen in België

DISCUSSIE. Moet euthanasie kunnen voor mensen met vergevorderde dementie?

CD&V wil praten over een evaluatie van de euthanasiewetgeving en het toelaten van euthanasie bij vergevorderde dementie onder strikte voorwaarden. “We willen de discussie over leven en dood niet overlaten aan partijen die weinig of zeer ruime morele grenzen hebben”, zegt partijvoorzitter Sammy Mahdi. De nationale partijraad heeft een aantal stellingen voorbereid die in de aanloop naar het verkiezingscongres van

Lees meer »

Songfestival wijst ook tweede lied van Israël af, melden Israëlische media

De organisatoren van het Eurovisiesongfestival hebben ook een tweede Israëlische inzending voorlopig geweigerd. Nieuwswebsite ynet schrijft op basis van functionarissen bij het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken dat ook het lied "Dance forever", dat de tweede keus was, in de huidige vorm niet is goedgekeurd door de European Broadcasting Union (EBU).

Lees meer »

Kortrijkse oud-bakker Walter Debacker overleden

De gepensioneerde bakker Walter Debacker uit de Burgemeester Gillonlaan in Kortrijk is dinsdag begraven. Hij is op 20 februari – een week voor zijn 83ste verjaardag – in het AZ Groeninge overleden nadat hij thuis ten val was gekomen. In maart 2021 werd Walter op de fiets door een wagen omvergereden en sindsdien is hij nooit meer helemaal de oude

Lees meer »

Verkeer kan weer door op Koninklijke Baan in De Haan: “Op twee dagen meer dan 3 miljoen liter water weggepompt!”

Er werden verschillende pompwagens ingeschakeld om de wateroverlast aan te pakken op de Koninklijke Baan in De Haan. Die was in de rijrichting De Haan/Blankenberge al van eind vorige week afgesloten tussen Vosseslag en de tramhalte De Haan aan Zee. Het verkeer kan al weer door, maar wel over één vak.
The post Verkeer kan weer door op Koninklijke Baan

Lees meer »

Herinrichting van Sint-Audomaruskerk in Bissegem gaat van start

Bissegem ondergaat grote vernieuwingen, denk maar aan de trompetaansluiting, de nieuwe Leiebrug tussen Bissegem en Marke en de Kerkstraat. “Nog nooit werd zoveel geïnvesteerd in onze deelgemeente”, zegt burgemeester Van Quickenborne. De komende weken wordt ook de Sint-Audomaruskerk binnenin ontmanteld en omgebouwd tot een ontmoetingsplek.
The post Herinrichting van Sint-Audomaruskerk in Bissegem gaat van start appeared first on KW.be.

Lees meer »