“Ik kom de rekening vereffenen”: ontslagen werknemer schiet drie mensen dood in Grieks scheepvaartbedrijf

Een ontslagen werknemer heeft in een scheepvaartbedrijf aan de rand van de Griekse hoofdstad Athene drie mensen doodgeschoten. “Ik kom vandaag de rekening vereffenen”, riep de 70-jarige Egyptenaar naar verluidt. De schutter pleegde nadien zelfmoord. 

Meer krantenkoppen in België

KIJK. Alissa en Lara zien plots paddenstoelen verschijnen in huurappartement waar ze meer dan 1.500 euro voor betalen

Alissa Barton (32) en Lara Norbury (24), twee nichtjes uit het Verenigd Koninkrijk, deden in januari een wansmakelijke ontdekking in hun huurappartement. Achter hun televisie zien ze plots een paddenstoel uit de vloer komen. Op enkele weken groeien er niet een, maar tientallen paddenstoelen. De schimmel is zelfs zo erg dat de houten vloer ervan omhoog komt. “Volgens de eigenaar

Lees meer »

“Er komt ook nog een extra filiaal in Kuurne”: jobdag nieuwe McDonald’s in Ingelmunster lokt 32 kandidaten

Op maandag 4 maart hield McDonald’s een jobdag in de gebouwen van de VDAB in Roeselare voor de nieuwe vestiging van McDonald’s die midden mei in Ingelmunster komt. Franchisenemer Kenny Schelstraete gaat op zoek naar in totaal 78 medewerkers voor verscheidene invullingen.
The post “Er komt ook nog een extra filiaal in Kuurne”: jobdag nieuwe McDonald’s in Ingelmunster lokt 32

Lees meer »

Bruggeling onder de loep: Jules Horta, de Hoop van Brugge

Onze stad zag in de voorbije eeuwen veel mensen passeren die in hun tijd grote bekendheid genoten, maar daarna in de nevelen van de geschiedenis verdwenen. Gediplomeerd gids Chris Weymeis haalt elke week zijn loep boven en vertelt het verhaal van die ‘vergeten’ Bruggelingen. Vandaag: Jules Horta, de Hoop van Brugge
The post Bruggeling onder de loep: Jules Horta, de

Lees meer »

Pakjesbedrijf GLS vrijgesproken in zaak over ‘wurgcontracten’, onderaannemers krijgen boetes

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft een aantal onderaannemers van pakjesbedrijf GLS vrijdag veroordeeld tot boetes, meestal deels met uitstel, voor sociaalrechtelijke inbreuken tegenover hun werknemers. Dat die inbreuken het gevolg waren van de ‘wurgcontracten’ die ze met GLS hadden afgesloten, vond de rechtbank niet aangetoond. GLS en zijn bestuurders werden dan ook vrijgesproken.

Lees meer »

LIVE. Premier Oekraïne: “Hebben miljardensteun nooit gekregen” – Medvedev toont opvallende “toekomstkaart”: “Oekraïne is wel degelijk Rusland”

Oekraïne heeft maandag een opvallende sabotageactie uitgevoerd aan een spoorbrug in de regio Samara, diep in Rusland. Doel was om transport van militair materieel af te remmen, en dat lijkt voorlopig gelukt. De Russische oud-president Dmitri Medvedev schuwt intussen de straffe uitspraken niet. Volg alle updates over de oorlog in Oekraïne in onze liveblog.

Lees meer »

Een concert in een kerk? Hooglede stelt nieuw kerkenplan op

Net zoals in heel wat steden en gemeenten heeft ook de gemeente Hooglede nagedacht over de toekomst van de kerken, waarbij er niet enkel meer gekeken wordt naar het religieuze aspect.
The post Een concert in een kerk? Hooglede stelt nieuw kerkenplan op appeared first on KW.be.

Lees meer »

Raad van State geeft groen licht voor PRUP Kleiput Egem en omgeving

De Raad van State oordeelde deze week dat de verzoekschriften tot nietigverklaring tegen het Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan (PRUP) Kleiput Egem en omgeving ongegrond zijn. Dit betekent dat het PRUP definitief uitvoerbaar is.
The post Raad van State geeft groen licht voor PRUP Kleiput Egem en omgeving appeared first on KW.be.

Lees meer »

Super Tuesday: Biden kan maar beter hopen dat Trump blijft winnen

Neen, we beleven niet de spannendste voorverkiezingen ooit in Amerika. Het moet al raar lopen als straks niet Joe Biden voor de Democraten en Donald Trump voor de Republikeinen een gooi gaan doen naar het Witte Huis. Maar terwijl Trump gesterkt uit de voorverkiezingen lijkt te komen, loopt Joe Biden averij op. Hoe belangrijk is Super Tuesday straks? En maakt

Lees meer »

Databank om bestuurders zonder rijbewijs uit verkeer te halen werkt nog altijd niet naar behoren

De politie beschikt nog altijd niet over de meest recente data over automobilisten van wie het rijbewijs is ingetrokken. Dat klaagt de christelijke politievakbond aan naar aanleiding van het ongeval van afgelopen weekend in Gent, waarbij een dronken bestuurder twee wielertoeristen doodreed. Minister van Justitie Paul Van Tigchelt (Open VLD) zegt dat er door de betrokken overheidsdiensten aan gewerkt wordt.

Lees meer »

Vervuild slib in Sint-Gillis-Waas verdwijnt dan toch: “Hinder door vrachtwagens beperkt voor buurt “

Vanaf half april zullen zowat 40 vrachtwagens per dag het vervuilde slib uit de Kattestraat in Sint-Gillis-Waas weghalen. Intercommunale Interwaas wilde het slib verwerken in de ondergrond van het nieuwe golfterrein, maar dat mag niet van Vlaanderen. Het moest afgevoerd worden. "Door aanpassing van het traject richting Gentse haven, zal er niet al te veel hinder zijn voor omwonenden", zo

Lees meer »

Zulte Waregem kan weer niet winnen tegen hekkensluiter SL16, Club NXT klopt Jong Genk

Zulte Waregem heeft vrijdagavond wederom niet kunnen winnen in de Challenger Pro League. Na de verliespartij van vorige week op het veld van Francs Borains speelde Essevee op de 24e speeldag in de eigen Elindus Arena 1-1 gelijk tegen hekkensluiter SL16. Matheus Machado (66.) kon pas voorbij het uur het openingsdoelpunt van Soufiane Benjdida (18.) uitwissen.
The post Zulte Waregem

Lees meer »