TreinTramBus vreest voor minder treinen tussen Antwerpen en Brussel door nieuwe Benelux-trein: “Slecht nieuws voor pendelaars”

Reizigersorganisatie TreinTramBus maakt zich zorgen over de treinverbinding tussen Antwerpen en Brussel door de komst van een nieuwe Benelux-trein. "Nu zijn er slechts 4 treinen per uur en we vrezen dat NMBS er één gaat schrappen omdat er te weinig ruimte is op het spoornet", klinkt het. NMBS reageert dat er nog niets beslist is. 

Meer krantenkoppen in België

Jongeman krijgt volledig voorwaardelijke celstraf na stalking ex-vriendin: “Ik was fout maar heb haar losgelaten”

“Ik ben fout geweest maar het was niet de bedoeling haar bang te maken. Ik zag haar graag.” Een 22-jarige jongeman uit Kortrijk leek op de rechtbank te beseffen dat hij enkele maanden serieus over de schreef ging toen hij zijn ex-vriendin stalkte. De rechter gaf hem een volledig voorwaardelijke celstraf van 15 maanden.
The post Jongeman krijgt volledig

Lees meer »

Handelaars gaan samen voor kraaknette Ardooisesteenweg

Met het project Kraaknette Ardooisesteenweg zetten de handelaars van de Roeselaarse invalsweg een nieuwe stap naar een nette buurt. Donderdagochtend werd de campagne, waarbij onder andere affiches, stickers en opmerkelijke vuilnisbakken opduiken in het straatbeeld, gelanceerd. De handelaars van de Ardooisesteenweg pakten al eens uit met een peukenactie, maar zetten met een nieuwe campagne nog
The post Handelaars gaan

Lees meer »

UNIZO Deerlijk versterkt al 75 jaar de lokale economie

Tijdens een ontvangst in het gemeentehuis voor het jubilerende UNIZO werd een lans gebroken voor de lokale economie. Burgemeester Croes verwelkomde de bestuursleden en de bezielers van de afdeling. “Dit feest van het 75-jarig bestaan en deze ontvangst zijn geen eindpunt, maar een gelegenheid om terug te blikken en vooruit te kijken.”
The post UNIZO Deerlijk versterkt al 75

Lees meer »

Een bloedrode lijn in Gaza

20:16 De VS trekken een rode lijn in de Gaza-oorlog: als Israël de aanval op Rafah inzet, valt de wapentoevoer stil. Maar is er al niet langer een rode lijn overschreden?

Lees meer »

Unizo Roeselare nu al met vijf prioriteiten naar politici: “We zullen in oktober ondernemend stemmen”

Unizo Roeselare heeft, met het oog op de lokale verkiezingen in oktober, een aantal prioriteiten opgelijst die ze nu al aan de lokale politici hebben overhandigd. Op een gemoedelijke avond in het kasteel van Rumbeke luisterden ondernemers en politici naar elkaar.
The post Unizo Roeselare nu al met vijf prioriteiten naar politici: “We zullen in oktober ondernemend stemmen” appeared

Lees meer »

Oostkamp Three kampioen?

Weinig competities blijven tot het eind zo spannend, maar in derde provinciale A kan pas na de slotwedstrijd de kampioen aangeduid worden. Oostkamp Three staat er het beste voor en heeft zijn lot in eigen handen. Ze kennen er echter ook het verhaal van de beer en zijn vel…
The post Oostkamp Three kampioen? appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVEBLOG CLUB BRUGGE-UNION (ma, 20u30). Een dagje extra rust voor Club Brugge (en Union): waarom topper pas maandagavond gespeeld wordt

Donderdag won Union, na een spannende finale tegen Antwerp, de Croky Cup. De troepen van Alexander Blessin willen ongetwijfeld voortborduren op dit elan en zakken met veel vertrouwen af naar Brugge. Maar ook Club zal willen winnen om de kater na de uitschakeling in de halve finale van de Conference League door te spoelen. Zet blauw-zwart zich in poleposition voor

Lees meer »